Het Web ontwikkelaars Topic [deel 3]

Discussie in 'PC, Handheld & Algemeen' gestart door Le Lastpak, 19 mei 2011.

  1. captain vimes

    captain vimes upholding the law

    Berichten:
    562
    Leuk Bevonden:
    37
    Ik ben voor mijn werk op zoek naar een flash designer en programmeur. Volgens mij zijn er wel van die verzamel-websites waar je klussen op kan zetten zodat freelancers erop kunnen reageren. Ik ben er al een paar tegengekomen maar met bijster weinig activiteit, en ik weet dat je op marktplaats ook dienst-aanbieders hebt .
    Weet iemand hier misschien nog een dergelijke goede website waar je je klus op kunt plaatsen?
     
  2. ExquisiteSteez

    ExquisiteSteez Active Member

    Berichten:
    3.148
    Leuk Bevonden:
    822
    Wat is Brackets toch een bazen code editor.

    Ik wacht al jaren op een nieuwe versie van Textmate. En Coda vind ik toch een beetje prijzig.

    Brackets heeft de eye candy en is nog free ook (voor hoelang weet ik niet)

    http://brackets.io/
     
  3. CheesieOnion

    CheesieOnion <font color="green"><b>Redacteur</b></font>

    Berichten:
    1.070
    Leuk Bevonden:
    0
    Sublime Text all the way! Check deze blogposts voor onmisbare plug-ins: http://daker.me/2013/05/5-sublimetext2-packages-to-enhance-your-frontend-development-workflow.html
    Vooral Emmet is fantastisch. Typ bijvoorbeeld het volgende:
    Code:
    div#test.content>img*4>a
    Druk op tab en je krijgt het volgende:
    Code:
    <div id="test" class="content">
      <img src="" alt=""><a href=""></a></img>
      <img src="" alt=""><a href=""></a></img>
      <img src="" alt=""><a href=""></a></img>
      <img src="" alt=""><a href=""></a></img>
    </div>
     
  4. Willem

    Willem Obi-Willem XBW.nl Bestuur

    Berichten:
    13.177
    Leuk Bevonden:
    686
    Voor een klus ben ik een bedrijvengids aan het maken voor een ondernemersvereniging. Zij hebben een crappy website met Yoomla laten updaten, en die willen ze nu gaan gebruiken.

    Waar het mij om gaat is de Bedrijvengids: http://www.visit-cadzand.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=34&Itemid=221

    Waarom is het bovenste bedrijf niet in een kolom? Het menu heb ik ingesteld als Category Blog (net als alle menu's, waar het wel goed gaat).

    PS: let niet op de teksten, heb ik gecopy-paste.
     
  5. Oldsk00l

    Oldsk00l ouwe school

    Berichten:
    821
    Leuk Bevonden:
    4
    edit: nvm joomla :')



    handige plugin ja, maar heeft bijna elke editor wel :)
     
    Laatst bewerkt: 26 jul 2013
  6. LDawg

    LDawg Active Member

    Berichten:
    484
    Leuk Bevonden:
    5
    Als je de css class '.items-leading' ook een 'width: 47%;' geeft, klopt het wel.

    Je kunt ook de class vervangen voor '.leading-0', net als het andere bedrijf, dan klopt het ook.

    trouwens, maakt Joomla die verschikkelijke URL's? Dat ziet er verschrikkelijk uit :p
     
  7. LDawg

    LDawg Active Member

    Berichten:
    484
    Leuk Bevonden:
    5
    Mijn favoriete editor is toch wel Visual Studio + Web Essentials (extension). Ontzettend veel features!
    http://vswebessentials.com/
     
  8. Willem

    Willem Obi-Willem XBW.nl Bestuur

    Berichten:
    13.177
    Leuk Bevonden:
    686
    Uh... ik heb 0 verstand van websites schrijven. Het is dat ik met dit CMS moet werken en dat er verder niemand is die er verstand van heeft. Dus wat ik wil zeggen, waar heb je het over :+

    En ja, dat is allemaal Joomla. Wat een gaar systeem zeg...
     
  9. [2k]

    [2k] XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    8.971
    Leuk Bevonden:
    207
    Lijkt me dat je gewoon friendly url's in kunt stellen toch?
    WordPress heeft standaard ook dit soort url's, maar is met 1 vinkje om te zetten naar mooie url's.
     
  10. R-Y

    R-Y let's pop

    Berichten:
    1.686
    Leuk Bevonden:
    4
    Is hier iemand die enige ervaring heeft met Wordpress en mij zou kunnen helpen met iets (simpels). Ik kom er zelf niet uit namelijk.

    Het gaat om het volgende: ik heb een thema voor Wordpress gedownload, maar wil nu van die pagina's er in zetten zoals het demomodel van de thema. Echter krijg ik dat niet voor elkaar, want ik krijg namelijk een soort van 'post' in plaats van een pagina.

    Het is een beetje lastig uit te leggen, maar kijk naar deze pagina en misschien dat het wat duidelijker wordt: http://rodrigob.com/themes/scrn/index.html

    Op die pagina kan je zien dat er projecten zijn, portfolio, etc etc. Bij mij krijg ik alleen het eerste deel en contact, maar dat is omdat contact automatisch op iedere pagina komt.

    Indien meer informatie of uitleg benodigd is, hoor ik het graag.

    PS; ik heb het vermoeden dat ik een sjabloon moet kiezen bij die lay-out bij Pages, maar dat die er niet tussen staan op een of andere manier..
     
    Laatst bewerkt: 3 jan 2014
  11. Oldsk00l

    Oldsk00l ouwe school

    Berichten:
    821
    Leuk Bevonden:
    4
    voor de democontent heb je waarschijnlijk een xml file die je via tools kan uploaden. of heb je dat al geprobeert?

    als je wat meer hulp nodig hebt pm je maar even
     
    Laatst bewerkt: 3 jan 2014
  12. Rickk

    Rickk Active Member

    Berichten:
    1.338
    Leuk Bevonden:
    128
    Ik ben een newbie met Joomla! HTML +CSS begrijp ik en PHP ook enigzins...

    Ik heb zelf een template gebouwd en Joomla herkent het, alleen zitten er een paar vreeeeemde dingen in. Voor de content heb ik de module genaamd 'DisplayNews' geinstalleerd.

    Een paar vragen:
    1. Waarom worden al mijn items 2 keer weergeven? Waar moet ik dit zoeken?
    2. Categorien/Filter (Menu linkerkant) lijkt ie niet te pakken. Toch heb ik 2 items op 'electronics' en 1 op 'misc' gezet. Speelgoed doet t niet, dat weet ik.
    3. Het menu bovenin is hardcoded en niet door Joomla! aangestuurd, maar als ik hier links in zet geeft ie een blank page, is er een andere mogelijke fout dan dat hij niet correct gelinkt is? Ik heb verschillende plekken geprobeerd op de server voor de 'About us' pagina.

    Het gaat om de site www.retaildirect.org

    Hopelijk kan iemand me helpen.

    Neem de content niet te serieus trouwens, alles is nog in betafase.

    EDIT: Ik ga maar over op hardcoding... Deadline is te snel om alles op mn gemakje uit te zoeken, helemaal als er wat bugs in zitten...
     
    Laatst bewerkt: 7 jan 2014
  13. FinalBob

    FinalBob Active Member

    Berichten:
    1.208
    Leuk Bevonden:
    165
    Ik ben alles behalve een webontwikkelaar maar ben bezig met mijn eigen site op basis van Wordpress.

    Nu is hij aardig gelukt al zeg ik het zelf, maar..... Twee dingen waar ik niet uit kom.

    1. Ik heb een dynamische voorpagina (die ik ook zo wil houden). En wil mijn berichten op een andere pagina plaatsen. Nu kan ik wel ervoor zorgen dat de berichten niet op de voorpagina komen maar ik krijg de berichten alleen op een andere pagina als ik er categorie├źn aan verbindt. Dat maakt de layout gelijk weer onaantrekkelijk. Dus eigenlijk; is er een andere simpele manier op posts op een andere pagina te krijgen, met behoud van een dynamische homepage?

    2. Mijn dynamische homepage krijgt op dit moment dit moment de ondertitel mee van het meest recente bericht dat ik geplaatst heb. Terwijl ik daar gewoon een vaste ondertitel voor wil houden die niet mee veranderd. De berichten staan immers op een andere pagina op de website. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

    Thanks!
     
  14. Rigest

    Rigest Active Member

    Berichten:
    2.377
    Leuk Bevonden:
    23
    Is er iemand bekend met URI schemes (zoals mailto:). Ik wil namelijk dat een pop-up naar een adres navigeert zodat hij de popup afsluit. Kan verder niks met HTML doen oid, enige wat ik aan kan passen is de URL en de querry string.
     
  15. Jerreby

    Jerreby Active Member

    Berichten:
    2.046
    Leuk Bevonden:
    30
    Aardig uitgestorven hier :p. Toch een klein vraagje:

    Stel ik heb een hostingpakket en een domein. Wanneer ik een email stuur met het email adres van dat domein (dus bijv. info@domein.nl) met als bijlage 10mb aan foto's, gaat dit dan van mijn breedbandte af ofzo?

    Thanks :).
     
  16. Diikoeneke

    Diikoeneke B-A-N-A-N-A-'S

    Berichten:
    1.804
    Leuk Bevonden:
    12
    Ik hoop dat iemand me hierbij kan helpen.

    Ik ben nu bezig met een site (http://topsandtees.eu). Nu heb ik rechts boven in de top navigatie een zoekfunctie, nu als ik met mijn muis op die zoekfunctie ga staan dan komt er een zoekbalk tevoorschijn, maar die verdwijnt meteen weer dus er kan niks ingetypt worden.

    De site werkt via Wordpress en krijg het niet opgelost.

    Ik gebruik de Canvas theme met daarin Woocommerce die ook voor de zoekfunctie regelt.

    Zou iemand me kunnen helpen?
     
    Laatst bewerkt: 19 jul 2014
  17. Sloober

    Sloober Active Member

    Berichten:
    2.319
    Leuk Bevonden:
    16
    Inmiddels opgelost zie ik? :)
     
  18. Remcom00

    Remcom00 stone island vriend

    Berichten:
    4.108
    Leuk Bevonden:
    1.162
    Leuke site trouwens :thumbs:
     
  19. Diikoeneke

    Diikoeneke B-A-N-A-N-A-'S

    Berichten:
    1.804
    Leuk Bevonden:
    12
    Ja, het is inmiddels opgelost. En bedankt!:thumbs:
     
  20. Modder-Eter

    Modder-Eter XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    19.136
    Leuk Bevonden:
    2.107
    Ben sinds kort begonnen met Rails. Wat een geniaal framework is dat, zeg. _O_
     

Deel Deze Pagina