1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Hard- en Softwaredetails Xbox 2 opgedoken.

Discussie in 'Xbox Hardware' gestart door Inferius, 9 mrt 2005.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Inferius

  Inferius Baller.

  Berichten:
  3.843
  Leuk Bevonden:
  45
  GameSpy heeft tijdens de Game Developers Conference, die plaatsvindt in San Francisco van 7 tot 11 maart, gesproken met enkele ontwikkelaars van games voor de Xbox 2, codenaam Xenon. Uit deze gesprekken is gebleken dat de cpu van de Xenon drie 3.0GHz PowerPC-cores aan boord heeft. Iedere core is in staat om twee instructies per cpu-cycle te verwerken en heeft in zijn L1-cache ruimte voor 32KB aan data en 32KB aan instructies. De drie cores delen 1MB L2-cache. Verder konden de ontwikkelaars vertellen dat de huidige gpu in de Xbox 2 een generatie verder is dan de ATi X800. Deze gpu doet zijn werk op een snelheid van 500MHz en ondersteunt onder meer Shader 3.0. Wanneer de final versie van de Xbox 2 klaar is, zal er een gpu in aanwezig zijn die - bij wijze van spreken - Half-Life 2 'with ease' zal kunnen draaien, aldus de gameontwikkelaars.

  De Xenon zal 256MB RAM aan boord hebben, waar de huidige Xbox het moet doen met 64MB. De Xbox 2 zal geen gebruikmaken van Blu-Ray of HD-DVD, maar van dubbellaagse dvd-9-schijfjes. Per schijfje zullen ontwikkelaars ongeveer 7GB aan data kwijt kunnen. De Xenon zal kunnen omgaan met geheugenkaarten met een grootte van 64MB tot 1GB. Per kaart is 8MB gereserveerd voor systeemgebruik. Het is nog niet bekend hoeveel ruimte de harde schrijf zal hebben. Zeker is wel dat 2GB van de schijf gebruikt zal worden als gamecache. De Xenon zal geen audiochip in de traditionele zin van het woord aan boord hebben. Audiodecompressie zal worden afgehandeld door de hardware, terwijl de rest van de geluiden door de software zal worden gemaakt. Er zal gebruikgemaakt worden van X3DAudio in plaats van het huidige DirectSound3D.

  Naast informatie over de hardware heeft GameSpy ook de hand weten te leggen op gegevens over de games zelf. Volgens de gameontwikkelaars wil Microsoft dat alle Xenon-titels Live-enabled zijn, zodat alle games via internet tegen andere gamers gespeeld kunnen worden. Verder moeten ontwikkelaars games klaarmaken voor high-definitiontelevisie. Hierom moet de resolutie voor de games 1280x720 pixels zijn met een baseline van 720p en een beeldverhouding van 16: 9. Verder moeten de games 5.1 surround geluid en anti-aliasing ondersteunen. Muziek die gebruikt wordt in de Xenon-games kan opgeslagen worden in het mp3- en het wma-formaat en zal ge├źncodeerd kunnen worden in maximaal 320Kbps CBR of VBR. Voor in-game filmpjes kunnen gameontwikkelaars gebruikmaken van Xenon Motion Video. Deze videocodec is gebaseerd op het Windows Media 9-formaat.


  Bron: Tweakers

  Ik vraag me af wat de introductie prijs gaat worden.
   
  Laatst bewerkt: 9 mrt 2005
 2. pindakaas

  pindakaas pindakaasNL

  Berichten:
  595
  Leuk Bevonden:
  0
  Niet lullig bedoeld, maar we zouden XBox-2 info toch centraal houden? Hier: http://forum.xboxworld.nl/showthread.php?t=68093

  Wel relax dat er eindelijk in leesbaar Nederlands een bericht is met aannemelijke informatie... het ziet er goed uit :) Maar betekent 'Verder konden de ontwikkelaars vertellen dat de huidige gpu in de Xbox 2 een generatie verder is dan de ATi X800.' ook dat de videokaart van het kaliber X800 wordt? Ik weet niet helemaal wat gpu is namelijk...
   
 3. Cole Trickle

  Cole Trickle Active Member

  Berichten:
  1.954
  Leuk Bevonden:
  6
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina