je hoeft mensne hier niet belerend toe te spreken. Een aantal mensne hier hefet, op eigen kracht en op basis van intelligentie, meer gestudeerd en bestudeerd dan jij. Daarbij hebben ze relevante studies gevolgd en een brede belangstelling voor socioligie.
Dat kinderachtige gedoe van jou ben ik eigenlijk behoorlijk zat. Als je iets zinnigs wil zeggen doe dat dan op een nmormale wijze. Je discussieerd namelijk op een bedenkelijk niveau. Zelfs al doen mensen moeite op jouw stellingen te reageren negeer je alle inhoudelijk zaken en kwek je door met scheldwoorden.
Het cliché dat socialisten alleen maar geld uit willen geven en lenen is totaal niet waar. Je hebt duidelijk Bush trekjes en begrijpt niet dat bezuinigen op andere punten (Denk aan betere efficiency, rekeningrijden, topambtenaren, leaseauto's, defensie, en ga zo maar door) nog meer oplevert dan het snijden in de dunne pootjes van de minima.
De AOW, WAO en WW
Allemaal sociaal vangnet waar eenieder voor betaald. Iedereen pot geld op om ofwel bij ziekte zeker te zijn van verzorging en een inkomen, ofwel van de oude dag kte kunnen genieten, ofwel opgevangen te worden als iemand onverhoopt zijn/haar baan verliest. Waarom moet je dat afschaffen? Een efficiëntere overheid, waarbij de overheid zelf de touwtjes in handen houdt levert veel meer op dan de mengelmoes van privatisering en staatsbemoeienis vol corruptie. Een goed systeem, naar draagkracht, zou nog eeuwen mee kunnen gaan. Die babyboomers hebben jaren betaald om de toekomst van ons land, als zijnde beschaving, te waarborgen.
Economisch beleid
Nederland is een kenniseconomie met de nadruk op hoogwaardige diensten. Nederland kan wat lonen betreft nooit conureneren met lage lonenlanden. Lonen extreem omlaag willen halen is dus nutteloos. Inplaats van arbied steeds goedkoper te maken zouden we aldus moeten opteren voor investering in de kenniseconomie waardoor nederland ene betere concurentiepositie krijgt op basis van kwaliteit. Om een dergelijke conomie een impuls te geven moet de overheid juist investeren.Zeggen dat er meer ouderen komen dwingt me je te wijzen op de demografische transitie en de waarschijnlijke inslinking van de bevolking in de toekomst.
Jouw gezwam over hogere lonen en inflatie is natuurlijk onzinnig. Niemand zegt dat de lonen explosief moeten stijgen. De markt stort nu juist verder in doordat mensen de hand op de portemenee houden of juist niks kunnen betalen. Hoe minder de mensen kopen hoe slechter het gaat met de economie. Wat gebeurt er door het huidige beleid?
A.We krijgen steeds meer mensen die weinig kunnen besteden,
B.De vraag slinkt
C.Door de mindere vraag wordt er mindere geinvesteerd en wordt de produktie verlaagd,
D.Lagere productie leidt tot minder vraag naar arbeid.
E.Minder vraag naar arbeid leidt tot meer werkloosheid, en we gaan were naar A.
Normaliter zouden de prijzen moeten dalen, maardat punt is nog niet in zicht. Het geloof in het zo min mogelijk ingrijpen van de overheid is gedateerd. Ingrijpen van de overheid in deze situatie is een veel beter idee.
De staatschuld onmiddelijk aflossen is geen must. Als je echt geeft om de bevolking bezuinig je wel als overheid, maar investeer je dit geld in de economie. Is de economie er weer bovenop, los je de staatsschuld af zodat de meerderheid van de bevolking er geen extreme gevolgen van ondervindt.
Laatst bewerkt door een moderator: 17 okt 2004