[Algemeen] Playstation 5

Discussie in 'PlayStation Hardware' gestart door Taab, 9 okt 2019.

 1. Taab

  Taab man

  Berichten:
  1.111
  Leuk Bevonden:
  773
  Sony heeft zojuist bekendgemaakt dat het de PlayStation 5 voor de feestdagen van 2020 gaat uitbrengen. De console krijgt nieuwe controllers met haptische feedback, triggers met adaptieve weerstand en hardwarematige raytracing. Games zullen geleverd worden op 100GB-blu-rays.

  Er was al veel bekend over de console, dus voor het gemak schrijven we voornamelijk over de nieuwe informatie. Om onduidelijkheid weg te nemen bevestigt Sony dat de Navi-gpu hardware-accelerated raytracing biedt en dat het dus niet softwarematig is.

  Controllers met haptische feedback
  Het grootste nieuws zit in de controllers, die veel fijnmaziger haptische feedback bieden in plaats van de trage trilmotors in de DualShock 4. Wired beschrijft dat rijden op ijs realistisch voelt door een hoogfrequente trilling, maar dat rijden in modder weer heel lomp aanvoelt. Dit is met de huidige controller niet mogelijk. Een verbeterde speaker maakt het effect af.

  Adaptieve triggers
  Een tweede nieuwtje in de controllers zijn de triggers. De L2- en R2-triggers zullen een aanpasbare weerstand krijgen die game-ontwikkelaars kunnen koppelen aan acties in games. Bij het spannen van een pijl en boog zou je de toenemende spanning van de boog moeten kunnen voelen. Tegelijk zouden wapens in games bijvoorbeeld heel verschillend kunnen aanvoelen. Intern zou een grotere accu komen en een usb-c-poort om op te laden.

  Ultra HD Blu-rays
  De console zelf zal nog steeds een optische drive krijgen, maar dan voor Ultra HD blu-rays van 100 GB. Games worden op die schijfjes geleverd, maar hij zal ook in staat zijn om films van dergelijke schijfjes af te spelen. Het was al bekend dat er een ssd in komt ter vervanging van de harde schijf, maar Sony geeft aan dat games in de toekomst ook in delen geïnstalleerd of verwijderd kunnen worden. Als voorbeeld geeft het dat alleen een multiplayer-mode geïnstalleerd kan worden en dat de singleplayer-campaign later kan.

  Het hart van de hardware wordt een semi-custom AMD-chip met codenaam Gonzales. Deze zou 8 Zen 2-cores aan boord hebben en een interne Navi-gpu die hardwarematige raytracing doet.

  Zo zou de devkit eruit kunnen komen te zien:
  [​IMG]

  https://www.wired.com/story/exclusive-playstation-5/
  https://blog.eu.playstation.com/201...next-gen-playstation-5-launches-holiday-2020/

  Bron: Hardware.info
   
  Laatst bewerkt: 9 okt 2019
  Tim, Daz, Killamonkey en 1 andere persoon vinden dit leuk.
 2. Killamonkey

  Killamonkey Niet zo aanstellen! XBW.nl VIP

  Berichten:
  3.122
  Leuk Bevonden:
  2.799
  Das een tyfus lelijk ding!
   
  Tim vindt dit leuk.
 3. fredfenster

  fredfenster Active Member

  Berichten:
  2.692
  Leuk Bevonden:
  1.363
  Dat is volgens verschillende bronnen een devkit, lijkt me sterk dat het consumer model er zo uit komt te zien.
   
 4. Flavourlicious

  Flavourlicious Game Developer Moderator Redacteur

  Berichten:
  7.919
  Leuk Bevonden:
  1.298
  Het moment dat de VR markt te traag groeit en je dan maar je console op een VR bril laat lijken. :+
   
  FinalBob vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina