[Algemeen] Nieuws

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door *NERAZZURRI*, 13 apr 2011.

 1. fredfenster

  fredfenster Active Member

  Berichten:
  2.699
  Leuk Bevonden:
  1.398
 2. Tyrant

  Tyrant XBW Fuhrer

  Berichten:
  11.088
  Leuk Bevonden:
  5.059
  Ik zeg het je, nieuwe seizoen Narcos moet over Nederland gaan.


  En lekker zootje in Noord Syrië weer. Arme Koerden.
   
 3. Yellow 13

  Yellow 13 QOTY 2019 XBW.nl VIP

  Berichten:
  22.560
  Leuk Bevonden:
  2.575
  Ja, maar voorlopig nog met steun van het Syrische leger.

  Overigens gisteren flink ingelezen over de situatie in het Midden-Oosten. Sommige suggereren dat dit allemaal terug te leiden is tot de Kruistochten, met name de eerste. Het ligt bij sommige mensen nog erg gevoelig tot op de dag van vandaag. Je hebt me wel verslaafd gemaakt aan de geschiedenis van de Kruistochten tot nu sinds ik je vroeg over de val van Jeruzalem in de zomer van 1099.

  Tik eens Slachting Jeruzalem 1099 in op Google en je komt aardig wat bronnen tegen op de eerste pagina van de zoekresultaten die het o.a. hebben over het effect van de Kruistochten op de hedendaagse maatschappij in de wereld. Bizar dat bij sommige de emoties nog hoog zitten wat betreft dit onderwerp en Hoe het zelfs effect heeft op de situatie in het Midden-Oosten van de laatste jaren. Schrikbarend eigenlijk, bijna 1000 jaar later. :)
   
 4. Tyrant

  Tyrant XBW Fuhrer

  Berichten:
  11.088
  Leuk Bevonden:
  5.059
  Wat nou steun? Ze moeten hun eigen droom opgeven om hun leven te sparen door zich aan te sluiten bij de SAA.
  Koerden zijn gewoon de grote verliezer hier.

  Dit heeft weinig met de kruistochten te maken hoor. Is gewoon ouderwets Koerden haat van Erdogan.
   
 5. RaouLioo

  RaouLioo Active Member

  Berichten:
  2.863
  Leuk Bevonden:
  1.095
  Niks met steun te maken inderdaad, maar de Koerden hebben geen keus. Assad krijgt voor deze ''hulp'' weer een deel van Syrië in handen dat onder het bewind van de Koerden stond.
   
 6. B Tender

  B Tender Robot Unicorn

  Berichten:
  3.861
  Leuk Bevonden:
  1.491
  Je hoort de afgelopen jaren continue dezelde drie dingen over het vak van leraar
  1. De werkdruk is hoog
  2. Het salaris is laag
  3. We willen dat meer mensen voor een baan in het onderwijs kiezen.

  Ik denk dat het continue geklaag over 1 en 2 precies de reden is dat mensen niet voor een baan als leraar kiezen. Ze zouden misschien een iets andere campagne over hun vak moeten voeren dan dat 't kut is om leraar te zijn, als ze meer leraren willen.
   
 7. Tyrant

  Tyrant XBW Fuhrer

  Berichten:
  11.088
  Leuk Bevonden:
  5.059
  Probleem is dat vrouwen vaker parttime werken dan mannen en tada, het onderwijs uit 80% vrouw bestaat.

  Ik vind het werkelijk bizar dat onderwijs. Meer geld lost precies 0,0 op.
   
 8. Tyrant

  Tyrant XBW Fuhrer

  Berichten:
  11.088
  Leuk Bevonden:
  5.059
  Nou allemaal 100 km/h rijden.
  Vind het weer echt een typisch Nederlandse wet.
   
 9. Jimmy J.

  Jimmy J. Active Member

  Berichten:
  280
  Leuk Bevonden:
  1.663
  Het is nog typischer.

  Allemaal 100 rijden binnen de spitsuren.

  Kortom: dat deden we al. Na 19.00u mag je gewoon 130.

  Bullshit maatregel die vooral niks gaat oplossen. Al is het stikstofprobleem natuurlijk gewoon een verzonnen probleem dus valt er sowieso weinig op te lossen.
   
 10. RaouLioo

  RaouLioo Active Member

  Berichten:
  2.863
  Leuk Bevonden:
  1.095
  Prima dat ze maatregelen proberen te bedenken om het stikstofprobleem te verkleinen.
  Veruit de grootste uitstoot zit hem echter in de landbouw en de bouwsector maar daar durft het kabinet nu even hun vingers niet aan te branden gezien de protesten. Dus maar schijnmaatregelen bedenken in andere sectoren die A een veel minder grote stikstofuitstoot teweegbrengen en B maatregelen die slechts zeer gering resultaat bieden. Dit geldt voor zowel de verlaging van de maximumsnelheid, die juist in de laatste jaren is ingevoerd en een flinke som geld heeft gekost, als voor de mogelijke opkoopregeling van oude diesels. Dit gaat nooit een significante impact hebben.
   
 11. Garrett

  Garrett Active Member

  Berichten:
  367
  Leuk Bevonden:
  1.576
  100? Mag al blij zijn dat ik 50 haal
   
 12. Dyonko

  Dyonko Duke

  Berichten:
  4.159
  Leuk Bevonden:
  3.473
  Lekker in slaap vallen achter het stuur, nu overal beschikbaar. Top.
   
  Daz vindt dit leuk.
 13. B Tender

  B Tender Robot Unicorn

  Berichten:
  3.861
  Leuk Bevonden:
  1.491
  Heerlijk mensen die 101 rijden inhalen met een snelheid van 102. o_O
   
 14. Sliv

  Sliv The One and Only

  Berichten:
  1.322
  Leuk Bevonden:
  135
  Verzonnen probleem?
   
  fredfenster en Cyndris vinden dit leuk.
 15. Jimmy J.

  Jimmy J. Active Member

  Berichten:
  280
  Leuk Bevonden:
  1.663
  Stikstofgehalte in de lucht in NL daalt al jaren, maar door een rechter is het nu plots klaps een hot item. Daarnaast is stikstof niet per se slecht voor de natuur, maar alleen voor hele specifieke planten die sowieso maar 2 weken per jaar in bloei staan. Maar als die dood gaan, komt er ondanks de stikstof gewoon weer een boom voor terug hoor.

  'Het stikstof probleem' had ook vorig jaar een item kunnen zijn, maar was dat niet omdat we het dit jaar pas 'verzonnen' hebben.
   
 16. Sliv

  Sliv The One and Only

  Berichten:
  1.322
  Leuk Bevonden:
  135
  Het probleem is helemaal niet nieuw. Zie hier bijvoorbeeld een artikel van de NRC uit 1990 over hetzelfde probleem. We weten dat politici van verscheidene kabinetten (met het CDA aan kop) stelselmatig het probleem genegeerd hebben ondanks het feit dat ze talloze keren zijn gewaarschuwd door zowel juridische experts als hun eigen ambtenaren.. Het vonnis van 2019 is bovendien ook gebaseerd op eerdere rechtzaken die al sinds 2015 gevoerd zijn.

  Ook fijn dat jij weet dat het alleen voor hele specifieke planten gaat die "maar twee weken in bloei staan". Dat vermesting van stikstof een ecologische ramp is voor onze natuurgebieden is door ontelbaar veel studies aangetoond, zoals bijvoorbeeld deze van Wageningen, deze van Alterra, hier eentje over vlinders en het wordt ook duidelijk genoemd in het rapport van de Commissie Remkes die dit speciaal voor de Tweede Kamer onderzocht.

  Dit is ook een verhelderend en samenvattend artikel als je niet een miljoen rapporten wil lezen .

  Maar goed je onderbuik is vast geloofwaardiger dan een leger wetenschappers.
   
  Nerrion vindt dit leuk.
 17. B Tender

  B Tender Robot Unicorn

  Berichten:
  3.861
  Leuk Bevonden:
  1.491
  Nja de ene plant gedijt eronder, de andere niet... Dat is de natuur, survival of the fittest, of denk ik dan te simpel. Natuurlijk is onze stikstofverbindinguitstoot nu onnatuurlijk hoog, maar de aarde doet zelf soms ook best extreme dingen (aardbevingen vulkanen etc) waar de ene plant beter op gedijt dan de ander.

  Hangt er een beetje vanaf of je een 'natuur' nastreeft die zegmaar constant er zo uitziet als zoals hij in 1985 was, en zoals hij ongetwijfeld in een of ander convenant of akkoord is bedacht en geschetst, of dat je zegt van laat de natuur zichzelf maar uitzoeken, we laten het evolueren zonder al te veel te reguleren, waarmee planten (en de hele flora en fauna daarom heen) die goed in stikstofverbindingrijkegrond gedijen een voordeel hebben maar er natuurlijk ook verliezers zijn.

  Lijkt erop dat alle planten gelijk zijn, maar dat stikstofarme planten (planten die beter gedijen in stikstofverbindingarme omgeving.. ) net wat gelijker zijn dan de stikstofrijke planten omdat die hier al heel lang wonen. Ik vind 't maar racistisch.


  Voelt een beetje als' natuurvrienden' die alles qua dieren verdedigen zolang ze lief knuffelig en fluffy zijn, maar het welzijn van alle andere dieren (die vies of eng of glad of meerpotig zijn) links laten liggen omdat 't niet in 't straatje/ideaalplaatje past.
   
 18. RaouLioo

  RaouLioo Active Member

  Berichten:
  2.863
  Leuk Bevonden:
  1.095
  Dan kan het hele klimaatverandering verhaal ook van tafel want de natuur zorgt soms ook voor variaties in het klimaat.

  Ik vind de stikstof kwestie zeker het vermelden waard en er mag zeker wat aan worden gedaan maar laten we het dan op zijn minst op Europees niveau doen of daar aanpakken waar de grootste problemen vandaan komen.

  [​IMG]

  Als je buitenlandse stikstof niet meetelt (hebben we in Nederland geen invloed op als we het niet Europees aanpakken) dan is landbouw zelfs verantwoordelijk voor 70%.

  Maar nee laten we lekker de snelheid omlaag gooien. Er is nog niet eens wetenschappelijk bewijs dat dit überhaupt iets aanricht en als het al zo is zal het een minimaal effect hebben op het geheel.
   
 19. B Tender

  B Tender Robot Unicorn

  Berichten:
  3.861
  Leuk Bevonden:
  1.491
  Als je de Nederlandse (netto flink exporterende) landbouw laat krimpen, dan moet hij elders in Europa groeien om iedereen op dit halfrond te voeden. Ergens ver weg in arm-Europa is men nog niet half zo efficiënt in 't kweken van een biefstukje als hier, dus dan ga je er Europees gezien qua stikstof op achteruit.
  Je kunt wel in Nederland een kruis door de landbouw zetten. Dan staat Nederland weer mooi bovenaan in de tabelletjes, maar als continent is het simpelweg een stap achteruit denk ik.

  Nimby :)

  Edit: best ingewikkeld allemaal. P
   
  Laatst bewerkt: 12 nov 2019
 20. Sliv

  Sliv The One and Only

  Berichten:
  1.322
  Leuk Bevonden:
  135
  Stikstof is een lokaal probleem dus als die stikstof emissies naar het buitenland gaan dan is dat helemaal niet erg. Nergens ter wereld zit landbouw zo dicht op de natuurgebieden als hier in NL omdat we zo absurd veel landbouwgebied hebben (en nee we hebben niet veel natuur, op Europese schaal hebben we zelfs een van de laagste percentages van de hele unie). Dit probleem hoeven we helemaal niet op Europees niveau aan te pakken want we zijn als Nederland duidelijk de schuldige. We kunnen dit prima zelf oplossen maar hebben bewust gekozen om dat niet te doen omdat een veesector die nog geen 3% van onze economie uitmaakt de rest van ons gegijzeld houdt zodat ze lekker kunnen blijven doorproduceren voor de export, waar ze nog dikke subsidie voor krijgen ook.

  En ja stikstof is goed voor sommige plantjes. Het soort waar we er al te veel van hebben, die de rest vervolgens wegconcurreert. Leuk hoor dat we meer brandnetels en algen krijgen maar de biodiversiteit holt achteruit, en dat heeft weer effecten op een hoop dingen die we in de wereld voor lief nemen. Filteren van fijnstof, schoon drinkwater, natuurlijke kustverdediging, etc

  Als de natuur zelfs maar de helft kreeg van de subsidie die de landbouw ontvangt dan was dit probleem nooit zo uit de hand gelopen.

  Je weet dat we het hard verneukt hebben als zelfs boerenpartij het CDA erkent dat we er niet meer onderuit kunnen.
   
  Laatst bewerkt: 13 nov 2019
  Cyndris vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina