1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[XOne] FIFA 13 Ultimate Team [Deel 2]

Discussie in 'Games' gestart door Siemenn, 23 sep 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Siemenn

  Siemenn pee es vee

  Berichten:
  7.883
  Leuk Bevonden:
  444  [​IMG]

  Platforms
  Xbox 360 | PS3 | PC | Telefoon | DS/3DS | PS2 | PSP | Wii

  Ontwikkelaar:
  Electronic Arts

  Uitgever:
  Electronic Arts

  Genre:
  Sport (Footie)

  Releasedatum:
  28 september 2012

  Kosten:
  GRATIS

  Officiële Website:
  EA Sports


  * Spelers die ook FIFA 12 Ultimate Team hebben gespeeld zullen als beloning gratis pakketjes krijgen, dit gaf EA Sports aan op Twitter:

  [gb]Regels[/gb]

  Welkom bij het allereerste deeltje van FIFA 13 Ultimate Team, er gelden hier een aantal kleine regels.
  • Het verkopen van coins mag niet gedaan worden op dit forum, dus houd deze zaken buiten. Is dit toch nodig, doe het dan via de PM.
  • Ga niet offtopic; slow-chatten is niet toegestaan. Houd het bij FIFA 13 Ultimate Team. Wil je het over FIFA13 in het algemeen hebben, ga dan naar het FIFA13 deeltje.
  • Algemene FAQ regels, en dan vooral: geen ruzies creëeren.

  [gb]Wat is Ultimate Team?[/gb]

  FIFA Ultimate Team is sinds FIFA09 één van de meest gespeelde gamemodes van de Electronic Arts games. Het doel van FIFA Ultimate is om je droomploeg samen te stellen door duizenden kaarten te verzamelen en uit te wisselen. Deze kaarten kan je krijgen door ze te kopen met coins, die je weer verdient door wedstrijden te spelen (en te winnen).

  De wedstrijden

  Er zijn drie verschillende soorten wedstrijden:

  • Toernooien - je kunt deelnemen aan verschillende toernooien (met verschillende vereisten voor participatie). Je hebt online toernooien, waarbij je per ronde tegen een andere online speler op de wereld moet (met zijn eigen 'ultieme team'), en offline toernooien, waarbij je tegen de computer moet spelen. De moeilijkheidsgraad (Professional/World Class/Legendary) verschilt per toernooi. Het geldbedrag wat je kan winnen als je het toernooi wint (als prijs) verschilt ook per toernooi, gebaseerd op de moeilijkheidsgraad van het toernooi.
  • Online wedstrijden - een soort Head to Head-systeem waarbij je tegen andere spelers speelt, met hun eigen 'ultieme team'.
  • Offline wedstrijden - tegen de computer, waarbij je het team en de moeilijkheidsgraad van de tegenstander mag kiezen. Hoe beter het team en hoe hoger de moeilijkheidsgraad, hoe meer coins je uiteindelijk wint.


  De kaarten

  In het spel heb je de bronzen, zilveren en gouden kaarten. De bronzen kaarten zijn middelmatige spelers (skills van rond de 50 tot 65), de zilveren zijn wat beter (66 tot 75 ongeveer) en de gouden zijn de betere spelers (76 tot 99). Ook heb je spelers die glimmend zijn, zowel bij bronzen, zilveren als gouden kaarten. Deze spelers zijn zeldzamer, vaak beter (echter is hier geen skill level aan te binden) en dus ook duurder. Om heel breed aan te geven welke spelers nou 'shiny' zijn: de goede spelers (met uitzonderingen waar alleen EA redenen voor heeft). Je begint uiteraard met bronzen kaarten, de 'slechtste' kaarten. Als je geluk hebt, zit er in je starterspack (het pakket met een selectie spelers die je krijgt om mee te beginnen) ook een zilvere speler.

  Maar hoe kom ik dan aan deze kaarten? Je moet ze kopen! Je verdiend per wedstrijd die je speelt een aantal coins. De hoeveelheid coins hangt af van een aantal factoren: hoeveel goals je gemaakt hebt, hoeveel schoten je op doel heb gelost, hoeveel balbezit je hebt gehad, hoe goed het andere team is en... of je de wedstrijd wel helemaal uitgespeeld hebt! Er zijn nog wel een aantal factoren maar dit zijn zo’n beetje te best betalende. Je zal in het begin dus veel met bronzen spelers spelen want de prijzen voor de pakjes zijn niet al te laag: bronzen pakjes kosten 400 coins, zilveren pakjes kosten 2,500 coins en de gouden pakjes kosten 5,000 coins. Ook heb je per pakje nog de premium versie, waarin je meerdere 'shiny' kaartjes zult vinden. Deze pakjes zijn dus ook veel duurder. Hier een overzicht:
  • Brons Pakje- 400 coins (bevat 12 items, vooral bronze én 1 'shiny')
  • Premium Brons Pakje - 750 coins (bevat 12 items, vooral brons én 3 'shinies')
  • Zilver Pakje- 2.500 coins (bevat 12 items, vooral zilver én 1 'shiny')
  • Premium Zilver Pakje - 3.750 coins (bevat 12 items, vooral zilver én 3 'shinies')
  • Gouden Pakje - 5.000 coins (bevat 12 items, vooral goud én 1 'shiny')
  • Premium Gouden Pakje - 7.500 coins (bevat 12 items, vooral goud én 3 'shinies')

  Deze pakjes zullen ook gekocht kunnen worden voor Microsoft Points.


  Het behouden en onderhouden van je team en de kaarten

  Nu komen we bij het wat ingewikkeldere gedeelte. Elke speler heeft namelijk een contractduur, elke speler gaat gemiddeld 7-8 wedstrijden mee, daarna loopt zijn contract af en zonder dat je het door hebt ben je ‘m kwijt. Je moet namelijk van elke speler bijhouden hoelang hij nog in je team speelt, en zodra zijn contract afloopt, kun je deze verlengen met de ‘Contract Cards’. Een contract card bevat verlenging van contracten voor alle drie de soorten kaarten. Zo'n contract card kan je krijgen in pakjes (als 'item'), maar ook kopen op de Trade Pile. Spelers die geblesseerd raken kun je sneller laten helen met de ‘Healing Cards’. Is je speler bijvoorbeeld geblesseerd aan zijn schouder, dan heb je de healing card ‘shoulder’ nodig om zijn schouder te fixen. Deze healing cards zijn - net als de contract cards - te vinden in pakjes, of op de Trade Pile (als andere spelers ze willen verkopen).

  Denk je: 'Wat lult die gast nou steeds met zijn 'Trade Pile'? Ik zal het je even uitleggen. Heb je een kaart die je niet wilt of die je weg moet gooien, kun je ‘m op je Trade Pilegooien, en vervolgens te koop aanbieden. Andere spelers vinden jouw kaart op de Trade Pile of zoeken op de criteria van jou kaart en kunnen een bod uitbrengen of direct je kaart kopen voor een bepaald bedrag, door jou ingesteld. Zelf kan je instellen vanaf wel bedrag andere spelers kunnen bieden ('Start Price'), voor welk bedrag andere spelers jouw spelers direct mogen hebben ('Buy Now Price') en voor hoe lang jouw spelers op de Trade Pile zal moeten staan.

  [gb]Wat is er nieuw in FIFA 13 Ultimate Team?[/gb]

  Seasons

  Seasons is now in #FUT! What Division will you get to?
  De 'seasons' van de Head to Head-modus komen naar Ultimate Team!

  At the end of every Season in FUT there will be prizes based on how well your Squad performed.
  Aan het eind van ieder seizoen in de nieuwe Ultimate Team zal je een prijs krijgen, gebaseerd op hoe je hebt gepresteerd met je team. Hoe beter je presteert, hoe groter de prijs zal zijn!

  Online and Single Player versions of Seasons are now in Ultimate Team! Single-player Seasons in FUT have eligibility requirements. Online, it’s all about bringing your very best squad
  Er zal zowel een Online als een Single Player-versie komen van 'Seasons' in Ultimate Team. In de Single-player versie van 'Seasons' zullen er bepaalde eisen zijn om er aan te mogen deelnemen. Waarschijnlijk zullen dit vergelijkbare eisen worden als in de Ultimate Team van FIFA 12 waar jouw team bijvoorbeeld maximaal 1 nationaliteit mocht bevatten. In de Online-versie van 'Seasons' zullen er geen eisen worden gesteld en kan je dus gewoon met je allerbeste team spelen.

  Seasons – There will be five divisions in Seasons to prove your Ultimate Team abilities.
  Bij 'Seasons' zullen er in het totaal vijf divisies zijn, waarin jij je skills met je team moet bewijzen. Op naar Divisie 1!

  Nieuwe taken!

  New manager tasks help teach you the mid-level tasks of running a club. Complete them all for a Special reward!
  Er zullen nieuwe, aparte taken voor de managers te komen. Het vervullen van al deze taken zal leiden tot een mooie beloning.

  Spelen tegen de TOTW's

  You can now challenge the Team of the Week for a reward every week.
  Waar je in FIFA 12 Ultimate Team alleen maar oefen potjes tegen de Team of the Week kon spelen, kan je dat in FIFA 13 Ultimate Team steeds gaan doen voor een prijs. Iedere week zal dit mogelijk zijn.

  Moraal en fitness verbeterd!

  Morale – The scales have shifted! Neutral morale is the default and you’ll have to manage your squad to get high morale. Players expect to play and win to keep high morale. Players with low morale recover to neutral faster. [/i]
  Het moraal van de spelers zal in deze Ultimate Team een belangrijker punt worden om je team goed te laten spelen. Waar het in FIFA 12 Ultimate Team eigenlijk nog (zo goed als) niet zo belangrijk was, zal het moraal dat wel worden in de nieuwe Ultimate Team. Om het moraal van een speler hoog te houden, of hoog te krijgen, zal het vaak (in de basis) moeten spelen.. én winnen! Het moraal van een speler is snel omhoog te krijgen, wanneer het erg laag is. Het hooghouden van het moraal zal dus goed te doen zijn in deze Ultimate Team.

  Fitness has been redesigned to make fitness recovery items more important.
  Alhoewel de fitness in FIFA 12 Ultimate Team al erg belangrijk was, hebben ze het nu nóg belangrijker gemaakt! De fitness items zullen belangrijker (én duurder!) worden, dus spaar ze goed!

  Koop handige 'unlocks' voor je team!

  You can buy unlock rewards in the EASFC catalogue for your club: e.g. more squads or bigger Trade piles.
  In de EASFC catalogus zullen de nieuwe spelers 'unlocks' kunnen kopen voor je eigen club. Denk daarbij aan de mogelijkheid om meerdere teams te kunnen maken, maar ook bijvoorbeeld aan een grotere Trade Pile, zodat je meer spelers tegelijk kan verkopen.

  Het menu

  Main menu entirely redesigned. Navigate quickly with dynamic info to keep you up to date
  Het main menu is compleet veranderd, naar een modernere stijl, waarbij je sneller kan navigeren waar je naar toe wilt.

  [gb]Veelgestelde vragen[/gb]

  Wat is het Team Of The Week?

  Team Of The Week is een team wat wekelijks wordt samengesteld door Electronic Arts. De spelers die de afgelopen week het best hebben gespeeld in de competitie (goals/assists/belangrijke rol) zullen in dit team zitten. Deze spelers zullen beter gemaakt worden, met zo'n 1 à 3 punten overall. Dit verschilt per speler en qua zijn spel van de afgelopen week. Heeft Rooney er drie gescoord voor Manchester United tegen Chelsea in de topper voor het kampioenschap, dan zal je hem hoogstwaarschijnlijk terugvinden in de Team Of The Week. In plaats van dat hij een overall van 88 heeft, zal hij nu misschien wel 90 zijn en zullen zijn (aanvallende) stats verbeterd zijn.

  Maar wat heb ík hier dan aan? Nou, deze spelers (basis + bank) zijn te verkrijgen in de pakjes en zijn te herkennen aan de zwarte kaartjes. Ze zíjn gouden spelers, maar hebben een zwarte kaart, omdat ze IF (In-Form) zijn. Ze zijn hierdoor beter, duurder en zeldzamer.


  Waar kan ik de Team Of The Week vinden?

  Op het Electronic Arts FIFA Ultimate Team forum.


  Wat is chemistry en waar dient dit voor?

  Chemistry is een rating, gebaseerd op het hebben van overeenkomsten tussen je spelers in je eigen team. Spelers uit dezelfde league, team of land (hun nationaliteit) hebben een overeenkomst met elkaar wanneer deze naast elkaar worden opgesteld. Deze overeenkomsten zorgen voor persoonlijke chemistry bij de spelers en uiteindelijk ook voor de totale chemistry in het team (van 1 tot 100).

  Spelers zonder overeenkomsten die naast elkaar opgesteld worden hebben dus geen weinig onderlinge chemistry, alleen de basis chemistry (lees verder).

  Waarom is chemistry belangrijk?

  Chemisrty zorgt ervoor dat de spelers in je team beter zullen spelen. Spelers met een hoge chemistry staan vaker op een goede plaats, passen komen beter aan en het hele team draait beter. Dit is duidelijk te merken en enorm handig.

  Een voorbeeld: Een team van Eredivisiespelers (met een algemene rating tussen de 70 en 75) met 9 chemistry, zal fijner spelen dan een team van spelers (met een algemene rating van 8:cool: met een chemistry van rond de 6 à 7. Bij het tweede team blijven de spelers in de dekking staan, kan de bal stukken minder snel rond gaan en zullen de spelers sneller moe raken. Daarnaast zal ook het afronden stukken makkelijker gaan met het eerste team.

  Hoe werkt chemistry?

  Een spelers die je op een positie zet krijgt chemistry door de volgende zaken:

  Basis chemistry:
  • De positie waar hij op staat is ook vermeld op zijn kaartje. (ST moet bijvoorbeeld op ST, een RW op CAM zorgt voor minder chemistry). Heeft je speler niet de juiste positie, kan je de positie nog altijd aanpassen met position-kaartjes. Een RW kan bijvoorbeeld RF en RM worden, terwijl een ST met de juiste kaartjes zelfs naar CF kan veranderen, daarna naar CAM, daarna naar CM en dáárna naar CDM. Ibrahimovic zie je dus ook vaak op de CDM positie terugkomen (vanwege zijn lengte). Van een RW kan je dus jammer genoeg alleen maar een RM of RF maken, geen ST meer (en dus ook geen CF/CAM/CM/CDM).
  • De formatie van de speler (kan je vinden door op de speler te gaan staan en met je rechter stick op hem te klikken) moet kloppen met de formatie waarin jouw team speelt (bijvoorbeeld 4-4-2). Om de favoriete formatie van een speler te veranderen kan je formation-kaartjes kopen.

  Hogere chemistry krijgt de speler door:

  De spelers waar de betreffende speler direct naast staat (aangegeven door de lijnen tussen de verschillende posities) hebben de volgende overeenkomst met de speler:

  • Zelfde league (dus bijvoorbeeld Liga BVVA)
  • Zelfde nationaliteit (bijvoorbeeld Argentijns)
  • Zelfde club (bijvoorbeeld Real Madrid)
  Hoe meer overeenkomsten de speler heeft met de spelers om hem heen, hoe hoger zijn chemistry.

  Daarnaast: de geschiedenis van de speler heeft geen waarde. Als je bijvoorbeeld Suárez terughaalt naar Ajax, zal hij een lage chemistry hebben (rond de zes) en dus niet lekker meedraaien.


  Hoe zie ik hoeveel chemistry me spelers hebben?

  Als je jouw eigen team bekijkt kan je met de rechter stick naar links en rechts bewegen om allerlei feiten te zien (formatie, aantal contracten) en ook chemistry.

  Daarnaast kan je de chemistry van het team als geheel zien bovenin. Dit is wederom geen optelsom van alles bij elkaar. Een coach is bijvoorbeeld nodig om 100 te krijgen. Probeer gewoon er één te kopen en je spelers zo’n hoog mogelijke chemistry te geven en deze wordt vanzelf 100!


  Hoe krijg ik dus makkelijk chemistry?

  Het makkelijkst om chemistry te krijgen, bijvoorbeeld iedereen 9 (wat de meeste teams hebben), is om een team te maken van één competitie. Als alle spelers de juiste positie, juiste formatie en allemaal uit dezelfde league komen heb je 9 chemistry met gemak voor elke speler en speelt het hele team super!

  Als elke speler uit je team dezelfde nationaliteit heeft heb je ook 9 chemistry voor elke speler! Het Nederlands Elftal is dus ook een optie!

  Wat zijn de hybrid teams?

  Hybrid teams zijn teams gemaakt van spelers uit verschillende league die toch voor iedereen 9 chemistry geven. Deze zijn moeilijker te maken maar soms wel heel handig omdat je zo uit elke league bepaalde kwaliteiten kan halen. Meestal word de link tussen de spelers gelegd door de nationaliteit. Van Persie uit de Premier League word bijvoorbeeld gelinkt aan Sneijder (Serie A, maar wel Nederlander) die weer verbonden staat met bijvoorbeeld Engelaar (Eredivisie, maar wel Nederlander).

  Hybrid teams zijn leuk om te maken omdat het puzzelen is om iedereen 9 chemistry te geven maar toch de beste spelers te gebruiken. Als je een leuk team hebt en het echt een beetje begrijpt moet je maar eens kijken. Vegeta gaat bijvoorbeeld voor een Hybrid-team omdat hij twee spitsen ontzettend fijn vindt spelen, maar die echter geen enkele overeenkomst hebben met elkaar. Één tip geeft Vegeta je nog mee: Kijk gewoon goed rond en oefen wat en je hebt chemistry vanzelf onder de knie en dan bouw je binnen de kortste keren een super goed team met hoge chemistry.

  [gb]Handige links[/gb]

  http://ultimatedb.nl/ - de Database van Ultimate Team; vind hier al de spelers, hun stats en hun gemiddelde prijzen. Handig!
  Electronic Arts FIFA Ultimate Team forum - Het Ultimate Team forum van Electronic Arts, waar je nieuwtjes en de TOTW kan vinden. Ook kan je hier ruilen, kopen en spelers te koop zetten online.

  [gb]Plaatjes/Screenshots[/gb]

  [​IMG]

  De nieuwe 'Seasons'! Zie ook de prijs links die je iedere divisie krijgt, gebaseerd op je prestaties!

  [​IMG]

  Het nieuwe menu van Ultimate Team!
  [gb]Trailer[/gb]

  [yt]cNnmAlEnUt0[/yt]​


  [gb]Vorige deeltjes en credits[/gb]

  Credits aan:
  Siemenn voor de startpost.
  Vegeta voor een deel van de uitleg over chemistry.

   
 2. AssasinOfDeath

  AssasinOfDeath Active Member

  Berichten:
  1.165
  Leuk Bevonden:
  0
  First :+
  JK

  Kan iemand gokken hoeveel 4-1-2-1-2 en 4-3-3 formaties waard gaan worden, heb nu twee 4-3-3's voor 2800 en 3k gehaald en 4-1-2-1-2 voor 4k
  Leek me wel een goede deal om mee door te handelen als de game uit is:)
   
 3. TictaCNL

  TictaCNL Active Member

  Berichten:
  349
  Leuk Bevonden:
  0
  Die 4-1-2-1-2 zullen wel weer naar de 8k gaan.
   
 4. nielzqqq

  nielzqqq Active Member

  Berichten:
  424
  Leuk Bevonden:
  0
  Weer een heerlijke speler ! ik gebruik hem op CF achter emenike, echt een baas :9
   
 5. AssasinOfDeath

  AssasinOfDeath Active Member

  Berichten:
  1.165
  Leuk Bevonden:
  0
  Ah, heb nu wel geen geld om te handelen dus hoop dat ze de 26ste nog 4k zijn
  Als je nu 20k-100k hebt en een team hebt maak je dikke winst en kan je blijven spelen:D
   
 6. AssasinOfDeath

  AssasinOfDeath Active Member

  Berichten:
  1.165
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik gebruikte hem in fut als st, pace van hem was fantastisch en met zijn dribbelen liep ik hele teams eruit:D
  Ben weer van plan een team met hem te maken vooral vanwege zijn beestenschot (voor mij tenminste *)), is de Russische league wat dit jaar?

  Edit:
  Sorry voor dubbelpost
   
 7. TictaCNL

  TictaCNL Active Member

  Berichten:
  349
  Leuk Bevonden:
  0
  Vind de stats van spelers toch nog altijd raar. Hoe kan sneijder nou maar 77 shot op z'n kaartje hebben? Hij heeft misschien wel het beste schot van NL elftal en Serie A bij elkaar.
   
 8. Siemenn

  Siemenn pee es vee

  Berichten:
  7.883
  Leuk Bevonden:
  444
  Shooting 85 hoor? Of bedoel je passing? Die is wel 77. Dat snap ik ook niet.

  Boilesen komt echt nooit als 4-3-3 op de markt :mad:.
   
 9. TictaCNL

  TictaCNL Active Member

  Berichten:
  349
  Leuk Bevonden:
  0
  Dan ken jij een andere Sneijder dan ik, die stats op futwiz kloppen niet (ze hebben shooting en dribble omgedraait) ;) Kijk maar in game of hier: http://futhead.com/fifa/players/2011/

  Het is toch echt 77 shooting. Fucking laag
   
 10. Siemenn

  Siemenn pee es vee

  Berichten:
  7.883
  Leuk Bevonden:
  444
  Raar.. :eek:

  Zijn in-game stats zijn enorm op FutWiz namelijk, alles wat met shooting te maken heeft is zo'n beetje 85+ 8).
   
 11. Niema94

  Niema94 Active Member

  Berichten:
  1.068
  Leuk Bevonden:
  39
  Hij kan alleen maar long shots man, spelers met hoge shooting kunnen normaal afmaken, met longshots en ook volleys etc.
   
 12. Siemenn

  Siemenn pee es vee

  Berichten:
  7.883
  Leuk Bevonden:
  444

  Curve 88
  Free kicks 88
  Volleys 87
  Long shots 86
  Shot power 86
  Finishing 60

  Dusja, die finishing doet het hem.
   
 13. nielzqqq

  nielzqqq Active Member

  Berichten:
  424
  Leuk Bevonden:
  0
  haha nou meteen gouden toernooi finale gewonnen met 9 - 1 dus ik mag niet klagen over het russisch team, alleen de verdediging komt soms te kort, dus wil denk ik hybrid gaan maken uiteindelijk!

  4231 met

  emenike
  eto welliton carlos eduardo
  ?? ??
  ?? ?? ?? ??

  op die ?? plekken dan over naar andere landen/competities!
   
 14. Mark_PSV

  Mark_PSV Active Member

  Berichten:
  179
  Leuk Bevonden:
  0
 15. TictaCNL

  TictaCNL Active Member

  Berichten:
  349
  Leuk Bevonden:
  0
  Aha daarom dus, naja vind ik alsnog belachelijk. Sneijder kan prima finishen :p
   
 16. AssasinOfDeath

  AssasinOfDeath Active Member

  Berichten:
  1.165
  Leuk Bevonden:
  0

  Ik vind het altijd fijn als een hybrid zo min mogelijk rode lijntjes hebben, dan spelen mijn spelers zo slecht:F:
  Dus braziliaans middenveld gecombineerd met Kameroen, lastig
   
 17. Siemenn

  Siemenn pee es vee

  Berichten:
  7.883
  Leuk Bevonden:
  444
  Makkelijk:

  Emenike
  Eto'o - Welliton - Carlos Eduardo
  Song - Kaka

  Dan Liga BBVA verdediging en keeper.
   
 18. Siemenn

  Siemenn pee es vee

  Berichten:
  7.883
  Leuk Bevonden:
  444
  Godverdomme, zat zo erg te twijfelen.. laat ik een Wijnaldum voor 2k BIN gaan in 4-3-3..
   
 19. nielzqqq

  nielzqqq Active Member

  Berichten:
  424
  Leuk Bevonden:
  0
  Thanks!!
   
 20. Siemenn

  Siemenn pee es vee

  Berichten:
  7.883
  Leuk Bevonden:
  444
  Hoppa, 8-1 gewonnen in finale golden online cup. 2k erbij.

  Wat is iedereen slecht zeg :lol:
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina