1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[PS3] Hardware/Algemeen [Deel 2]

Discussie in 'PlayStation Hardware' gestart door JeePee, 10 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. JeePee

  JeePee Guest

  PS3 hardware/algemeen:
  [​IMG]
  Klik voor de officiele ps3 site

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  Heetste nieuws van E3:

  Eindelijk lanceerdetails PlayStation 3:
  Het hoge woord is eruit, Sony heeft eindelijk bekend gemaakt voor welke prijs en op welke datum de PlayStation 3 in de schappen ligt. Allereerst zal Sony de PlayStation 3 in twee versies uitbrengen: een PlayStation 3 met een harde schijf van 20 gigabyte (prijs 499 euro) en een versie met 60 gigabyte harde schijf (prijs 599 euro). Er was nogal wat verwarring rond deze twee versies dankzij een specificatieoverzicht dat aangaf het ‘20GB’ pakket niet over een WiFi IEEE 802.11 b/g verbinding, een geheugenslot voor SD/Compact Flash/Memory Stick en een HDMI-uitgang zou beschikken. Inmiddels heeft Sony laten weten dat beide versies precies hetzelfde zijn (behalve de HDMI heeft de goekope versie niet), en de grote harde schijf verschilt van elkaar. Naast de prijs heeft Sony ook een lanceringdatum bekend gemaakt. De PlayStation 3 zal op 11 november 2006 in Japan worden uitgebracht, en Amerika volgt op 17 november. Europa is in Maart pas aan de beurt. Zet die datum dus maar alvast in je agenda!

  Nieuwe controller kent tilt-functie
  Op de persconferentie liet Sony tevens de nieuwe controller zien. Vorig jaar was iedereen erg verbaasd over het boemerang ontwerp van de controller. Sony is waarschijnlijk om die reden terug naar de tekentafel gegaan en met een nieuwe controller gekomen. De nieuwe controller is qua design bijna hetzelfde als de Dual Shock 2 controller zoals we die nu kennen. Toch zijn er een aantal kleine maar leuke verschillen. Zo zijn de twee achterste knoppen van de controller, de L2 en R2-knop nu analoog. Daarnaast kent de controller ook een zogenaamde ‘tilt-functie’. Dit houdt in dat wanneer de controller bewogen wordt, het beeld meebeweegt. De controller is in zes verschillende richtingen te bewegen.

  Naast de “3-standen-as” voor “roll, pitch en yaw” kan “driedimensionele versnellingsinformatie (X, Y, en Z)” uiterst precies en in real-time worden gedetecteerd. Naast de standaard key input beschikbaar in bestaande controllers, wordt het mogelijk natuurlijker en intuïtiever te spelen alsof de controller een deel van je lichaam is geworden.
  Ingevolge de introductie van deze nieuwe zes-assensensor zal de vibratie die vandaag beschikbaar is op DUALSHOCK®- en DUALSHOCK®2-controllers voor PlayStation en PlayStation®2, worden verwijderd van de nieuwe PS3-controller aangezien vibratie zelf de informatie die de sensor detecteert, verstoort.
  De vorm van de L2/R2-knoppen bovenop de controller werd ook vergroot met meer slagdiepte voor een subtielere controle bij het gamen. Tegelijkertijd werd de schuine hoek van de analoge joy sticks lichtjes verbreed voor een delicatere en dynamischere manipulatie. Naast deze verbeteringen werd de precisie van de bovenvermelde detectie (L2/R2, analoge joy stick) verhoogd van 8 bit tot 10 bit.

  Content downloaden op de PlayStation 3:
  Sony heeft al een tipje van de sluier opgelicht wat betreft de online mogelijkheden van de PlayStation 3. Bijna alle games zullen gebruik gaan maken van een zogenaamde content download-service. In een game als MotorStorm is het bijvoorbeeld mogelijk om nieuwe wagens of circuits te kopen. Tijdens de persconferentie nam Sony SingStar als voorbeeld. SingStar is in Europa een groot succes waar inmiddels al miljoenen exemplaren van verkocht zijn. Met SingStar voor de PlayStation 3 wordt het mogelijk om online nieuwe songs te kopen en te downloaden naar jouw harde schijf. Denk nu niet dat het hier om maar een paar songs gaat, want Sony liet weten dat er honderden songs in de SingStar bibliotheek gestopt zullen worden. De komende maanden zal Sony meer duidelijkheid over de download-service geven.

  Blu-ray in de ps3:
  Je hebt beide kreten vast al eerder gehoord: Blu-Ray en HD-DVD. Naar alle waarschijnlijkheid wordt één van deze twee nieuwe mediaformaten de opvolger van de DVD-schijf en wacht voor de ander een kortdurend leven. Of misschien moet de consument helemaal niets van beide mediaformaten hebben en falen ze allebei. Dit laatste scenario lijkt erg onwaarschijnlijk, zeker omdat alle grote audio- en videofabrikanten / filmstudio’s achter één of beide nieuwe mediaformaten staan.
  [​IMG]Hoe gek het ook mag klinken, Blu-Ray wordt binnen de console fanboys geassocieerd met Sony en de PlayStation 3 en HD-DVD met Microsoft en de Xbox 360. Hier zit uiteraard wel wat in. Sony is namelijk de grote naam achter Blu-Ray, terwijl Microsoft absolute voorstander is van HD-DVD. De PlayStation 3 kan straks vanaf de lancering de nieuwste Blu-Ray films afspelen, terwijl voor de Xbox 360 straks een HD-DVD add-on verkrijgbaar is. Op papier lijkt Blu-Ray qua techniek een stuk beter te zijn dan HD-DVD. Ook kiezen de meeste filmstudio’s voor het Blu-Ray formaat. Vaak wordt er als reden door de filmstudio’s geroepen dat er straks bij de PlayStation 3 lancering direct een miljoen potentiële Blu-Ray filmkopers op de markt verschijnen. Dit is uiteraard helemaal waar, en hetzelfde zagen we ook bij de lancering van de PlayStation 2. De PlayStation 2 werd in vele gevallen in het begintijdperk vaker gebruikt als DVD-speler dan spelcomputer.
  [​IMG]
  Meer en meer ontwikkelaars zijn positief over blu-ray. Hier ook een paar in een kadertje:

  Hardware weetjes:
  Sony probeert met de PLAYSTATION 3 een waardig opvolger voor de PlayStation 2 op de markt te brengen. Aan de hardware zal het in ieder geval niet liggen, want Sony brengt met de PlayStation 3 een technisch hoogstandje op de markt. Sony heeft samen met partners als IBM, NVIDIA, Toshiba en Rambus aan de PlayStation 3 gewerkt en op de Sony E3-persconferentie 2005 deze nieuwe spelcomputer voor het eerst aan het publiek getoond.
  Het hart van de PlayStation 3 maakt gebruik van de nieuwe Cell-processor die in samenwerking tussen IBM, Sony en Toshiba ontwikkeld is. Deze processor loopt op 3.2 Ghz waardoor de PlayStation 3 maar liefst twee teraflops kan verwerken. Hierdoor kunnen nieuwe grafische expressies getoond worden. Niet alleen personages en voorwerpen kunnen realistischer worden weergegeven, ook landschappen komen echter tot leven. Daarnaast biedt de Cell-processor zeven SPE's (synergistic processing elements) op 3.2Ghz. Hierdoor kan de PlayStation 3 op een snelle manier gelijktijdig vele aangestuurde opdrachten verwerken.
  Naast de processor bevat de PlayStation 3 uiteraard ook een grafische chip. Deze grafische chip is in samenwerking met Nvidia voor de PlayStation 3 ontworpen. De RSX, “Reality Synthesizer” loopt op 550Mhz en biedt daarnaast een 1.8 TFLOPS floating point performance. Niet onaardig is ook het feit dat de RSX meer dan 300 miljoen transitoren bevat tegenover 10.5 miljoen transitoren bij de PlayStation 2. Hiermee is de RSX de grootste commerciële processor op dit moment. Ter vergelijking: de RSX is krachtiger dan twee GeForce 6800 Ultra videokaarten tezamen. De PlayStation 3 biedt dankzij de RSX hoge kwaliteit HD-beeld (High Definition) in een resolutie van 1080p. Het is daarnaast ook mogelijk om bijvoorbeeld twee tv-monitoren apart aan te roepen.

  Specificaties:
  (Voor de volledige specificaties kan je nog altijd terecht op de officiele site die ik in het begin van deze post geplaatst heb;)).
  CPU: Cell Processor
  PowerPC-base Core @3.2GHz
  1 VMX vector unit per core 7 cores
  512KB L2 cache
  7 x SPE @3.2GHz
  7 x 128b 128 SIMD GPRs
  7 x 256KB SRAM for SPE
  1 of 8 SPEs reserved for redundancy (dat wil zeggen staat uitgeschakeld)
  total floating point performance: 2.18 GFLOPS

  GPU
  RSX @550MHz
  1.8 TFLOPS floating point performance
  Best Display HD 1080p Standard
  Dual Screen Output t (je kunt er dus 2 HD-tv,s op aansluiten?)
  Multi-way programmable parallel pipelines

  Sound:
  Dolby 5.1ch, DTS, LPCM, etc. (Cell- base processing)

  Memory:
  256MB XDR Main RAM @3.2GHz
  256MB GDDR3 VRAM @700MHz

  System Bandwidth:
  Main XDR-DRAM: 25.6GB/s
  VRAM: 22.4GB/s
  RSX: 20GB/s (write) + 15GB/s(read)
  SB: 2.5GB/s (write) + 2.5GB/s (read)

  Storage:
  HDD: Detachable 2.5" HDD slot x 1 (grote nog niet bekend)
  Dure versie: 60GB
  Goedkope versie: 20GB

  USB: Front x 4, Rear x 2 (USB2.0)
  Memory Stick: standard/Duo, PRO x 1
  SD: standard/mini x 1
  CompactFlash: (Type I, II) x 1 Geen memorycards meer (daar kun je memorysticks of flashkaarten voor gebruiken.)

  Communication:
  Ethernet: (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T) x 3 (input x 1 + output x 2)
  Wi-Fi: IEEE 802.11 b/g
  Bluetooth: Bluetooth 2.0 (EDR)

  Screen size: 480i, 480p, 720p, 1080i, 1080p

  HDMI out: 1x

  Disc media:
  CD: PlayStation CD-ROM, PlayStation 2 CD-ROM
  CD-DA: CD-DA (ROM), CD-R, CD-RW
  SACDL: SACD Hybrid (CD layer), SACD HD
  DualDisc: DualDisc (audio side), DualDisc (DVD side)
  DVDlayStation 2 DVD-ROM, PLAYSTATION 3 DVD-ROM, DVD-Video (DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW), Blu-ray Disc (PlayStation 3 BD-ROM, BD-Video,
  BD-ROM, BD-R, BD-RE)

  formaat:
  32cm breed, 10cm hoog, 27 cm diep


  Cell-cpu beloftevol voor wetenschappelijke berekeningen:

  Door Hielko van der Hoorn - maandag 29 mei 2006 21:24 - Bron: The Inquirer - Views: 20.731 - Permalink
  Onderzoekers van het Amerikaanse Lawrence Berkeley National Laboratory hebben een paper gepubliceerd waarin gekeken wordt hoe de Cell-processor, de processor die gebruikt wordt voor Sony's PlayStation 3, presteert in wetenschappelijke applicaties. In de paper worden de prestaties van de Cell-processor naast die van de Opteron, Itanium en Cray X1 gezet. De processors worden vergeleken door te kijken naar de snelheid van veelvoorkomende berekeningen zoals verschillende matrixbewerkingen en fast fourier transformaties.

  Het blijkt dat de Cell-processor hier uitstekend mee overweg kan. De processor is gemiddeld ongeveer een factor vijf sneller dan de Opteron en de Itanium. Qua prestaties staat de Cell op gelijke voet met de Cray X1. Wanneer er ook gekeken wordt naar het stroomverbruik komt de Cell helemaal zonnig uit de vergelijking. Bij sommige algoritmes is de processor bijna dertig maal zuiniger dan de Opteron en ook vergeleken met de Cray X1 is de Cell-processor enkele malen zuiniger.

  In de huidige vorm is de Cell al een prima rekenmonster voor wetenschappelijke simulaties, maar een zwak punt is het ontbreken van een 64-bit rekeneenheid. In de paper wordt ook gekeken hoe een gemodificeerde Cell-processor met 64-bit ondersteuning zou presteren en uit de simulaties blijkt dat deze processor helemaal de vloer aanveegt met de concurrentie. De gemodificeerde Cell-processor zou in sommige applicaties bijna veertig maal sneller zijn en zelfs tot tachtig maal zuiniger. Vergeleken met de Cray X1 is de gemodificeerde Cell-processor ongeveer een factor drie sneller en een factor acht zuiniger...

  Met dank aan Boss voor de startpost :)
   
 2. Pegas

  Pegas XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  8.799
  Leuk Bevonden:
  22
  @ foto('s) van de 20GB versie: Kreeg de 20GB versie ook geen HDMI aansluiting? Misschien dat aanpassen als jullie er foto's van vinden zodat er geen verwarring zou kunnen ontstaan.
   
  Laatst bewerkt: 10 nov 2006
 3. No_Name

  No_Name -

  Berichten:
  213
  Leuk Bevonden:
  0
  jup.. die krijgt ook HDMI ingang,enige verschil wat dan nog zichtbaar is is het chromen randje
   
 4. Paolo®

  Paolo® Active Member

  Berichten:
  95
  Leuk Bevonden:
  0
  het is wel een link ding moet ik zeggen 8)
   
 5. boss

  boss Stay frosty people!

  Berichten:
  4.420
  Leuk Bevonden:
  2
 6. 360man

  360man Active Member

  Berichten:
  1.593
  Leuk Bevonden:
  46
  Je krijgt er dus een blueray disc bij zodat je optimaal kunt genieten van de hd resolutie \o/
  zonder component of hmdi kabel |:-
   
  Laatst bewerkt: 11 nov 2006
 7. No_Name

  No_Name -

  Berichten:
  213
  Leuk Bevonden:
  0
  het is gewoon een Klasse A product ;) als de xbox een Ferrari is, is dit een Rolls
   
  Laatst bewerkt: 11 nov 2006
 8. rikkel

  rikkel Umm Kulthum

  Berichten:
  2.699
  Leuk Bevonden:
  1
  Een rols zonder wielen en stuur.
   
 9. GtaGamerMG

  GtaGamerMG GTA IV

  Berichten:
  1.148
  Leuk Bevonden:
  0
 10. Cookie

  Cookie #TaylorSwift XBW.nl VIP

  Berichten:
  9.247
  Leuk Bevonden:
  528
  Ook valt te zien dat de PS3 maar met één kleine platte ventilator wordt gekoeld

  Dan wordt dat ding tog veels te warm :confused:
   
 11. SupahMaster

  SupahMaster Guest

  Die laatste zin: "Ook valt te zien dat de PS3 maar met één kleine platte ventilator wordt gekoeld wat gelijk verklaart waarom de PS3 zo stil kan zijn."

  Dat verklaart óók waarom die PS3 zo heet is.

  En dit kom ik ook tegen in de startpost: [​IMG]

  Je zit dat op die plaats waar eerst die poorten zaten nu ventileringsgaten zitten.

  Dus nu moeten jullie waarschijnlijk al die mooie extra poorten inleveren voor een stillere PS3, alhoewel dat niet veel helpt aangezien er nog wel componenten inzitten die meer geluid maken. _0/
   
 12. EgYoWns

  EgYoWns 7

  Berichten:
  1.235
  Leuk Bevonden:
  0
  Die ziet er echt vet uit! Ben nu wel blij met de Xbox 360, maar we zien wel. Misschien bij prijsverlaging. Want ik zelf zou een PS3 kopen om de blu-ray disc (als blu-ray disc wint) Ander wordt het HD-DVD

  btw: bij die site van ps3party zie je ook dat de PS3 echt propvol is.
   
  Laatst bewerkt: 11 nov 2006
 13. Melbuuln

  Melbuuln Active Member XBW.nl VIP

  Berichten:
  13.532
  Leuk Bevonden:
  4
  Zo wordt de PS3 koel gehouden.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 14. Modder-Eter

  Modder-Eter XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  21.477
  Leuk Bevonden:
  8.469
  Laatst bewerkt: 11 nov 2006
 15. GtaGamerMG

  GtaGamerMG GTA IV

  Berichten:
  1.148
  Leuk Bevonden:
  0

  Ik denk dat hij toch goed gekoeld wordt sony hefet hier toch speciale techniek gebruikt. Maar we zullen snel weten of er overhite ps3's van komt.
   
 16. CerandoX.nl

  CerandoX.nl Active Member

  Berichten:
  20
  Leuk Bevonden:
  0
  Met:"Speciale techniek" bedoel je zeker die koperen buisjes (heatpipes).....Die heeft de 360 ook.
   
 17. GtaGamerMG

  GtaGamerMG GTA IV

  Berichten:
  1.148
  Leuk Bevonden:
  0
  :)
  Inderdaad.Maar bij PS3 werkt het anders. Bij X360 zijn twee ventulatortjes vanachtergezet. En dieper van binnen steken heatpipes. Bij PS3 1 ventulator( met andere vorm) op zijn zijgezet en vanachter de heatpipes. Warmte gaat zo gemakkelijker weg. Toch als ik daat goed over nadenk :p.Mja we horen toch nog niets over teveel hitte. :) Ben wel benieuwd wat de kinderziekte gaat worden binnenkort :p
   
  Laatst bewerkt: 12 nov 2006
 18. Melbuuln

  Melbuuln Active Member XBW.nl VIP

  Berichten:
  13.532
  Leuk Bevonden:
  4
  De eerste kleine problemen zijn meteen met een firmware update opgelost.
   
 19. Toyota Yaris

  Toyota Yaris Superstar member

  Berichten:
  741
  Leuk Bevonden:
  0
 20. No_Name

  No_Name -

  Berichten:
  213
  Leuk Bevonden:
  0
  Xbox360 moederbord
  [​IMG]


  Playstation3 Moederbord
  [​IMG]
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina