Het School & Opleidingen Topic [Deel 2]

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door Goiz, 7 sep 2011.

 1. [2k]

  [2k] XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  8.968
  Leuk Bevonden:
  207
  Heb zelf CMD gedaan toen die net nieuw was. Geen geweldige studie. Met de jaren is de studie inhoudelijk flink verbeterd, maar dan nog verschilt het heel erg per locatie. Van wat me bij bleef: de studie is ontzettend breed en je moet jezelf ergens in gaan specialiseren. Uiteindelijk weet/kan je van alles een beetje, maar niet iets echt goed. Technisch gezien kon je beter Informatica doen, informatiekundig beter Bedrijfskundige Informatica, grafisch beter Grafisch Lyceum of iets van HKU, marketing en dergelijke had ook meer specifieke opleidingen.

  Toen anderhalf jaar gewerkt (eigen onderneming, uit de hand gelopen hobby project). Niet mijn ding en weer gaan studeren. Leuke tweede studie, redelijk breed, met als gevaar dat je weer een brede basis hebt, maar bedrijven toch sneller wat meer gespecialiseerd zoeken.

  Anyway, als ik het zo lees is de studie ook niets voor jou. Je zou eens kunnen kijken of IPO of bewegingstechnologie wat voor je is. Eerst genoemde misschien te creatief (en breed), maar minder technisch dan WTB. Research kom je in de meeste studies wel tegen.

  Zijn er bepaalde vakken of dingen die je wel echt interesseren?
   
  Alexknl vindt dit leuk.
 2. Alexknl

  Alexknl Active Member

  Berichten:
  3.501
  Leuk Bevonden:
  1.960
  IPO heb ik ook al eens aan gedacht inderdaad. Maar daar zou ik per se voor op kamers moeten (Venlo), dat ligt hier niet in de buurt. Ik heb ook een hekel aan wiskunde, maar daar kun je niet omheen bij technische opleidingen natuurlijk :+ Voor de rest lijkt het me wel een goede optie idd.
  Ik vind het eigenlijk meer kut om te stoppen omdat ik dan weer een jaar niks te doen heb, en moet wachten tot september. Dat heb ik nu al 2 jaar achter elkaar gehad namelijk. En werken gaat volgens mij lastig worden met MBO + slechte rug met 22 jaar, of zie ik dat verkeerd?
  En nee, kan niet echt vakken verzinnen die ik heel leuk vindt ofso hha..
   
 3. L.A.

  L.A. Active Member

  Berichten:
  656
  Leuk Bevonden:
  4.845
  Wut haha. Volgens mij moet je echt keuzes gaan maken. En accepteren dat bij een opleiding of cursus niet altijd alle vakken 100% leuk zijn. Volgens mij is voor jou nummer 1 dat je niet de hele tijd met je handen bezig bent door je rug.. en die kans is inderdaad misschien wel groter bij alleen mbo. Maar ok, wat daarna.. wat voor soort werk zie je jezelf doen.

  Geen wiskunde..geen economie..je maakt het jezelf wel heel lastig. Op kamers gaan is echt geen optie?
   
 4. Alexknl

  Alexknl Active Member

  Berichten:
  3.501
  Leuk Bevonden:
  1.960
  @L.A.
  Wut haha. Volgens mij moet je echt keuzes gaan maken.
  Dat vind ik juist het lastige.
  En accepteren dat bij een opleiding of cursus niet altijd alle vakken 100% leuk zijn.
  Daar was ik ook al achter. Maar bij CMD vind ik alle vakken niks behalve fotografie.
  Volgens mij is voor jou nummer 1 dat je niet de hele tijd met je handen bezig bent door je rug.. en die kans is inderdaad misschien wel groter bij alleen mbo.
  Dat heeft ook grotendeels invloed ja. Dus ik voel me ook een beetje verplicht om HBO te doen. Wil ik dat wel.. Maar er zijn niet zoveel alternatieven..
  Maar ok, wat daarna.. wat voor soort werk zie je jezelf doen.
  Voor mijn rug is afwisseling heel belangrijk. Ik heb het meeste moeite met lang zitten, dus voldoende afwisseling met beweging/lopen is belangrijk. Maar in welke sector ik zou willen werken, echt geen idee..

  Geen wiskunde..geen economie..je maakt het jezelf wel heel lastig. Op kamers gaan is echt geen optie?
  Liever wiskunde dan economie. Als ik zou stoppen met CMD wil ik dit jaar gebruiken om o.a. te focussen op wiskunde. Op kamers gaan is wel een optie, maar dat moet even bekeken worden met o.a. mijn financiën. Alle ergonomische spullen die ik nodig heb voor mijn rug, moet ik dan dubbel aanschaffen. En daar komt dan nog het reizen bij. Maar als IPO misschien goed bevalt bij een open dag heb ik dat er wel voor over.
   
 5. [2k]

  [2k] XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  8.968
  Leuk Bevonden:
  207
  Heb ook IPO gedaan en beviel me goed.
  Echter, baan vinden erna is niet zo makkelijk...
   
 6. Fiasco

  Fiasco Fii XBW.nl VIP

  Berichten:
  18.428
  Leuk Bevonden:
  2.162
  Yeah ik ben in the end geen studie gaan doen. Kom daar totaal niet aan toe. Combineer foto met 2 dagen werk en dat gaat me goed af.
   
  Alexknl vindt dit leuk.
 7. Alexknl

  Alexknl Active Member

  Berichten:
  3.501
  Leuk Bevonden:
  1.960
  Misschien heeft hier iemand nog iets nuttigs te zeggen over een van de opleidingen waar ik flink tussen twijfel :p Ik wil nu echt een goede keuze maken omdat ik al met 3 studies gestopt ben.

  Vooropleiding is werktuigbouwkunde. Ik wil iets met mensen en een afwisselend beroep. Ik ben na een aantal open dagen en proefstudeerdagen uitgekomen op Facility Management en Ergotherapie. Beide lijken me leuk om te gaan studeren.

  Facility Management omdat ik goed ben in het organiseren van dingen en alles goed kan uitzoeken, ruimtes efficiënt inrichten, makkelijk met mensen praten, kan goed leiding geven, multitasken etc.

  Ergotherapie omdat ik zelf een lange tijd cliënt ben geweest bij een ergotherapeut dus me goed kan inleven in een cliënt, werktuigbouwkunde (vooropleiding) kan helpen bij het maken van aangepaste voorzieningen, heb geduld, ben creatief in het bedenken van oplossingen, .
   
  Laatst bewerkt: 12 apr 2017
 8. Reckuuza

  Reckuuza #KEEPXBWALIVE

  Berichten:
  7.409
  Leuk Bevonden:
  6.886
  Tsja kerel. Keuzes maken is een fucking hel. Trust me, ik weet er alles vanaf en ik weet nog steeds niet wtf ik wil doen met m'n leven..maar het ziet er naar uit dat jij het al enigszins hebt uitgedoktert. Alleen maar chiller!

  Wel echt 2 totaal verschillende dingen man. Wat trekt je meer aan? Beetje de facility dingen regelen voor een bedrijf of mensen echt helpen? Dat laatste zou mij dan meer betekenis geven, maar ergotherapie is wellicht qua baanzekerheid weer helemaal poep.

  Je zit nooit de rest van je leven aan dit vast he. Maak iig een keuze, want geen keuze maken is ook niks.
   
  Alexknl vindt dit leuk.
 9. Alexknl

  Alexknl Active Member

  Berichten:
  3.501
  Leuk Bevonden:
  1.960
  Ik denk dat ik me eerder als facility manager zie werken, maar dat weet ik dus niet zeker. Mij lijkt het ook leuk om mensen met beperking(en) echt te helpen en ze meteen blij te maken met mijn werk. Maar dit is ook wel op bepaalde punten het geval bij facility management. Baanzekerheid van ergotherapie heb ik geen idee, de een zegt van niet de ander zegt dat ze mensen tekort hebben in de zorg, mmmhh..

  Snap dat deze keuze niet mijn leven gaat bepalen, maar het laatste wat ik wil is dat ik straks in het 1e jaar denk had ik maar die andere opleiding gekozen. Het is voor mij nu echt de laatste poging en wil me er ook helemaal voor inzetten.
   
 10. Reckuuza

  Reckuuza #KEEPXBWALIVE

  Berichten:
  7.409
  Leuk Bevonden:
  6.886
  Bel/contact anders de facility afdeling van een bedrijf wat je aanspreemt en vraag of je een dagje kan meelopen oid. Kan jou het schelen. Weet je iig zeker of het werk je kan aanspreken later.
   
 11. Fiasco

  Fiasco Fii XBW.nl VIP

  Berichten:
  18.428
  Leuk Bevonden:
  2.162
  Tips or places or anything op het gebied van het leren van een taal? Weet niet waar ik aan moet beginnen/kiezen. Iemand ervaringen met bepaalde cursussen?
   
 12. Alexknl

  Alexknl Active Member

  Berichten:
  3.501
  Leuk Bevonden:
  1.960
  Heb een x Duolingo geprobeerd, ging opzich wel goed. Alleen niet doorgezet helaas 8)
   
 13. Tim

  Tim Active Member

  Berichten:
  7.080
  Leuk Bevonden:
  964
  Met al die Engelse woorden in je berichten zou een opfriscursus Nederlands misschien wel handig zijn :+
   
  Fiasco vindt dit leuk.
 14. Nerrion

  Nerrion Active Member

  Berichten:
  1.401
  Leuk Bevonden:
  111
  Hele kleine kans, maar is er iemand hier die de master Information Studies doet (op UvA)?

  Ik doe momenteel HBO-ICT, richting Business IT & Management. Als het goed is studeer ik in juni af. In september wil ik (na de pre-master) beginnen aan Information Studies, ik twijfel echter tussen de twee richtingen. Data Science of Information Systems.

  Data Science is een stuk specialistischer en er is sowieso veel vraag naar data analisten. Echter heb ik daar minder mee gedaan op HBO, dus zal ik meer moeten bijleren als het ware. Het is wel zo dat mensen met niet-ICT studies ook Data Science doen, dus dan moet iemand met HBO-ICT het wel kunnen lijkt me?

  Information systems sluit meer aan op mijn huidige studie en moet me dus makkelijker afgaan. Echter is dat veel herhaling en nog steeds een hele brede master voor niet een specifieke baan.
   

Deel Deze Pagina