[Politiek] Kabinet, Tweede Kamer & Verkiezingen

Discussie in 'Actualiteiten, Sport, Entertainment en Lifestyle' gestart door de bengel, 1 apr 2009.

?

Op welke partij heb jij gestemd?

 1. CDA

  0 stem(men)
  0,0%
 2. PVDA

  0 stem(men)
  0,0%
 3. SP

  0 stem(men)
  0,0%
 4. VVD

  1 stem(men)
  20,0%
 5. PVV

  0 stem(men)
  0,0%
 6. Groenlinks

  0 stem(men)
  0,0%
 7. D66

  1 stem(men)
  20,0%
 8. Partij voor de Dieren

  1 stem(men)
  20,0%
 9. Piratenpartij

  2 stem(men)
  40,0%
 10. Anders..

  0 stem(men)
  0,0%
 1. Tyrant

  Tyrant XBW Fuhrer

  Berichten:
  10.943
  Leuk Bevonden:
  4.563
  Nu ik er over nadenk mogen referenda van mij ook wel afgeschaft worden. Of wellicht raadgevend maar dat is ook maar kansloos.
   
 2. ArtificialFaith

  ArtificialFaith Active Member XBW.nl VIP

  Berichten:
  2.058
  Leuk Bevonden:
  515
  Jup, te veel Henkies in Nederland.
   
 3. Taab

  Taab man

  Berichten:
  1.108
  Leuk Bevonden:
  696
  Referenda afschaffen ben ik sowieso voor, maar alle verkiezingen moeten wat mij betreft op de schop. Behalve zwaar discriminerende systemen op minder hoog opgeleide mensen, kan ik niet zoveel verzinnen. Eigenlijk zou ik een test willen invoeren waaruit blijkt dat je weet waar het over gaat zonder dat je expert of heel intelligent hoeft te zijn. Maar dat je minimaal wat moeite hebt gedaan om te begrijpen waar het over gaat. Misschien lost dat een heel klein stukje op.
   
  B Tender vindt dit leuk.
 4. B Tender

  B Tender Robot Unicorn

  Berichten:
  3.821
  Leuk Bevonden:
  1.325
  Een zakenkabinet.. Niet beroepspolitici die in 90% van de gevallen Rechten of Bestuurskunde hebben gestudeerd en nog nooit een bedrijf van binnen hebben gezien minister van Defensie/Financiën/etc. maken, maar mensen op die plekken zetten die kennis en ervaring hebben bij de materie en hun beleid niet in de eerste plaats, tweede plaats en derde plaats laten leiden door 'partijbelang', maar door 'landsbelang'. Die experts mogen best wat politieke affiliatie hebben, maar hun kennis/deskundigheid moet op één staan. Nu lijken ministerposten een beetje uit de lucht te vallen en bij ogenschijnlijk willekeurige partijbobo's te belanden na de verkiezingen.

  Onze democratisch gekozen volksvertegenwoordiging, de Tweede Kamer, controleert vervolgens die mensen, en schiet de plannen af wanneer er geen meerderheid voor bestaat. Zonder dat hier eerst een coalitie en oppositie voor wordt opgetuigd. Gewoon 'voor' stemmen als het een goed idee is, en 'tegen' als het een slecht idee is. De politieke kleur/verdeling/samenstelling van de Tweede Kamer, de democratie, bepaalt zo als vanzelf de koers van het land.

  Dat hele oppositie/coalitie/compromissen sluiten sowieso afschaffen, de debatten en het stemmen in de Tweede Kamer de vier jaar na verkiezingen is een totale wassen neus en volstrekt voor de bühne. Heb je als Kamerlid momenteel VVD op je naamkaartje staan dan stem je de komende 4 jaar per definitie vóór elk voorstel ongeacht je eigen mening/visie over een wetsvoorstel, heb je (momenteel) SP op je naamkaartje staan dan stem je tégen.

  Doe je dat namelijk niet, ben je een vrije denker die ideeën op hun kwaliteit in plaats van op hun herkomst beoordeelt, dan ben je 'dissident', schiet half Den Haag in de stress, en opent het 8-uur journaal met jouw naam. Dat vind ik vrij bizar..

  Debatten in de Tweede Kamer zijn ook geen Debatten.. In een debat probeer je de ander te overtuigen van je standpunt. In de Tweede Kamer worden verkiezingsprogramma's voorgelezen, wat retoriek gebruikt, en alles blijft bij hetzelfde. De meerderheid blijft de meerderheid en de minderheid blijft de minderheid. Ik moet de eerste keer nog meemaken dat Pietje van partij X tegen Jantje van partij Y zegt: "Goh, eigenlijk heb je wel gelijk, ik heb me misschien een beetje vergist, ik sluit me bij je standpunt aan". Mocht dat inderdaad gebeuren, dan geldt weer: "dan ben je 'dissident', schiet half Den Haag in de stress, en opent het 8-uur journaal met jouw naam. Dat vind ik vrij bizar.."
   
  Laatst bewerkt: 19 okt 2018
  Kimi NL en Taab vinden dit leuk.
 5. Tyrant

  Tyrant XBW Fuhrer

  Berichten:
  10.943
  Leuk Bevonden:
  4.563
  Nee allesbehalve helaas (spoiler alert, er zit een verband tussen intelligentie en politiek begrijpen.. Dan is t idee van democratie weer volkomen weg).
   
  B Tender vindt dit leuk.
 6. Taab

  Taab man

  Berichten:
  1.108
  Leuk Bevonden:
  696
  Een zakenkabinet zoals jij voorstelt klinkt perfect, maar als de Tweede kamer vervolgens weer daarop gaat stemmen, behoud je die vervelende kwestie dat idioten zonder verstand van zaken het besluit nemen.

  Goed punt om oppositie/coalitie/compromissen af te schaffen, maar dat gaat niet vanzelf. Heel die Tweede Kamer is meer dan 100 jaar geleden bedacht. Tijd voor vernieuwing.

  @Tyrant, dat begrijp ik natuurlijk wel. Die test moet ook niet testen dat je het snapt, maar dat je moeite hebt genomen de kwestie te begrijpen. Dat klinkt misschien hetzelfde maar is het in mijn hoofd niet. :)
   
 7. Tyrant

  Tyrant XBW Fuhrer

  Berichten:
  10.943
  Leuk Bevonden:
  4.563
  Dat is de paradox van democratie dus.

  Zijn ook zo enorm veel quotes over democratie, het blijft een interessant fenomeen.
   
 8. Tyrant

  Tyrant XBW Fuhrer

  Berichten:
  10.943
  Leuk Bevonden:
  4.563
  Jongens woensdag stemmen he?
  Ik ga voor CDA.
   
 9. Hoosie

  Hoosie The Race is ON!

  Berichten:
  1.947
  Leuk Bevonden:
  415
  Waar stem jij woensdag? Ik ga donderdag namelijk;)
   
  Burt Macklin en Tyrant vinden dit leuk.
 10. TreV

  TreV Enchantment?

  Berichten:
  258
  Leuk Bevonden:
  106
  Misschien handig om te weten:

  Het CDA was de enige Nederlandse fractie die onlangs instemde met Artikel 13, welke volgens critici zal leiden tot een ongekende internet-censuur.
   
  Tyrant en Yellow 13 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina