Het Web ontwikkelaars Topic [deel 2]

Discussie in 'PC, Handheld & Algemeen' gestart door Distoration, 16 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Distoration

    Distoration Da diii

    Berichten:
    3.115
    Leuk Bevonden:
    32
    Aangezien het andere topic vol zit dacht ik ''ik maak maar een nieuw topic aan'.
    Handige sites
    w3schools
    awardspace

    Vorige delen:
    Deel 1
     
    Laatst bewerkt: 26 jan 2011
  2. Mirik

    Mirik XBW Bazin XBW.nl VIP

    Berichten:
    8.476
    Leuk Bevonden:
    3
    Jorrit wil graag weten wat PHP is? :+
     
  3. WinterBase

    WinterBase #VOTEFORRECKA XBW.nl VIP

    Berichten:
    6.594
    Leuk Bevonden:
    653
    Iemand een idee hoe ik een enquête kan maken en deze op mijn site kan plaatsen? Er zijn tal van websites die het aanbieden maar ik wil niet dat wild vreemden hem gaan invullen:+
     
  4. Metal Mark

    Metal Mark VIP Dino XBW.nl VIP

    Berichten:
    9.661
    Leuk Bevonden:
    432
    Ik snap iets niet van Javascript, stel ik heb 2 dingen of meer van een formulier die ik wil gaan controleren. Hoe doe ik dit dan?

    <script type="text/javascript">
    function validate () {
    if (document.getElementById("phone").value.match(/^[0-9]{10}$/)){
    alert("goed telefoonnummer")
    }
    else
    {
    alert("verkeerd telefoonnummer")
    }

    if (document.getElementById("firstname").value =="")
    {
    alert("vul je naam man")
    return= false
    }
    }
    </script>

    Want stel ik vul alles los in zoals dit:
    <script type="text/javascript">
    function validate () {
    if (document.getElementById("phone").value.match(/^[0-9]{10}$/)){
    alert("goed telefoonnummer")
    }
    else
    {
    alert("verkeerd telefoonnummer")
    }
    }
    </script

    Dan werkt het wel. Maar ik wil graag meerdere zodat hij het hele formulier naar gaat kijken. Hoe de fuck werkt dat :9
     
  5. Nitram

    Nitram BiA!

    Berichten:
    1.501
    Leuk Bevonden:
    0
    Wat je zou kunnen doen is de if in een andere if zetten. bijvoorbeeld: eerst controleerd hij telefoonnummer, als die goed is controleerd hij het volgende veld, als die goed is gaat hij weer naar de volgende etc.
    Als er 1 niet goed is dan laat je hem bijvoorbeeld de foutmelding:"een van de velden is niet correct ingevuld" geven.

    Of het de beste manier is weet ik niet, maar het zou wel kunnen werken.

    Zo komt het er dan uit te zien.

    <script type="text/javascript">
    function validate () {
    if (document.getElementById("phone").value.match(/^[0-9]{10}$/)){
    alert("goed telefoonnummer")
    if (document.getElementById("firstname").value ==""){
    volgende if etc

    }
    else
    {
    alert("verkeerd telefoonnummer")
    }

    En zo bouw je ze in elkaar. Je moet dan ook elsejes erin zetten uiteraard.
     
  6. Metal Mark

    Metal Mark VIP Dino XBW.nl VIP

    Berichten:
    9.661
    Leuk Bevonden:
    432
    Okee ik zou dat eens kunnen proberen, maar hoe geef je dan vervolgens specifiek aan wat er fout aan is? Allemaal else'sje onderelkaar zetten?. Naar wat stoeien werkte het van wat ik hierboven vroeg. Heb nu dit:

     
  7. Daantjuhh14

    Daantjuhh14 Guest

    Hey,

    Ik heb een eigen website, en ik ben daarop nu javascript aant leren. maar nu heb ik de volgende code getypt, met de bedoeling om een nieuw schermpje te openen als je op de knop drukt.(dat zijn de oefeningen van mijnhomepage.nl) maar dat doet ie dus niet, het hele scherm blijft wit. ook staat er niks meer van mn huidige geschreven text.

    Code:
    !DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    <script language="javascript">
    <!--
    function mijnfunctie()
    {
    
    alert ("deze functie is uitgevoerd");
    <input type="button" value="Klik Hier" onClick="mijnfunctie()">
    }
    
    //-->
    
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>De website van EHV-JB1!</title>
    <style type="text/css"> 
    <!--
    a:link {color:#FFF}
    a:visited {color:#FFF}
    a:hover {color:#FFF}
    a:active{color:#FFF}
    
    body {font-family:Verdana; background-color:#999} 
    h1 {color:black; font-style:italic;font-weight:normal;text-align:center }
    h2 {color:#FFF;font-style:normal;font-weight:normal;text-align: center;font-size:small} 
    h3 {color:#00F;font-style:italic;font-weight:normal;text-align:center;font-size:large} 
    p {text-decoration: underline;text-align: center } 
    -->
    </style>
    </head>
    
    <body>
    
    <h1><img src="ehv-header.jpg" width="1000" height="125" /></h1>
    <h2><a href="http://www.webhelpje.nl/gastenboek/gastenboek.php?name=Daantjuh">gastenboek</a> &nbsp; spelers &nbsp; foto's</h2>
    <h3>Welkom op de website van EHV-JB1</h3>
    
    
    <p>  Dit is de vernieuwde website van EHV-JB1.<br />
     een hele tijd heeft de website het niet gedaan,omdat die gehacked was.<br />
      Nu begin ik weer opnieuw, met een nieuw gastenboek zonder spam, en een goed bijgehouden website(Wie wil me helpen..)<br />
      De bedoeling is een soort van nieuwssysteempje te maken, waar elke week wat nieuws bij komt,
      ook hierbij is wat hulp wel handig:)
    <HR size="3" width="90%">
    
    <h3> gastenboek</h3>
    <p> Owja, het gastenboek is ook weer online, en om het gespam te voorkomen(eddy) worden alle berichten met de naam eddy erin meteen verwijderd, ook al is het iemand die hem gewoon na doet! en liever ook niet meer op hem reageren:) 
    
    
    
    
    
    </p>
    </body>
    </html>
    
    Ik zie dat hier veel vragen zijn over javascript. is het miss handig om een apart topic daarvoor te openen?
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 11 feb 2009
  8. Beumah

    Beumah ----

    Berichten:
    886
    Leuk Bevonden:
    0
    even een absolute noob vraag.

    Ik krijg op scholl nou een beetje de basis over HTML en ik zit me nou een beetje verder in te lezen daarin. Alleen nou lees ik steeds over CSS en dat je je HTML code moet linken aan e CSS om je website te stylen. Nou weet ik wel onegveer hoe dat moet maar waar schrijf ik die CSS? Moet dat ook gewoon in een kladblok en dan opslaan als .css? Of zit ik nou helemaal verkeerd.
     
  9. Gerjan

    Gerjan XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    6.650
    Leuk Bevonden:
    12
  10. Beumah

    Beumah ----

    Berichten:
    886
    Leuk Bevonden:
    0
    Ok, ik heb nu heel die css gemaakt en me Html voor alle pagina's. Moet ik nou ook voor elke pagina (home, contact enz.) een aparte css maken, ls ik op de ene pagina een andere style wil gebruiken als op de ander?
     
  11. [2k]

    [2k] XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    8.968
    Leuk Bevonden:
    207
    Je kan al je styles in 1 CSS file zetten.

    Als je op een andere pagina een andere style wilt, maak je gewoon een andere style class in je CSS.

    Krijg je bijv iets als (heel minimalistisch, maar gaat om idee):

    index.html:
    Code:
    html
    head
        link style.css
    
    body
        div class="index"
    

    contact.html:
    Code:
    html
    head
        link style.css
    
    body
        div class="contact"
    

    style.css:
    Code:
    .index { color: #ff0000; }
    .contact { color: #232323; }
    
     
  12. Beumah

    Beumah ----

    Berichten:
    886
    Leuk Bevonden:
    0
    ah ok. Maar kan het wel, want ik heb nu namelijk 5 css bestanden en 5 Html bestanden. En uit me hoofd is het enige wat er veranderd de header. De header is een een een aparte div met een background image en ik heb op elke pagina een ander plaatje dus heb ik nu voor elke pagina een aparte css gemaakt


    Code:
    #header {
      position: absolute;
      top: 0;
      left: 243px;
      width: 535px;
      height: 279px;
      background: url(images/header_assignments.jpg) no-repeat;
    
    Het enige wat dus verandert is die url. Hoe zou ik het moeten zetten om alles in een css bestand te krijgen?
    En wat moet ik dan veranderen in me HTML?

    Code:
    	<title>HHS-International Week: assignments</title>
    	<link rel="stylesheet" href="HHS (Assignments).css" type="text/css" charset="utf-8" />
    	
    </head>
    
    <body>
      <div id="wrapper">
        <div id="header"> </div>
        <div id="left">
          <div id="logo">
            <h1>The Hague University</h1>
            <p>International Marketing Week</p>
          </div>
    
     
  13. Beumah

    Beumah ----

    Berichten:
    886
    Leuk Bevonden:
    0
    Nog een vraagje.

    Hoe krijg je het effect dat als je over een foto heen gaat met je muis dat ie dan groter word?

    Of zoiets als wat XBW heeft als je screenshots bekijkt.
     
    Laatst bewerkt: 1 mrt 2009
  14. Gerjan

    Gerjan XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    6.650
    Leuk Bevonden:
    12
    Javascript. Zoiets:
    Code:
    <script language="javascript">
    
    // © 2002 Premshree Pillai
    // http://www.qiksearch.com
    // premshree@hotmail.com
    // Loaction of this script :
    // http://www.qiksearch.com/javascripts/image_zoom_out.htm
    // Visit http://www.qiksearch.com/javascripts.htm for more FREE scripts
    
    document.write('<div id="izo_div" style="position:absolute; top:130; left:190"><img src="izo.gif" border="3" bordercolor="#000000" name="izo" alt="Image Zoom Out" onclick="java script:setTimeout("zoom_out()",1000);" style="cursor:hand"></div>');
    
    img_act_width = izo.width;
    img_act_height = izo.height;
    
    i=1;
    
    function zoom_out()
    {
    if(izo.width==0)
    {
    izo.border=0;
    }
    if(izo.width!=0)
    {
    izo.width-=i;
    izo.height=Math.round(izo.width*((img_act_height)/(img_act_width)));
    setTimeout("zoom_out()",1);
    i+=1;
    } 
    } 
    
    </script>
    
    
    Of m.b.v. lightbox, maar dan moet je eerst klikken.
     
  15. Gdzr

    Gdzr Hmmm?

    Berichten:
    2.751
    Leuk Bevonden:
    62
    of zoombox, thickbox. Zijn er best veel van. gebruik zelf zoombox, heb het ook een beetje aangepast dat hij automatisch fotos in de site laad, als ik hem in een map op de ftp gooi.
    Daarnaast kun je er ook .flv bestanden in doen. En je kan het als iframe gebruiken.
     
  16. Beumah

    Beumah ----

    Berichten:
    886
    Leuk Bevonden:
    0
    OK dat ga ik nog ff uit proberen dan.

    Hier is wat het nu is
    Zitten nog we een paar foutjes in (background, plaatjes), maarja. En hééél dom de domeinaam moet zijn HHS... ipv HSS.. , maar das niet mijn fout.

    Heb wel gebruik gemaakt van templates, maar voor m'n eerste echte website vind ik het zelf niet slecht.

    Edit: tis inmiddels veranderd
     
    Laatst bewerkt: 9 mrt 2009
  17. Gdzr

    Gdzr Hmmm?

    Berichten:
    2.751
    Leuk Bevonden:
    62
    omg omg omg weet niet meer hoe ik een mouse over moet maken xD

    Het gaat dus zeg maar om een menu balk met plaatjes, die linken naar een pagina. Maar ik wil dus dat de plaatjes van kleur veranderen als je er met de muis over gaat, dus heel het plaatje, had ff snel gechecked in dreamweaver maar die gooit er meteen een heel javascript tegen aan. Is dit de enige manier om een mouse over te maken?
     
  18. splatman

    splatman Active Member

    Berichten:
    224
    Leuk Bevonden:
    0
    nee als het goed is niet je kan ook een hover maken in een css

    a:hover
    {
    color: #FFF;
    }

    bijv.
     
  19. BeZaX

    BeZaX Plop...

    Berichten:
    701
    Leuk Bevonden:
    0
    Je kunt met een losse afbeelding werken voor de hover. Echter moet het worden ingeladen waardoor soms ff duurt voor dat je de hover ziet. Niet het mooiste dus.

    Het best kun je een een afbeelding maken waar in de normal en hover status verwerkt zitten en dan met position background in css de hover veranderen. Je krijgt 2 knoppen/achtergronden onder elkaar in 1 afbeelding.
     
  20. [2k]

    [2k] XBW.nl VIP XBW.nl VIP

    Berichten:
    8.968
    Leuk Bevonden:
    207
    Laatst bewerkt: 27 mrt 2009
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina