Ik vind het persoonlijk wel grappig dat je de allerbeste TV heb staan zonder een cinema set. Dat is ongeveer hetzelfde als een Ferrari met vierkante wielen. Overigens wel cool dat je er nog één heb weten te bemachtigen.
Ik denk overigens niet dat je veel meer dan 600 euro kan verwachten voor de PDP-507 aangezien dit geen Kuro betreft en kwalitatief ver voorbij wordt gestreeft door huidige budgetmodellen. Het is uiteraard wel nog een leuke TV voor op de slaapkamer ofzo.
De enige rede waarom Pioneer Kuro's (betreft alleen de Kuro's) zo goed tegen image retention kunnen is dezelfde rede waarom de zwartwaarden zo goed zijn. Iedere normale Plasma TV maakt gebruik van 600Hz subfield drive, dit betekent iedere frame in 12 fase worden opgebouwd (de zogenoemde subfields). Aangezien we hier in de PAL regio's gebruik maken van 50Hz bronmateriaal x 12 subfields betekent dit volgens de fabriekanten 600Hz. In NTSC regio's zal dit 60Hz bronmateriaal betekenen dus 720Hz subfield drive.
Waar de Pioneer Kuro "9G/9,5G" anders te werk gaan is als volgt. Een Pioneer Kuro geeft 1 subfield het beeld weer en 11 subfields zijn volledig zwart om het voorgaande beeld als het waren te wissen. Tevens zit bovenop de Plasma cellen een soort van beschermlaag genaamd CEL ofwel Crystal Emmisive Layer om de hitte van de Plasma cellen af te koelen voor het op de phosphor laag brandt. Een Kuro "8G" heeft deze zelfde laag maar laat wel alle 12 subfields zien waardoor de zwartwaarden een stukje hoger liggen.
Kuro "8G" PDP (HD ready) 0,004fl
Kuro "8G" LX 0,003fl
Kuro "9G" LX 0,001fl
Kuro "9,5G" KRP 0,0005fl
Het enige nadeel van de Kuro "9G/9,5G" ten opzichten van de Kuro "8G" en concurrerende Plasma Tv's is dat de maximale helderheid iets lager ligt, dit is overigens geen enkel probleem aangezien de Kuro "9G/9,5G" alsnog een zeer nette 100cd/m2 weten te halen.
Laatst bewerkt: 28 feb 2011