Kazaa toegestaan!!!!!

Discussie in 'PC, Handheld & Algemeen' gestart door Zilverpijl, 19 dec 2003.

  1. Badkiller

    Badkiller Hardcore xbwer!

    Berichten:
    1.110
    Leuk Bevonden:
    19
    Kazaa wint slag in oorlog tegen muzieklabels

    Uitgegeven: 23 januari 2004 19:50
    Laatst gewijzigd: 23 januari 2004 20:03

    RIJSWIJK - Kazaa, het populaire uitruil-programma op internet, mag muzieklabels die het programma hebben gebruikt om downloaders op internet in de gaten te houden, juridisch vervolgen. Een Amerikaanse rechter heeft die toestemming verleend, meldde de Los Angeles Times vrijdag.

    Sharman Networks, eigenaar van het oorsponkelijk Nederlandse Kazaa, was in de Verenigde Staten naar de rechter gestapt omdat muzieklabels volgens het bedrijf gebruikmaken van Kazaa-versies zonder licenties om zo het downloadgedrag van gebruikers te volgen.

    Nepbestanden

    Bovendien verdenkt Sharman platenmaatschappijen ervan nepbestanden over het netwerk te hebben verspreid om zo het uitwisselen van muziek te ontmoedigen.

    In zijn uitspraak kwam de rechter vorige week in Los Angeles tot het oordeel dat Sharman door mag gaan met zijn gerechtelijke stappen tegen deze muziekproducenten.

    Nederland

    Ook de muziekindustrie in Nederland ageert al jaren tevergeefs tegen Kazaa. Begin 2002 werd verspreiding van het programma weliswaar verboden, maar die uitspraak werd in maart 2001 door het gerechtshof in Amsterdam herroepen en eind vorig jaar door de Hoge Raad bevestigd.

    Directeur T. Kuik van de stichting Brein, die zich bezighoudt met het bestrijden van online- en offline piraterij, meent dat de strijd rond Kazaa in Nederland nog niet is gestreden. Ook wil de stichting naar Amerikaans voorbeeld individuele aanbieders die op grote schaal films en muziek via Kazaa aanbieden, gaan vervolgen. In de VS heeft dat al geleid tot een afname van het aantal downloads.

    Buma-Stemra

    Een woordvoerster van auteursrechtenorganisatie Buma-Stemra sluit een nieuwe gang naar de rechter niet uit, maar concrete plannen daarvoor bestaan er op dit moment niet. "We wachten eerst de ontwikkelingen in de Verenigde Staten af", aldus de zegsvrouw.
    Nu.nl

    ik ben toch verbaasd...
     
  2. Eckie

    Eckie Active Member

    Berichten:
    1.851
    Leuk Bevonden:
    15
    Het ligt nogal voor de hand, maar ik zal het toch nog even uitleggen.

    Ten eerste is alleen 100% duidelijk dat Kazaa nergens voor veroordeeld kan worden. Over het gebruik van Kazaa wordt niets gezegd!

    Ten tweede is het kopiëren van games nog steeds 100% verboden. Een spel dat dmv Kazaa gedownload wordt is 100% zeker gekopieerd en daar willen wij niets mee te maken hebben.

    Dus nee, discussies over mod-chips, het ombouwen van je Xbox en gekopieerde spellen zijn niet toegestaan op xbw.
     
  3. maarten01king

    maarten01king Copito de nieve

    Berichten:
    52
    Leuk Bevonden:
    0
    Wel als je het origineel in de xbox in je auto hebt zitten!
     
  4. Eckie

    Eckie Active Member

    Berichten:
    1.851
    Leuk Bevonden:
    15
    Ik herhaal: discussies over mod-chips, het ombouwen van je Xbox en gekopieerde spellen zijn niet toegestaan op xbw.

    We doen hier niet aan smoesjes of flauwe argumenten waarom het wel zou mogen. Je mag dit lekker met je vrienden gaan bespreken, maar niet hier! :)
     
  5. mvdstam

    mvdstam Active Member

    Berichten:
    1.333
    Leuk Bevonden:
    4
    maar waarom kazaa als het ook met Overnet kan?
    Ik vind dat echt 1.000.000.000.000X beter...
     
  6. Badkiller

    Badkiller Hardcore xbwer!

    Berichten:
    1.110
    Leuk Bevonden:
    19
    Muziekindustrie maakt jacht op Europese p2p-gebruikers

    n navolging van de Amerikaanse RIAA is nu ook de overkoepelende stichting IFPI in Europa begonnen met acties tegen mensen die via p2p-netwerken illegale muziek aanbieden.

    De eerste golf van aanklachten is gericht tegen 247 personen uit Denemarken, Duitsland en Italië en Canada. Ook in Frankrijk worden zaken tegen p2p-gebruikers voorbereid, meldt persbureau Reuters.

    Het is de eerste keer dat de muziekindustrie buiten de Verenigde Staten op zo'n grote schaal optreedt tegen aanbieders van illegale muziekbestanden. Volgens IFPI is de actie vooral bedoeld tegen 'uploaders', dus mensen die muziek beschikbaar maken, en niet tegen downloaders. De aard van programma's zoals Kazaa is echter zo dat mensen die downloaden vaak zonder het te weten ook muziekaanbieders zijn.

    Volgens de IFPI waren de acties onvermijdelijk waren omdat het aanschrijven van overtreders of campagnes had geen effect hadden. De IFPI volgt daarbij het voorbeeld van de Recording Industry Association of America (RIAA) die verschillende honderden individuen aanklaagde en vrij snel een daling in het gebruik van p2p-netwerken noteerde. Recente cijfers wijzen er echter op dat het schrikeffect in Amerika afneemt en dat het gebruik van p2p-applicaties weer toeneemt.

    Meer dan de helft van de downloaders koopt minder muziek, blijkt uit een studie van Forrester die door IFPI wordt aangehaald. Ook andere onderzoeken bevestigen dit, zegt de IFPI, die daarbij voorbijgaat aan de analyses die dit niet bevestigen. Zo werd nog deze week een studie gepresenteerd van de Harvard Universiteit en de Universiteit van North Carolina, waaruit blijkt dat netwerkdiensten als Kazaa maar heel weinig te maken hebben met de dalende verkoop van muziek-cd's.

    De IFPI-woordvoerder ontkent in één adem dat de muziekindustrie te lang passief omsprong met het internet en het initiatief om muziek te verdelen overliet aan illegale diensten. "De muzieksector is er ook van overtuigd dat het digitaal verspreiden van muziek veel toekomstmogelijkheden heeft. Alleen is het onmogelijk een economisch model neer te zetten als er even gemakkelijk (of zelfs gemakkelijker) dezelfde muziek gratis (maar illegaal) wordt aangeboden", aldus IFPI.

    Een van de pijnpunten is juist die kloof tussen de kostprijs van een illegaal bestand (zo goed als gratis) en de legale alternatieven. De IFPI doet daarnaast een beroep op bedrijven om illegale muziekbestanden van hun netwerken te weren. "Het is verontrustend dat veel bedrijven voorbijgaan aan de gevaren van p2p-netwerken. Volgens US General Accounting Office is 40 procent van de illegale muziekbestanden gelinkt aan kinderporno." Peer-to-peer-programma's zouden bovendien virussen verspreiden en achterdeuren openen voor hackers en spyware.


    Zie ook zonnet.nl
     

Deel Deze Pagina