1. Deze website gebruikt cookies. Door deze website verder te gebruiken, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Leer Meer.

Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nintendo Wii [Deel 14]

Discussie in 'Xbox Hardware' gestart door Matrix, 6 feb 2008.

?

Welke console heeft de beste exclusives in 2008?

 1. Nintendo Wii

  10 stem(men)
  5,1%
 2. Playstation 3

  37 stem(men)
  18,9%
 3. Xbox 360

  149 stem(men)
  76,0%
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  975

  Ongelooflijk. Eerlijk is eerlijk ik heb me vergist in Sony. Waar ik had verwacht dat ze zaakjes beter voor elkaar zouden krijgen lijkt het met de planning rondom releases, updates etc alleen maar down hill te gaan.

  Gisteren moest mijn 360 updaten en die was 2 minuten later klaar met updaten EN installeren. Niks geen 2 uur later.

  De console zelf geniet nog steeds mijn voorkeur. Echter het bedrijf MS heeft, ondanks zijn rrod fouten, zijn zaakjes heel wat beter op orde.
   
 2. MrX

  MrX Active Member

  Berichten:
  809
  Leuk Bevonden:
  0
  Sony is de koning in beloftes doen. Zij beloven echt al jaren van alles en nog steeds trapt de consument er vol in. De PS3 is vast een geweldig apparaat, alleen nu nog niet. Dat komt, dat komt, dat komt, als je maar geduld hebt. Dat is vanaf de aankondiging zo op de E3 in mei 2005 en nu 3 jaar later is dat nog zo.
   
 3. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  975
  hardwaretechnisch vind ik het wel een erg mooi apperaat. En verder is Sony idd een drama geworden met dat uitstellen van hun. Echter ik had verwacht dat het succes van de ps2 toch iets meer zou afgeven op de ps3 :+
   
 4. Fardo

  Fardo Well-Known Member

  Berichten:
  27.117
  Leuk Bevonden:
  92
  Als ik de ps3 bij een telefoon abbo "gratis" kan krijgen dan haal ik er misschien 1 :+
   
 5. Burnfout

  Burnfout Active Member

  Berichten:
  2.085
  Leuk Bevonden:
  0
  Ik had ooit heel veel zin in Home.
  Maar wanneer komt de 'echte' versie nu? Midden 2009? Als ik geluk heb?

  Dag Sony! Ben je goed zat aan het worden!
   
 6. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  975
 7. Loonens

  Loonens Mclovin!!

  Berichten:
  1.928
  Leuk Bevonden:
  0
  Tweemaal! Ik ga in juni naar een andere telefoon en hopelijk kan ik een PS3 erbij krijgen als BR-speler :thumbs:
   
 8. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  975
 9. MrX

  MrX Active Member

  Berichten:
  809
  Leuk Bevonden:
  0
  Laatst bewerkt: 22 apr 2008
 10. Rivanov

  Rivanov Apple Fanboy

  Berichten:
  16.906
  Leuk Bevonden:
  559
 11. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  975
  die neem ik even met een flinke korrel zout. Ik weet bijna zeker dat idd de service van ms doorgaans beter is (behalve de laatste keer bij mij dan :+), maar surf toch echt teveel op boards om niet te weten dat het met de defecten van de ps3 reuze meevalt.
   
 12. Chiem

  Chiem Chemical Waste

  Berichten:
  268
  Leuk Bevonden:
  0
  Wat vooral "grappig" om te zien is; Sony is een hardware bouwer, MS is een software specialist. Dit zie je duidelijk terug in de consoles. Hardware-matig is de PS3 beter dan de X360 maar software-matige gezien is de X360 weer beter dan de PS3.
  Ik kocht in Dec2007 een PS3 omdat ik WipeOut HD wilde gaan spelen. Deze titel stond voor Nov2007. Ik dacht, ach WipeOut HD zal zeker snel klaar zijn, te meer het eigenlijk een poort is van Pure en Pulse (voor de PSP) maar dan in 1080p en wat extra game-modes. We leven inmiddels Apr2008 en nog steeds niets. En zo zijn er natuurlijk tal van voorbeelden van uitstel op de PS3. GT5 zal op zijn vroegst in Q2 2009 in Japan uitkomen. Wat natuurlijk weer inhoudt dat wij hem niet zien voor Q3 in Europa. Same goes for FFXIII. Er wordt telkens maar geroepen dat 2008 het jaar van de PS3 wordt maar dat moet ik nog maar zien. Uit de verkoopcijfers van de afgelopen weken blijkt toch dat het BR-verhaal helemaal niet voor zo'n overweldigen verkoop leidt. De impact van BR is minimaal en dat zou toch DE troef zijn van Sony.
  Het feit dat er ook nog steeds geen ingame XBM is geeft aan dat Sony zijn zaakjes niet goed op de rit heeft. Zo moeilijk is het immers niet om dit te implementeren. Er zijn dus problemen met een goede integratie. Het is waarschijnlijk erg lastig om dit achteraf te implementeren. Zo is het natuurlijk heel vaag dat als je op de PS-button drukt tijdens GT5P het spel niet eens automatisch in de pauze-stand gaat. En zo zijn er nog tal van zaken die simpelweg niet af zijn.
  Een hoop mensen zullen het nog wel te vroeg vinden om conclusies te trekken maar voor mij is iig duidelijk dat Sony deze ronde verloren heeft. De X360 zal niet stoppen met verkopen vanaf vandaag. Die blijven nog wel dit jaar goed verkopen en in 2009 al dat niet anders zijn. De PS3 zal ongetwijfeld per week of per maand meer gaan verkopen maar niet in zo`n tempo dat zij voor 2009 meer PS3s verkocht hebben dan X360. Het zal dus nog wel minstens 2 jaar duren eer er meer PS3 zijn verkocht dan X360. Maar over 2 jaar staat de opvolger van de X360 zeer waarschijnlijk al in de startblokken. Sony zit hoe je het ook went of keert in zwaar weer. Sinds MS zijn intrede heeft gedaan in de wereld van de consoles winnen zij gestaag marktaandeel. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het succes van de Wii. Sony is zijn dominante positie, die het tot een jaar of 3 geleden had helemaal kwijt. En daar zullen games als MSG4, Killzone2 en LittleBigPlanet geen verandering in brengen.
   
 13. Xwon

  Xwon het is wat het is.

  Berichten:
  2.853
  Leuk Bevonden:
  1
  Goed geschreven. Ik denk er precies zo over (al vanaf de aankondiging van de PS3 maar goed, is weer een ander verhaal ;).
  Sony heeft MS nooit als echte concurrent gezien (dit lieten ze tenminste nooit blijken). MS heeft Sony altijd als directe concurrent gezien en dit ook in hun marketingpraatjes naar voren laten komen. Twee gelijkwaardige consoles waar je in HD op kunt gamen... Diegene die als eerste op de casual prijs zit zal zegenvieren was hun gedachten. MS heeft er alles aan gedaan om dit zsm te bereiken en het werpt zn vruchten af...
  In de USA zullen ze zodra ze terrein gaan verliezen ook direct de prijs naar beneden halen. Op dit moment is het gewoon niet nodig omdat ze tot op heden hun beoogde omzetten halen (de attach rate is niet normaal zo hoog!).

  Sony heeft door hun arrogantie MS de mogelijkheid gegeven om dichter bij te komen (een beetje zoals Nintendo dit 10 jaar geleden deed, toen mocht Sony de kroon overnemen).
   
 14. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  975
  @ X: die grote live-verandering die er aan zit te komen, gaat dat de spring-update worden? Want dan wordt het op live vlak nog meer afstand nemen van Sony.
   
 15. MrX

  MrX Active Member

  Berichten:
  809
  Leuk Bevonden:
  0
  Nee, dat wordt de fall update, maar dan nog zijn we eerder dan Home, hehehe, let maar op.
   
 16. Fardo

  Fardo Well-Known Member

  Berichten:
  27.117
  Leuk Bevonden:
  92
  Tegen de tijd dat de fall-update er is wordt ook eindelijk de Home Beta vrijgegeven .. dan kan je gelijk zien welke community platform meer mensen gaat trekken ;)
   
 17. Loonens

  Loonens Mclovin!!

  Berichten:
  1.928
  Leuk Bevonden:
  0
  Is de BR-speler nou wel of niet snel genoeg om een game vanaf te spelen? Dus echt alle data en dus geen installs.

  Zijn hier persberichten over te vinden ofzo waar ontwikkelaars dit aangeven? Sommige mensen geven namelijk aan dat deze wel snel genoeg is en het makkelijk kan.
   
 18. Fardo

  Fardo Well-Known Member

  Berichten:
  27.117
  Leuk Bevonden:
  92
  In dit artikel kan je er wel iets over vinden: http://arstechnica.com/journals/thumbs.ars/2007/1/17/6658

  Dit artikel komt uit January 17, 2007 (dus niet echt recent) .. de meeste games kan je gewoon zonder install spelen. De laadtijden zijn wel iets langer, maar niet schokkend
   
  Laatst bewerkt: 22 apr 2008
 19. Arjan

  Arjan XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  7.207
  Leuk Bevonden:
  3
  Piek performance wat 'slechts' op een klein percentage van de buitenkant van het schijfje kan worden gehaald. De gemiddelde leessnelheid zal waarschijnlijk rond de 8x liggen (10MB/s). In dat opzicht verschillen beiden drives niet veel van elkaar, wel wat de zoektijd betreft. Door het variabele toerental van de (cav) DVD drive kan de lens sneller verschillende sectoren bereiken dan de (clv) Blu-ray drive, die op een constant toerental draait. Met caching en het optimaliseren van de datastructuur op het schijfje is de langzamere zoektijd te compenseren.
   
 20. Fardo

  Fardo Well-Known Member

  Berichten:
  27.117
  Leuk Bevonden:
  92
  Toch zijn er voldoende vergelijkings films te vinden waar je je kan zien dat de PS3 iets minder snel laad dan de Xbox 360 versie (niet dat het een storend verschil is, maar toch valt het op. Vergelijk maar eens de laad tijden van Portal op de Xbox 360 en de PS3. Want ook voor een dvd geldt jouw statement ;) Dus voor de blu-ray ligt deze ook iets lager. Ik heb geloof ik nog ergens een bookmark van een recenter artikel staan. Dus post ik hier ook, als ik hem gevonden heb :+
   
  Laatst bewerkt: 22 apr 2008
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina