1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

[X360]Xbox LIVE NAT Probleem - downloaden, gamen met vrienden, etc. [Deel 3]

Discussie in 'XBW Gaming' gestart door DiaL, 11 mrt 2010.

 1. DiaL

  DiaL XBW Senior

  Berichten:
  2.606
  Leuk Bevonden:
  21

  [gb]Algemene Xbox Live NAT Problemen Topic[/gb]
  An overview by DiaLogical (DiaL)
  [​IMG]

  In deze centrale thread kan je specifieke vragen stellen omtrent NAT problemen bij xbox live. Vergeet ook niet even snel deze startpost te overlopen, en de zoekfunctie te gebruiken om een antwoord op je vraag te vinden. Toch nog enkele problemen? Stellen maar, daar is deze thread ten slotte voor gemaakt!

  Inhoud:

  [gb]Basics: NAT, wat? En gevolgen[/gb]
  [​IMG] Wat is NAT?

  Eerst en vooral, wat is dat nu NAT? NAT staat voor Network Address Translation, en maakt het mogelijk dat een apparaat zoals een router de toegang regelt tussen het internet en andere (lokale) netwerkapparaten. Je router krijgt van je ISP een (extern) IP adres toegewezen en zal dan (interne) IP adressen toewijzen aan aangesloten netwerkapparaten zodat deze toch allen verbinding kunnen maken met internet zonder dat ze allemaal een apart uniek (extern) IP nodig hebben.
  [​IMG]

  [​IMG] Welke problemen kan NAT veroorzaken?

  Als routers met mekaar verbinding moeten maken, zoals bijvoorbeeld tijdens het online spelen op xbox live, kan het gebeuren dat netwerkverkeer niet optimaal kan doorgestuurd worden en dat je dus problemen ondervindt. De oplossing is je router zo te configuren dat hij wel probleemloos informatie kan versturen en ontvangen van anderen (open NAT).

  Je kan een open, moderate of strict NAT hebben.

  Als je geen open NAT hebt kunnen o.a. volgende problemen opduiken:
  • Je kan een game invite niet ontvangen
  • Je kan bepaalde personen niet horen
  • Je kan bepaalde parties, lobbies en/of games niet joinen, of mensen kunnen jou niet joinen
  Let op: niet optimale NAT settings zorgen er niet voor dat je lag ondervindt in een game! Dit kan andere oorzaken hebben naargelang je opstelling, bv slechte wireless ontvangst, veel internet/netwerkverkeer, etc. Vragen hierover kan je stellen in het Xbox Live Vragen [Deel 5 - Korte vragen/Connectie problemen? topic.

  NAT compatibiliteitstabel:
  In onderstaande tabel is te zien welke NAT verbindingen met elkaar compatibel zijn. Als je bijvoorbeeld een stricte NAT hebt kan je enkel mensen met een open NAT joinen. Vanaf het moment dat er iemand met een moderate NAT in een bepaalde game die je probeert te joinen zit zal dit niet lukken.
  [​IMG]

  Bij een open setting kan je router optimaal communiceren met anderen, daarom is het dus erg belangrijk voor je eigen spelplezier om een open NAT setting te hebben. De zegswijze "If your NAT is open, it's someone else's problem" is grotendeels waar.
  Desondanks zijn er toch die paar weinig voorkomende gevallen bekend waarbij ondanks een open NAT toch 'join party'/NAT problemen kunnen optreden die dan meestal te wijten zijn aan andere factoren (bv. ISP afhankelijk, mensen die vlakbij wonen, op een zelfde ISP Access point zitten,...).

  [​IMG] Hoe controleer ik m'n NAT setting?

  Op je xbox 360 dashboard, doe het volgende:
  1. Ga naar System Settings
   [​IMG]
  2. Selecteer Network Settings
   [​IMG]
  3. Selecteer Test Xbox live connection
   [​IMG]
  4. Je krijgt nu een van de volgende schermen te zien:
   [​IMG] of [​IMG]

  In het eerste geval krijg je verder geen error of opmerking en is je NAT gewoon open. Ideaal, je hoeft nu verder niets te doen! In het 2de geval moet je op (Y) (More Info) drukken en dan staat aangegeven of je NAT strict of moderate is. Hoe je dit kan veranderen lees je hieronder in het volgende deel.

  ^top
  [gb]NAT Setup: verander je NAT settings[/gb]
  [​IMG] Gebruik van UPnP

  Eenvoudig gezegd is UPnP (Universal Plug and Play) een set protocols die als doel hebben ervoor te zorgen dat netwerkapparaten gemakkelijker kunnen communiceren d.m.v. bv. benodigde poorten toegankelijk te maken.
  De meeste (maar niet alle, vnl. bij sommige ISPs die een modem/routercombo box aanbieden) routers ondersteunen tegenwoordig UPnP en, ook al is het niet bij alle router firmwares even deftig geimplementeerd, werken dan ook redelijk probleemloos met xbox live.

  Deze optie is op zich het gebruiksvriendelijkst aangezien ze alle benodigde poortverkeer voor je xbox 360 (maar ook voor andere consoles, PC's, etc.) regelt zonder dat je deze manueel hoeft te forwarden (later meer). Ook het streamen van media tussen je console en PC met bv. WMP of TVersity werkt hierdoor normaal probleemloos.

  UPnP kan je (bij de meeste routers) instellen, ga hiervoor naar je router's instellingspagina. Typ hiervoor het Default gateway adres in de URL bar van je browser. (Standaard is dit voor Belkin: 192.168.2.1, voor Linksys: 192.168.1.1 en voor DLink: 192.168.0.1)
  Mochten deze niet werken kan je het default gateway adres ook gewoon op je PC vinden door het volgende te doen; Start > Run > Typ "cmd" > Enter > Typ "ipconfig" > Enter.

  Vervolgens raadpleeg je best even de (online) handleiding van je router waar je ergens in de instellingen de UPnP optie kan terugvinden. Hieronder zie je een paar voorbeelden van enkele populaire fabrikanten;

  Belkin: Utilities > System settings > Enable UPnP

  [​IMG]

  Linksys: Administration > Management > Enable UPnP

  [​IMG]

  DLink: Advanced > Advanced network > Enable UPnP

  [​IMG]

  Netgear: Advanced > UPnP > Turn UPnP ON

  [​IMG]

  Nadien is het belangrijk dat je je veranderde instellingen opslaat en vervolgend je router (en eventueel modem) herstart. Dit doe je door hem van het electriciteitsnet te halen en hem lang genoeg uitgetrokken te laten (best enkele minuten). Vervolgens kan je hem terug inpluggen en de xbox dashboard test opnieuw doen.

  Let op: combineer UPnP niet met portforwarding aangezien dit tot conflicten kan leiden!

  Is je NAT nog steeds niet open en ben je zeker dat je goed gepowercycled hebt, upgrade dan eerst je router's firmware en probeer het opnieuw.
  Nog steeds geen succes? Dan kan het zijn dat het UPnP protocol niet helemaal deftig geimplementeerd is bij je router, maar niet gepanikeerd er zijn nog mogelijkheden zoals portforwarding in de volgende sectie.

  [​IMG] Gebruik van Portforwarding

  Een andere mogelijkheid om een open NAT te verkrijgen is het manueel forwarden van de juiste poorten van & naar je xbox 360. Het mechanisme achter portforwarding is hier eigenlijk niet van belang, wel dat je dit normaal bij elke router manueel kan instellen.

  Ga naar de site van PortForward.com en selecteer daar je router. Klik vervolgens ofwel op de Default guide of de specifieke xbox 360 live guide voor je routertype.
  Als je werkt met portforwarding wordt het meestal aangeraden te werken met een statisch IP voor je console. Als je nl. een statisch (intern) IP toewijst aan je xbox 360 zullen de nodige poorten die geforward zijn naar dit intern IP het correcte apparaat bereiken. Bij een dynamisch IP kan het voorkomen dat je router een ander intern IP toewijst aan je xbox na een stroomonderbreking of soms gewoon na een bepaalde periode. Indien dit voorvalt zou je het geforwarde IP terug moeten aanpassen aan het nieuwe IP.

  Let op: Nogmaals, combineer portforwarding niet met DMZ/UPnP aangezien dit tot conflicten kan leiden!

  Vergeet niet na het aanpassen/instellen van de portforwards je modem en/of router grondig te herstarten!

  Benodigde poorten voor Xbox Live:
  • TCP 80
  • UDP 88
  • UDP 3074
  • TCP 3074
  • UDP 53
  • TCP 53

  [​IMG] Gebruik van DMZ

  DMZ (DeMilitarized Zone) is een andere mogelijk routersetting om je xbox 360 van een open NAT te voorzien. Wat dit betekent is dat je het apparaat in de DMZ eigenlijk buiten de firewall van de router zet zodat alle poorten beschikbaar zijn. Voor PC's is dit verre van ideaal, maar bij een hard/softwarematig afgesloten geheel als de xbox 360 vormt dit eigenlijk amper een veiligheidsprobleem.

  Meestal kan je slechts 1 apparaat (intern IP) in DMZ zetten. Hiervoor kan je best een manueel IP adres (statisch) instellen op je xbox.

  Je kan een uniek IP adres voor je xbox 360 aanmaken door het laatste IP getal van je default gateway te veranderen in iets groters. Bijvoorbeeld: 192.168.2.1 in 192.168.2.27. Dat laatste vul je dan manueel in op je xbox 360.

  1. Ga naar Network Settings
   [​IMG]
  2. Ga naar Configure Network
   [​IMG]
  3. Bij Basic Settings, selecteer IP Settings, manual en dan IP Address
   [​IMG]
  4. Vul verder ook het subnet mask & gateway van je PC in
  5. Selecteer Done en (B) op je controller en doe de xbox live connectie test opnieuw

  Let op: Bij sommige routers kan er een probleem optreden met portforwarding als je een statisch IP in de DHCP allocatie range toewijst.

  Een ander alternatief is je xbox 360 op automatisch te laten staan en in je router DHCP reservatie te gebruiken om je xbox telkens hetzelfde interne IP te geven gekoppeld aan het MAC adres van je console.

  Vergeet weer niet na router aanpassingen je router en/of modem grondig te herstarten!

  Vorige NAT aanpassingen veronderstelden een standaard setup waarbij de xbox 360, al dan niet wireless, verbonden is met de router en zo met de modem. Voor andere netwerksetups zie het volgende deel.

  ^top
  [gb]Andere netwerk setups: Troubleshooting[/gb]
  [​IMG] Rechtstreeks in modem

  Als je de xbox 360 rechtstreeks in je modem hebt ingeplugd zou je normaal gezien geen NAT problemen mogen ondervinden. Indien dit toch het geval is kan je best even je ISP contacteren.
  Je xbox even rechtstreeks in je modem pluggen is dan ook steeds een goede manier om er zeker van te zijn dat de problemen effectief bij je router(instellingen) liggen.

  [​IMG]

  [​IMG] 2 of meer routers

  Indien je 2 routers achter mekaar gebruikt kan er een NAT probleem optreden. De gemakkelijkste oplossing hier is door een van beide routers te gebruiken als switch/wireless access point. Dit kan door op de 2de router (degene verbonden met je xbox en de andere router) DHCP uit te schakelen en de ethernetkabel van router 1 in de LAN (i.p.v. WAN) poort van de 2de router te pluggen.
  Verder kan je gewoon gebruik maken van UPnP of portforwarding op router 1.

  [​IMG] ICS of Network bridging

  Network bridging, maar vooral ICS veroorzaakt spijtig genoeg vaak problemen met NAT settings naast die van lag en random disconnects. Dit is niet altijd zo, maar aangezien er tal van beinvloedende factoren zijn voor de connectie kwaliteit is deze erg afhankelijk van je persoonlijke op- & instelling(en).

  [​IMG]

  UPnP of portforwarding kunnen ook hier gebruikt worden, het is echter ook belangrijk de firewall op PC/laptop uit te schakelen!

  Hieronder guides over hoe correct network bridging in te stellen (voor meer info check de startpost van de Xbox Live Vragen [Deel 5] - Korte vragen/Connectie problemen? thread.

  Voor Windows XP:

  [yt]NAEkphv5F5Y[/yt]

  Voor Windows Vista:

  [yt]_EaHUS8NGO4[/yt]

  Voor Windows 7:

  [yt]ZwvUcXUXfk8[/yt]

  Voor Mac:

  [yt]WV4qd1RHmH8[/yt]

  ^top
  [gb]Misc: speciale gevallen[/gb]
  [​IMG] Met 2 of meer xbox 360 consoles op Live

  Wanneer je met meerdere xbox 360 consoles op hetzelfde netwerk op xbox Live wil geraken met een open NAT ondervinden mensen vaak problemen. Deze problemen zijn spijtig genoeg niet altijd op te lossen aangezien ze intrinsiek verbonden zijn aan de eigenschappen (of firmware) van de router zelf.
  Om toch met meer consoles een open NAT te krijgen moet je router het UPnP protocol volledig ondersteunen. Het merendeel ondersteunt tegenwoordig ook UPnP, maar het is echter niet altijd goed geimplementeerd zodat het meerdere apparaten met dezelfde poorteisen in staat stelt goed te verbinden met de buitenwereld en mekaar. Bij routers waarbij dit wel het geval is zou gewoon UPnP inschakelen (en weer geen portforwards en/of DMZ) voldoende moeten zijn.

  Een lijst met xbox live compatibele routers (die ook meerdere consoles samen op een netwerk en op live toelaten) is samengesteld door zowel Microsoft als gewone gebruikers en is onderaan te vinden.

  Alternatieve methoden - "things to try":
  Volgende methoden zijn door sommige mensen met wisselend succes gemeld. Het is geen eenduidige oplossing aangezien, zoals voordien reeds aangehaald, de problemen die veroorzaakt worden doordat 2 consoles dezelfde poorten tegelijkertijd willen gebruiken intrinsiek router afhankelijk zijn.

  • Een eerste mogelijke oplossing bestaat erin te proberen 1 xbox in DMZ te zetten en manueel poorten te forwarden naar het interne IP van de 2de xbox 360. Sommige mensen berichten dat dit voor hen werkt, maar een merendeel spreekt dit ook tegen. Deze methode kan een Open/Moderate of Moderate/Moderate oplossing veroorzaken maar zal normaal geen Open/Open opleveren. Zoals eerder gezegd is ook deze oplossing erg router afhankelijk.
  • Een volgende mogelijke oplossing maakt gebruik van Port Range Triggering. Port Triggering is een variant op Port Forwarding waarbij de poorten slechts tijdelijk (op vraag) worden geopend en belangrijker ook beschikbaar zijn voor alle netwerkapparaten en er dus geen enkel intern IP moet gespecifieerd worden. Dit lijkt bij sommige Linksys modellen een oplossing te bieden.
  • Een laatste methode maakt gebruik van de alternatieve router firmware DD-WRT. Deze firmware kan op verschillende routers gezet worden in plaats van de oorspronkelijke van de fabrikant.
   Activeer UPnP, voor een van de xboxen geldt dan bv.
   Xbox 1 (192.168.1.100) Internal Port 3074 - External Port 3074
   Xbox live software kiest een andere poort om te communiceren met xbox live in dezelfde range;
   Xbox 2 (192.168.1.101) Internal Port 3074 - External Port 3641
   Deze mapping kan echter conflicten veroorzaken als je console zijn DHCP lease verliest, of als deze niet vernieuwd wordt. In die periode kan de externe port mapping omkeren zodat xbox 2 de data krijgt van poort 3074 i.p.v. de alternatieve poort. Hierdoor komen sommige data pakketten niet bij de juiste console terecht en krijg je een disconnect.
   DD-WRT firmware ondersteunt static DHCP (Basic > Static DHCP) waardoor je geen statisch handmatig IP aan je xbox moet toewijzen maar gebruik kan maken van z'n MAC (zie ook DHCP reservatie in het deel over DMZ). Geef beide consoles een statisch IP buiten de normale DHCP range. Herstart natuurlijk weer je router & via deze methode zou UPnP nu moeten werken voor beide consoles en een Open/Open NAT geven.

  [​IMG] Op Xbox Live vanop een studentenflat

  Vanop een studentenflat kan het gebeuren dat je slechts een Moderate of Strict NAT kan verkrijgen en geen toegang hebt tot de router instellingen. Hier is spijtig genoeg zo niets aan te veranderen en de enige mogelijke oplossing is dan ook de beheerder of concierge bellen met de vraag UPnP te activeren.

  [​IMG] Xbox Live compatible routers

  In het gedeelte "Met 2 of meerde xbox 360 consoles op Live" kwam het reeds aan bod dat het van de router zelf afhangt of deze dit toelaat. Echter is er door Microsoft een lijst opgesteld van routers die Xbox Live compatible zijn. Dit wil zoveel zeggen als dat ze getest zijn op het probleemloos gebruik van meerdere consoles tegelijkertijd. Verder zijn er ook nog routertypes gemeld door gebruikers die hiermee ook geen problemen blijken te ondervinden.

  Let op volgend logo:
  [​IMG]

  Hieronder vind je de Microsoft Xbox Live compatible lijst van de meest populaire merken, kijk voor de volledige lijst op de originele site.

  Merk:
  Product name - Model number - Firmware version

  Asus:
  RT-N13U SuperSpeed N Wireless Router RT-N13U 1.0.8.2
  ASUS RT-N15 802.11n Wireless Router RT-N15 1.0.7.1
  ASUS WL-500gP V2 Wireless Router WL-500gP WL500gp_2003_EN_0611
  ASUS WL-500W Wireless Router WL-500W WL500W_1.9.8.1_TW_ 0611.trx
  ASUS WL-520gU Wireless Router WL-520gU WL520gu_2.0.0.3_EN_ 0510_01.trx


  Belkin:
  N+ Router F5D8235-4 2.01.08
  Double N+ Wireless Router F6D6230-4v 1.00.15
  N+ Wireless Router F5D8235-4 3.00.15
  N+ Wireless Router F5D8235-4 1.01.28
  G Wireless Router F5D7234-4 5.01.01
  N Wireless Router F5D8236-4 2.01.07
  N+ Router - F5D8235-4 2.01.07
  N150 - Router 4230v2111 F6D4230 2.00.08
  N150 - Router 4230v1121 F6D4230 1.00.05
  G - Router - 7234v5000 F5D7234-4 5.00.12
  N+ Router 8235-4 v2044 F5D8235-4 2.01.07
  G - Router - 7234v5000 F5D7234-4 5.00.02
  N - Router - 4230v3000 F6D4230 3.00.03
  N - Router - 4230v2111 F6D4230 2.00.07
  N - Router - 8236v2222 F5D8236 2.01.06
  N - Router -8236v3111 F5D8236-4 3.00.04
  N+ Router - 8235v2032 F5D8235 2.01.07
  N - Router 4230v2000 F5D 4230 3.00.03
  N - Router 8236v2111 F5D8236 2.01.03
  N - Router 8236v2111 F5D8236 2.01.01
  N - Router 4230v2000 F5D 4230 3.00.03
  G - Router 7234v4000 F5D7234 4.00.05
  N+ - Router 8235v2000 F5D8235-4 2.01.04
  N - Router 8236v3000 F5D8236-4 3.00.02
  N - Router 4230v1010 F6D4230 1.00.03
  N - Router 4230v1000 F6D4230 1.00.02
  G - Router 7234v1011jb F5D7234-4 1.00.06
  G - Router 7234v1011kr F5D7234-4 1.00.05
  G - Router 7234v3010 F5D7234-4 3.00.03
  N - Router 8236v2000 F5D8236-4 2.00.04
  N+ - Router 8235v1022 F5D8235-4 1.01.23
  G+MiMo - Router 9231v2000 F5D9231-4 2.00.02
  N - Router 8233v4010 F5D8233-4 4.00.04
  N - Router 8233v3021 F5D8233-4 3.01.29
  G - Router 7234v3000 F5D7234-4 3.00.02
  G - Router 7230v9010 F5D7230-4 9.00.04
  N - Router 8236v1110 F5D8236-4 1.00.02
  G+MiMo Router 9231v1110 F5D9231-4 1.00.02
  G - Router 7230v8030 F5D7230-4 8.00.16
  G - Router 7230 vA010 F5D7230-4 A.00.15
  G+MiMo - Router 9231v1000 F5D9231-4 1.00.01
  N - Router 8236v1000 F5D8236-4 1.00.01
  G - Router 7234v1000 F5D7234-4 1.00.01
  Belkin F5D8232 v2000 F5D8232-4 2.00.03


  Buffalo Technology:
  WZR-AMPG144NH WZR-AMPG144NH 1.47
  WZR-AG300NH WZR-AG300NH 1.46


  Linksys by Cisco:
  Linksys Dual-Band Wireless-N ADSL2+ Modem Gigabit Router WAG320N 1.00.08
  Linksys Wireless-N ADSL2+ Modem Router WAG160N 2.00.15
  Linksys Wireless-N ADSL2+ Modem Router WAG120N 1.00.11
  Linksys by Cisco Wireless-N Home Router WRT120N 1.0.04
  Wireless-G Broadband Router WRT54G2 1.5.01.008
  Linksys by Cisco, WRT120N, Wireless-N Home Router WRT120N 1.0.03.008
  Linksys by Cisco Simultaneous Dual-N Band Wireless Router WRT610N 2.00.00 B05
  Linksys by Cisco Dual-Band Wireless-N Gigabit Router) WRT320N 1.0.03 build 10
  Linksys by Cisco Wireless-N Gigabit Router WRT310N-CC 2.0.11.005
  Linksys by Cisco Wireless-N Gigabit Router WRT310N 2.0.01.004
  Linksys by Cisco Wireless-G Broadband Router with Speed Booster WRT54GS2 1.0.01.013
  Linksys by Cisco Wireless-N Broadband Router WRT160N 3.0.02.003
  WRT160NL Wireless-N Broadband Router with Storage Link WRT160NL 1.00.01.18
  Linksys by Cisco WRT310N Wireless-N Gigabit Router WRT310N 2.0.01.002
  Linksys by Cisco WRT160N Wireless-N Broadband Router WRT160N 3.0.02.001
  Linksys WRT54GS2 Wireless-G Broadband Router with Speed Booster WRT54GS2 1.0.01.008
  Linksys WRT610N Simultaneous Dual-N Band Wireless Router WRT610N 1.00.01.05
  Linksys WRT600N Dual-Band Wireless-N Gigabit Router with Storage Link WRT600N 1.01.33
  Cisco-Linksys RVS4000 4-Port Gigabit Security Router with VPN RVS4000 1.1.12


  D-Link:
  D-Link DIR-605 Wireless N Router DIR-605 4.00
  D-Link DIR-601 Wireless N 150 Home Router DIR-601 1.00NA
  D-Link DSL-2740B Range Booster N ADSLADSL22+ Modem Router DSL-2740B 6.17
  DIR-655 DIR-655 2.0
  D-Link DIR-320 802.11g Wireless router with USB printer sharing DIR-320 1.21
  D-Link DIR-635 RangeBooster N 650 Router DIR-635 2.32EU
  D-Link DIR-300 Wireless G Router DIR-300 1.05
  D-Link DIR-855 Xtreme N Duo Media Router DIR-855 1.21
  D-Link DGL-4500 Xtreme N Gaming Router DGL-4500 1.21NA
  D-Link DIR-628 Rangebooster N Dual Band Router DIR-628 1.22
  D-Link DIR-615 Wireless N Router DIR-615 3.11
  D-Link DIR-600 Wireless 150 Router DIR-600 1.01NA
  D-Link DIR-685 Xtreme N Storage Router DIR685 1.01
  D-Link DIR-655 Xtreme N Gigabit Router DIR-655 1.32
  D-Link DIR-600 Wireless 150 Router DIR-600 1.01NAb07
  DIR-300 Wireless G Router DIR-300 2.00
  D-Link DIR-635 RangeBooster N 650 Wireless Router DIR-635 2.32
  D-Link DIR-825 Xtreme N Dual Band Gigabit Router DIR-825 2.02
  D-Link DIR-635 RangeBooster N 650 Broadband Wireless Router DIR-635 2.32
  DIR-600 Wireless 150 Router DIR-600 1.00NA
  DIR-615 Wireless N Router DIR-615 3.11NA
  DIR-628 RangeBooster N Dual Band Router DIR-628 1.20NA
  DGL-4500 Xtreme N GAMING ROUTER DGL-4500 1.20NA
  DIR-855 Xtreme N DUO Router DIR-855 1.20NA
  DIR-600 Wireless 150 Router DIR-600 2.00_
  DIR-615 Wireless N Router DIR-615 4.11.94ob
  DIR-825 Xtreme N Dual Band Gigabit Router DIR-825 1.11NA
  DIR-655 Xtreme N Gigabit Router DIR-655 1.31
  DIR-635 RangeBooster N 650 DIR-635 2.30
  DIR-635 RangeBooster N 650 DIR-635 2.3
  DIR-825 Xtreme N Dual Band Gigabit Router DIR-825 2.00.
  D-Link DIR-615 Wireless N Router DIR-615 4
  D-Link DIR-615 Wireless N Router DIR-615 301B07
  D-Link DIR-628 Rangebooster N Dual Band Router DIR-628 112B01
  DIR-825 Xtreme N Dual Band Gigabit Router DIR-825 225B02
  DGL-4500 Xtreme N Gaming Router DGL-4500 1.10_
  D-Link DIR-855 Xtreme N DUO Media Router DIR-855 1.10_
  D-Link DIR-628 Rangebooster N Dual Band Router DIR-628 1.10_
  DIR-655 Extreme N Gigabit Router DIR-655 1.11
  DIR-615 Wireless N Router DIR-615 2.25


  Netgear:
  RangeMax Wireless-N Gigabit Router with USB - WNR3500L 1.0.2.26
  54 Mbps Wireless Router WGR614v10 1.0.2.4
  RangeMax Dual Band Wireless-N Gigabit Router WNDR3700 1.0.4.49
  Wireless-N 150 Router WNR1000v3 1.0.2.4
  WNDR3300 WNDR3300 1.0.40
  WNR3500v2 WNR3500v2 1.0.2.10
  WNR3500v2 WNDR3500 1.0.0.64
  WGR614v8 WGR614v8 1.1.24
  NETGEAR WNDR3300 RangeMax Dual Band Router WNDR3300 1.0.27
  WGR614v8 WGR614v8 1.1.11
  NETGEAR RangeMax Wireless-N Gigabit Router WNR3500 1.0.19
  RangeMax NEXT Wireless-N Router WNR834Bv2 1.0.32


  Sweex:
  Sweex LW310 Wireless Broadband Router 300Mbps LW310 3.1.200
  802.11n Wireless Router XN2590 1.1.3.4


  Zyxel:
  NBG4115 NBG4115 1.00(BFS.1)
  NBG-417N NBG-417N 1.00 (BFM.4)
  NBG-419N NBG-419N 1.00(BFQ.1)
  NBG-419N NBG-419N 1.00(BFQ.0)
  ZyXEL NBG-417N Wireless N-lite Home Router NBG-417N 1.00(BFM.1)
  X550N X550N 3.60
  NBG420N NBG420N 3.60
  NBG460N NBG460N 3.60
  NBG318S NBG318S 3.60
  NBG334W NBG334W 3.60


  User specific Xbox Live compatible router list:
  • Belkin 7633
  • BT Homehub v2
  • D-Link DIR-655
  • D-Link DIR-825
  • D-Link DSL-2640B
  • Draytek Vigor 2800V
  • Netgear DG834G (v1, v4)
  • Netgear WNR854T

  ^top
  [gb]Algemene tips & aandachtspunten[/gb]

  Hier volgen nog even enkele algemene tips en aandachtspunten, de meeste zijn in de guide zelf reeds vermeld maar toch zijn ze belangrijk genoeg om nog even aan te halen aangezien het wel/niet werken soms in een klein hoekje kan zitten.
  [​IMG]
  ! Nadat je instellingen in je router hebt aangepast is het best steeds deze te powercyclen. Bewaar je settings, verwijder hem van het electriciteitsnet en plug hem pas enkele minuten later terug in.

  ! Kijk uit dat je UPnP, DMZ, Port forwarding niet zomaar gaat combineren voor appara(a)t(en), deze services kunnen dan tot conflicten leiden!

  ! "Less is more" geldt ook op gebied van netwerkarchitectuur. Blijft je opstelling problemen geven vereenvoudig deze dan eerst even. Verwijder bv. extra switches/hubs/routers (ook al zouden sommige in principe geen probleem mogen geven) om het NAT probleem te kunnen localiseren tot 1 apparaat.

  ! "If your NAT is open, it's someone else's problem", ook dit geldt in de meeste gevallen. Kunnen sommige personen je game of party toch niet joinen, vraag dan eerst wat hun NAT setting is, dit kan eventueel een probleem geven met die van andere in je party.

  ! Vind je iets niet direct terug op je routerinstellings pagina? Zoek je handleiding even op. Als je die nietmeer hebt, niet getreurd want bijna alle fabrikanten hebben ook een versie online staan. (Google is your friend)

  ! Als een bepaalde setup toch echt niet wil werken, check dan of er geen firmware upgrades beschikbaar zijn voor je router. Deze kan je logischerwijs meestal terugvinden op de site van de fabrikant. (Bij sommige routers of modem/router combo's worden deze enkel van op afstand geupdate.)

  ! Nogmaals, vergeet na configuratie aanpassingen niet de router hard te rebooten (niet resetten), dit doe je door hem van het electriciteitsnet te halen voor enkele minuten. Het klinkt erg simpel maar ik kan het niet genoeg benadrukken aangezien dit aan de basis ligt van heel veel router problemen!

  Afhankelijk van de electronica (design, methodologie, kwaliteit van componenten, etc.) kan het namelijk seconden tot minuten duren vooraleer dat chips & logische poorten in de schakelingen effectief gereset zijn. Eenmaal je het apparaat enkele minuten van het electriciteitsnet hebt gehaald zouden alle RAM/chip registers effectief gecleared moeten zijn.

  ^top
  [gb]Hulpformulier[/gb]

  Heb je na het doorlopen van deze startpost toch nog problemen met je NAT settings, post dan gerust je vraag in deze thread. We kunnen je best helpen als we voldoende info hebben over je opstelling, post daarom liefst onderstaande ingevulde vragenlijst.

  Het Probleem

  Wat is het probleem (korte omschrijving)?:
  Welke provider?:
  Wat voor soort (kabel, adsl, sdsl, etc)?:
  Wat zijn je up en download snelheden (Kbits/sec) ?:

  Modem

  Welk merk modem heb je?:
  Modem type?:
  USB/ Ethernet?:

  Internet Delen / ICS

  Werk je net ICS (Ja/Nee)?:
  Welke Firewall heb je (Zone Alarm/Mc Afee/ Windwos/ Norton/ etc)?:

  Router

  Welk merk router heb je?:
  Welk router type?:
  Welke firmware?:
  Hoe is je xbox aangesloten (Ethernet/Draadloos)?:

  De Foutmelding
  Wat is de exacte foutmelding?:
  Wat heb je geprobeerd?:
  Waar stopt de test?:
  Wat zijn de suggesties van de xbox 360? (zie more info):

  Als je iemand niet kan zien of horen

  Wat staat er bij NAT?:

  HTML code erbij gezet, zodat het makkelijker in te vullen is (copy/paste).
  HTML:
  [B][SIZE=4]Het Probleem[/SIZE][/B]
   
  [B]Wat is het probleem (korte omschrijving)?:[/B]
  [B]Welke provider?:[/B]
  [B]Wat voor soort (kabel, adsl, sdsl, etc)?:[/B]
  [B]Wat zijn je up en download snelheden (Kbits/sec) ?:[/B]
   
  [SIZE=4][B]Modem[/B][/SIZE]
   
  [B]Welk merk modem heb je?:[/B]
  [B]Modem type?:[/B]
  [B]USB/ Ethernet?:[/B]
   
  [SIZE=4][B]Internet Delen / ICS[/B][/SIZE]
   
  [B]Werk je net ICS (Ja/Nee)?:[/B]
  [B]Welke Firewall heb je (Zone Alarm/Mc Afee/ Windwos/ Norton/ etc)?:[/B]
   
  [SIZE=4][B]Router[/B][/SIZE]
   
  [B]Welk merk router heb je?:[/B]
  [B]Welk router type?:[/B]
  [B]Welke firmware?:[/B]
  [B]Hoe is je xbox aangesloten (Ethernet/Draadloos)?:[/B]
   
  [SIZE=4][B]De Foutmelding[/B][/SIZE]
  [B]Wat is de exacte foutmelding?:[/B]
  [B]Wat heb je geprobeerd?:[/B]
  [B]Waar stopt de test?:[/B]
  [B]Wat zijn de suggesties van de xbox 360? (zie more info):[/B]
   
  [B][SIZE=4]Als je iemand niet kan zien of horen[/SIZE][/B]
   
  [B]Wat staat er bij NAT?:[/B]
  Archief:
  Deel 1
  Deel 2

  ^top

   
  Laatst bewerkt: 2 jun 2010
 2. v Creature

  v Creature Member

  Berichten:
  4
  Leuk Bevonden:
  0
  Het Probleem
  NAT naar Open (gelukt) - geen connectie meer naar Xbox Live
  Wat is het probleem (korte omschrijving)?:
  Nadat het vanmiddag was gelukt om me NAT op Open te krijgen kan ik nu niet meer online als er iemand ook het internet gebruikt (terwijl NAT enabled is)
  Welke provider?:
  Sitecom is me router, Ziggo is volgens mij me provider (hoe check ik dit?)
  Wat voor soort (kabel, adsl, sdsl, etc)?:
  -
  Wat zijn je up en download snelheden (Kbits/sec) ?:
  40mb/s download - 8.9 mb/d upload
  Modem
  Sitecom WL-342 (300N Wireless Router)
  Welk merk modem heb je?:
  EVM3200 (wss Sitecom)
  Modem type?:
  EVM3200
  USB/ Ethernet?:
  Ethernet
  Internet Delen / ICS

  Werk je net ICS (Ja/Nee)?: Nee
  Welke Firewall heb je (Zone Alarm/Mc Afee/ Windwos/ Norton/ etc)?:
  Norton (maar staat uit)

  Router
  SiteCom WL-342
  Welk merk router heb je?:
  Sitecom
  Welk router type?:
  WL-342 (300N wireless)
  Welke firmware?:
  v0.03
  Hoe is je xbox aangesloten (Ethernet/Draadloos)?:
  Ethernet
  De Foutmelding
  Geen Xbox Live verbinding
  Wat is de exacte foutmelding?:

  Wat heb je geprobeerd?:
  Poorten openzetten, DMZ invoeren met statisch IP. Werkte vanmiddag kort, nu sinds er een computer aan is gegaan doet Live het niet meer.
  Waar stopt de test?:
  xbox live connection
  Wat zijn de suggesties van de xbox 360? (zie more info):
  Router Rebooten (gedaan)

  Als je iemand niet kan zien of horen
  nee

  Wat staat er bij NAT?:
  stond strict, vanmiddag Open

  didier
   
 3. kluns

  kluns Member

  Berichten:
  2
  Leuk Bevonden:
  0
  Het Probleem
  NAT STRICT
  Wat is het probleem (korte omschrijving)?: Kan niet meer praten met sommige mensen
  Welke provider?: kpn
  Wat voor soort (kabel, adsl, sdsl, etc)?: adsl
  Wat zijn je up en download snelheden (Kbits/sec) ?:

  Modem

  Welk merk modem heb je?: kpn dingetje
  Modem type?:
  USB/ Ethernet?: ethernet

  Internet Delen / ICS

  Werk je net ICS (Ja/Nee)?: ?
  Welke Firewall heb je (Zone Alarm/Mc Afee/ Windwos/ Norton/ etc)?:windwos

  Router

  Welk merk router heb je?: Giga set ssx 551 wlan dsl (3com?) 3COM ADSL Wireless11g firewall router WL=540a
  Welk router type?: siemens
  Welke firmware?: ??
  Hoe is je xbox aangesloten (Ethernet/Draadloos)?: kabel

  De Foutmelding Nat strict
  Wat is de exacte foutmelding?:
  Wat heb je geprobeerd?: 30 sec aan uit
  Waar stopt de test?: bij 2/3
  Wat zijn de suggesties van de xbox 360? (zie more info):
  doe iets met upnp, stekker er 30 sec uit, vraag om hulp

  Als je iemand niet kan zien of horen

  Wat staat er bij NAT?: Strict
   
  Laatst bewerkt: 15 mrt 2010
 4. DiaL

  DiaL XBW Senior

  Berichten:
  2.606
  Leuk Bevonden:
  21
  @ v creature: hoeveel PC's zijn er aangesloten en effectief verbonden met internet? Heb je problemen zodra er 1 PC/laptop aanstaat? Word je gewoon gedisconnect van live soms en heb je lag ingame of kan je uberhaupt nietmeer inloggen op xbox live? Indien zo, welke error krijg je dan als je de dashboard connectie test doet?

  @ kluns: Heb je 2 routers na mekaar staan achter je modem van KPN, nl. die Gigaset en die 3com router? Of is een van beide die modem(/router combo) van KPN?
  Indien je met 2 routers werkt, kan je de 2de dan eens instellen als switch.
   
 5. v Creature

  v Creature Member

  Berichten:
  4
  Leuk Bevonden:
  0
  Hee, bedankt voor je antwoord.

  Ik heb nu het xbox live probleem verholpen, ik kan wel weer online als mensen ook op de computer zitten, het ging hooguit om 3 computers en mijn xbox.

  Ik heb nu weer het probleem dat mijn NAT op strict blijft, als ik mijn modem hard reset (aan/uit 30sec) dan staat ie heel even op open, maar dat is ook niet elke keer. Nu blijft ie maar op NAT staan, ik heb DMZ geprobeerd, poorten te openen. UPnP staat op enabled, niks werkt meer volgens mij.

  Enige tips hier nog voor?

  Groet Didier
   
 6. xboxlol

  xboxlol Active Member

  Berichten:
  1.651
  Leuk Bevonden:
  40
  Als je je poorten forward of DMZ gebruikt, dan moet UPnP uit staan anders onstaan er conflicten.
   
 7. v Creature

  v Creature Member

  Berichten:
  4
  Leuk Bevonden:
  0
  Wat is het beste om te doen? DMZ, port forwarding of UPnP (die laatste heeft nog niet lekker gewerkt, misschien door die conflicten)

  (Kan iemand nog heel even voor DMZ dat statisch IP uitleggen?)

  Groet Didier
   
 8. DiaL

  DiaL XBW Senior

  Berichten:
  2.606
  Leuk Bevonden:
  21
  'Beste' is voor discusieer vatbaar. UPnP is op zich het gebruikvriendelijkst (als het deftig ondersteund wordt door je router) voor al je netwerkapparaten.

  Kijk ofwel hierboven bij de sectie 'gebruik van DMZ' daar staat uitleg over het instellen van een statisch IP, of kijk even naar de static IP guide van de portforward.com site.

  Edit: Maar werkte UPnP voordien wel goed? Dan moet je toch best eerst eens even kijken dat er inderdaad geen conflict is o.w.v. UPnP in samenwerking met een portforwarding bijvoorbeeld, en je router hard restarten. Want was is heel even op 'open' na een reset? Tot je je console terug uitzet, of als er een ander netwerk apparaat aanstaat, of gewoon na een bepaalde tijd?
   
  Laatst bewerkt: 18 mrt 2010
 9. v Creature

  v Creature Member

  Berichten:
  4
  Leuk Bevonden:
  0
  Hee

  Ik heb dat nu niet meer, hij staat nu standaard op strict. Ik ga hem vanavond even proberen op statisch IP, dat moet dan zonder UPnP.
   
 10. Oldsk00l

  Oldsk00l ouwe school

  Berichten:
  813
  Leuk Bevonden:
  4
  edit: laat maar
   
  Laatst bewerkt: 19 mrt 2010
 11. v Creature

  v Creature Member

  Berichten:
  4
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik meld nog wel even wat er is gelukt.

  UPnP only is niet gelukt, me NAT bleef op strict.
  Port Forwarding (no UPnP) niet gelukt, NAT bleef op strict.
  DMZ is wel gelukt, nu staat me NAT op open!

  Bedankt!

  Ik kamp nog wel met het probleem dat me connectie steeds weg valt, heeft dit te maken met de reset tijd van mijn router ofzo? Ik heb echt geen flauw idee over hoe dit in elkaar steekt dus enige oplossingen of ideeen?

  Groet Didier
   
 12. worsermichael

  worsermichael Active Member

  Berichten:
  14
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik heb al van alles geprobeerd maar me nat blijft op strict staan.
  Heb ook al een tijd met dat port forwarden bezig geweest en al van alles ingevuld gehad maar wil me maar niet lukken.

  Het Probleem

  Wat is het probleem (korte omschrijving)?: Nat is strict
  Welke provider?:Kpn
  Wat voor soort (kabel, adsl, sdsl, etc)?:kabel
  Wat zijn je up en download snelheden (Kbits/sec) ?:

  Modem

  Welk merk modem heb je?:?
  Modem type?:?
  USB/ Ethernet?:?

  Internet Delen / ICS

  Werk je net ICS (Ja/Nee)?:
  Welke Firewall heb je (Zone Alarm/Mc Afee/ Windwos/ Norton/ etc)?:AVg en die van de router

  Router

  Welk merk router heb je?: Siemens
  Welk router type?: sx551
  Welke firmware?:
  Hoe is je xbox aangesloten (Ethernet/Draadloos)?: Ethernet

  De Foutmelding
  Wat is de exacte foutmelding?: Nat is strictWat heb je geprobeerd?: Upnp aan/uit. router reset en uit+aan. port forwarden. Firewall uit
  Waar stopt de test?: nat blijft strict
  Wat zijn de suggesties van de xbox 360? (zie more info): van alles wat ik al heb geprobeerd

  Als je iemand niet kan zien of horen

  Wat staat er bij NAT?: strict


  Ik hoop echt dat er iemand mij hiermee kan helpen want snap er echt niks meer van
   
 13. DiaL

  DiaL XBW Senior

  Berichten:
  2.606
  Leuk Bevonden:
  21
  Heb je soms ook disconnects op de pc? En zijn dit korte disconnects waarna je direct terug inlogt of ben je je verbinding langer kwijt? Zijn er ondertussen nog pc's/laptops/consoles op het internet en/of is er ander netwerkverkeer of heb je dit ook als je enkel met je xbox online bent?

  Heb je bij portforwarding deze guide voor je router gevolgd?
   
 14. worsermichael

  worsermichael Active Member

  Berichten:
  14
  Leuk Bevonden:
  0
 15. DiaL

  DiaL XBW Senior

  Berichten:
  2.606
  Leuk Bevonden:
  21
  Ah ja optie 3 (exposed host) is eigenlijk gewoon hetzelfde als DMZ. Wat bedoel je met een slechte verbinding, ingame t.o.v. andere spelers & lag etc.? Standaard vraag maar staan er nog andere PC's aan? Is er veel internet/netwerk verkeer?

  Indien niet, heb je ook last van lag als je je xbox rechtstreeks even op je modem aansluit?
   
 16. v Creature

  v Creature Member

  Berichten:
  4
  Leuk Bevonden:
  0
  Hello.

  Yes, ik heb wel meer interverkeer over deze verbinding.. het zijn korte tijden, heel even wegvallen, maar lang genoeg om me uit games te flikkeren.
   
 17. Muamba123

  Muamba123 FC TWENTE

  Berichten:
  784
  Leuk Bevonden:
  7
  ik heb mijn NAT-status nu op moderate staan.
  ik wil dit graag naar OPEN hebben.
  ik heb een router van Lynksys, en die code is 192.168.1.1, maar als ik die invoer op internet kan hij de pagina niet vinden. hoe kan ik er voor zorgen dat hij die wel kan openen?
   
 18. DiaL

  DiaL XBW Senior

  Berichten:
  2.606
  Leuk Bevonden:
  21
  Dat is normaal het standaard IP inderdaad voor linksys routers. Maar check voor de zekerheid eens door ipconfig te runnen op je PC, is het toch hetzelfde adres als bij je 'default gateway'?

  (Je router maakt trouwens toch geen gebruik van een webproxy ofzo om te browsen? Indien zo zou er in elk geval bij advanced ergens een optie moeten zijn om proxies 'te bypassen' for local IP adressen.)

  Het kan zijn dat het gedisabled is, maar een 'hard reset (to factory defaults)' zou dat in elk geval moeten oplossen.. Dan moet je natuurlijk wel alles terug instellen spijtig genoeg, maar zo heel erg lang zou dat ook niet mogen duren.
   
 19. Muamba123

  Muamba123 FC TWENTE

  Berichten:
  784
  Leuk Bevonden:
  7
  ik krijg dit te zien als ik >uitvoeren >cmd >ipconfig invoer:
  ip-adres: 192.168.1.100
  subnetmasker: 255.255.255.0
  standaardgateway: 192.168.1.1

  Bedoel je dan dat het ip-adres hetzelfde moet zijn als de standaardgateway? Dat is bij mij dus niet het geval...
  Als je meer info nodig hebt, zeg het maar.

  Ik heb geen idee wat een webproxy is, dus dat zal er wel niet opzitten
   
  Laatst bewerkt: 26 mrt 2010
 20. DiaL

  DiaL XBW Senior

  Berichten:
  2.606
  Leuk Bevonden:
  21
  Nee de standaard gateway moet hetzelfde IP zijn dat je invoert in je webbrowser's URL om bij je router instellingspagina te komen. Lukte het vroeger altijd wel gewoon om de router te bereiken? Heb je al eens geprobeerd op een andere pc?

  Indien niets helpt zou je best even een echte routerreset uitvoeren.
   

Deel Deze Pagina