Xbox 360 Algemeen [vragen / opmerkingen] deel 4

Discussie in 'Xbox Hardware' gestart door Arjan, 27 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Arjan

  Arjan XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  7.207
  Leuk Bevonden:
  3
  [​IMG]


  Heb je kleine vragen, opmerkingen of heb je gewoon iets te melden dat niet echt in een nieuw topic thuis hoort? Dan zit je hier op het juiste adres. Alles dat direct met de Xbox 360 te maken heeft, wordt hier besproken en hier staan ook alle links naar de specifiekere threads verzameld:​
  Links naar andere topics:
  Algemene Vragen topic, deel 2
  Het vorige Algemene Vragen topic, deel 3
  Defecte Consoles, hardware problemen
  Xbox 360 Elite
  Antwoord op surround/Dolby Digital vragen [Deel 11]
  Computer Monitor Thread (VGA/HDMI/etc)
  Xbox360 HD-DVD-speler add-on
  Media Centre Extender topic
  Live Algemeen
  Xbox Live Vision Webcam
  Live Marketplace
  Gamertag thread
  Backwardscompatible topic
  Casemodding voor de 360
  Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nintendo Wii [deel 12]
  Controllers
  HDTV thread
  Achievements
  Show je Achievements [deel2]
  Ervaringen en Foto's
  Hier is een mooie post van High 5 die mensen vast van de nodige hulp kan voorzien voor als je Xbox het niet meer doet.


  /Mod 12-9-07 meeste links zijn nu up-to-date - the Matrix

  Algemene info over de Xbox 360:

  Het uiterlijk

  Microsoft stapt bij de volgende generatie over van een lompe videorecorde achtige zwarte doos, naar een mooie (vind ik) 'inademende' witte zuil. Hoewel je de Xbox 360 gewoon kan neer leggen zoals de Xbox, heeft hij nu ook de mogelijkheid om hem rechtop te zetten. (Zoals de PS2 zeg maar) Voor de mensen die wit niks vinden, heeft Microsoft ons de mogelijk gegeven om het frontje van de Xbox 360 te vervangen door een andere. Een beetje zoals een mobiele telefoon, of zoals sommige Creative geluidsinstallaties.

  [​IMG]

  Dat is hem dan, de volgende generatie Xbox.
  Zoals jullie zien is de layout best wel veranderd in vergelijking met onze oude trouwe Xbox. Zo zien we nu 2 memory slots voorop zitten, ipv in de controllers. Links van deze memory slots (er vanuit gaande dat je de Xbox plat legt) zit een zwart blokje, wat waarschijnlijk voor de meegeleverde afstandsbediening is (infrarood ontvanger). Rechts van de memory slots zit een klein rond knopje. Waarmee je ervoor kan zorgen dat de draadloze controllers connecten met je Xbox.
  Jep, je leest het goed. Bij de volgende Xbox worden standaard draadloze controllers geleverd. Dus weg met die vervelende snoeren waar je moeder der nek over breekt.
  Aan de linker kant van de Xbox (of er bovenop als die rechtop staan) zit de 20GB verwisselbare hardeschijf. Deze hardeschijf kan je van je Xbox afhalen en meenemen naar waar je maar wilt.

  Boven de memory slots zit de dvd lade + eject knop. Rechts hiervan zit de power knop. Deze power knop zal ook aangeven dmv licht codes (knipperen/kleuren) als er iets als downloadable content beschikbaar is voor een van je games. Rechts van de power knop zit een klepje waarachter zich 2 USB poorten bevinden. Op deze 2 poorten zal je allerlei soorten hardware kunnen aansluiten, zoals een webcam. Ook krijg je een kabel voor je draadloze controllers die in de USB moet, zodat je jou controller kan opladen terwijl je verder speelt.

  [​IMG]

  De controller
  Zoals je kan zien is er aan de controller (op de kleur na) weinig veranderd. De bekende ABXY knoppen, de 2 richting sticks en de D-pad zijn allemaal aanwezig. Ook de start en back knoppen zijn er nog, hoewel ze nu op een andere plek zitten. Wat wel nieuw is, is dat het logo is vervangen door een knop. Deze knop zal je direct naar het Xbox dashboard brengen, maakt niet uit wat je aan het doen bent. Dus als je een film aan het kijken bent en je krijgt een invite, 1 ram op deze knop en je ziet gelijk van wie en waarvoor. Deze knop word omringt door de zogenaamde 'Ring of Light' die zal gaan knipperen en wijzen enzo dat er wat aan de hand is op xbl.
  Wat verder opvalt voor de oplettende lezer, is dat de zwarte en witte toets verdwenen zijn. Nu zijn deze niet weggelaten, ze zijn verplaatst naar de bovenkant van de controller als schouderknoppen. Dus je hebt dan de gebruikelijke 2 triggers, waarboven zich de 2 nieuwe schouderknoppen zitten.

  [​IMG]

  De binnenkant

  De nieuwe Xbox 360 zal net als de huidige Xbox een echte krachtpatser worden. De chipset zal bestaan uit drie IBM Power PC chips van 3.2 GHz elk. De grafische kant zal zoals al bekend door ATI worden verzorgd met een monster van een kaart die moet draaien op 500 MHz. In totaliteit zal de machine 500 miljoen polygonen per seconden kunnen laten zien en daarbij kan de Xbox 360 per seconden ook nog 48 miljard shader-operaties uitvoeren. Zeer indrukwekkende cijfers, zeker als je de 512 MB GDDR3 RAM die de machine zal bevatten toevoegt. De drive van de nieuwe Xbox wordt een gewone DVD drive van 12 speed die ook dual-layer DVD’s kan lezen. De speler zal alle soorten DVD en CD’s kunnen lezen, evenals MP3 en WMA CD’s. Daar blijft het echter niet bij want ook foto CD’s kunnen straks zonder problemen in de Xbox 360. Verder zal de Xbox 360 uit zichzelf een 20 GB hardeschijf bezitten die zoals eerder gezegd is uit te breiden naar 120 GB. Uiteraard zijn zoals we op een Ourcolony.net plaatje al zagen ook memoryunits nog van de partij. Dit keer vanaf 64MB en met een handig draaghoesje zodat je ze makkelijk kunt meenemen aan je sleutelhanger. Verder is de Xbox 360 standaard voorzien van een ethernet poort, en dmv de los verkrijgbare WiFi netwerkadapter ook op een draadloos netwerk aan te sluiten. Het geheel gaat gekoeld worden door twee ventilators, waarvan er één uitgaat tijdens het kijken van DVD’s om minder geluid te produceren. Verder bevat de chip ook een waterkoelingstechniek van Microsoft om de temperatuur van de chips nog verder te beperken zonder te veel herrie te maken.

  Accesoires

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  Allerlei kabels voor o.a. HDTV :

  [​IMG]

  Live

  Er is veel meer aandacht aan Live besteed bij de Xbox 360. Er zijn daarom ook veel meer mogelijkheden. Je kan gewoon met iedereen praten, maakt niet uit in welk spel hij of zij zit. Je hebt een eigen profiel met een reputatie, vaardigheden, enz. Elk spel zal in ieder geval Live ondersteunen.
  De grootste verandering is dat er nu 2 verschillende versies van Xbox Live verschijnen. Namelijk Silver en Gold. Bij Xbox Live Silver hoef je niets te betalen. Je kan dan wel gewoon een profiel maken zoals je bij Xbox Live Gold ook kan. Er is echter wel een groot verschil: met Xbox Live Silver kan je niet online gamen. Daar heb je dan een Xbox Live Gold abonnement voor nodig. Het Gold abo zal net zo veel gaan kosten als Xbox Live nu kost en alle huidige Xbox Live abo's zullen ook overgezet worden naar Gold bij de launch. Ook is er bekendgemaakt dat er geen creditcard meer nodig is. Door dit alles wordt Live veel toegankelijker.

  [plaatje]http://archief.xboxworld.nl/images/content/31031.jpg[/plaatje]​

  Een ander groot verschil is dat er nu een uitgebreide plek is waar je vanalles en nog wat kunt kopen (Marketplace). Niet alleen content voor een game, maar ook muziek, films, demo's, enz. De Marketplace is gewoon te bekijken vanaf het dashboard.

  [plaatje]http://archief.xboxworld.nl/images/content/31032.jpg[/plaatje]​
   
 2. Matrix

  Matrix Semi-Définie Positive XBW.nl VIP

  Berichten:
  7.581
  Leuk Bevonden:
  1.201
  Ik zal eens binnenkort al die links eens updaten (reden waarom ik geen deel 4 opende tot nu toe :+).
   
 3. Burnfout

  Burnfout Active Member

  Berichten:
  2.085
  Leuk Bevonden:
  0
  360 Price drop?

  [​IMG]
   
 4. Matrix

  Matrix Semi-Définie Positive XBW.nl VIP

  Berichten:
  7.581
  Leuk Bevonden:
  1.201
  50 Euro goedkoper vind ik eerder een aanbieding dan een pricedrop.
   
 5. Buckket

  Buckket Gamertag=Buccket

  Berichten:
  288
  Leuk Bevonden:
  0
  Core naar 250, zelfde als de Wii
  Prem. naar 350
  Elite naar 400

  Veel mag het dan wel niet zijn, met deze prijzen kunnen ze beter concurreren met Nintendo en zitten ze nog verder onder de prijs van de PS3.

  Wie weet kunnen we met de komst van de Falcon een verdere prijsdaling verwachten.
   
 6. Elite

  Elite Elite TAR

  Berichten:
  1.498
  Leuk Bevonden:
  14
  Groter plaatje?
  Is dit bevestigd? En gaat dit in Nederland plaatsvinden (neem aan dat dit de europrijzen zijn, of ook dollars??)

  Apologies for my ignorance, maar ik wil in september in ieder geval weer mijn comeback maken in de Xbox community met de aanschaf van de 360 en Halo 3 (de oude forumgangers onder jullie zullen mij misschien nog wel kennen als één van de story speculanten/Covenant kenner. Ik heb alle boeken wel gelezen, maar nog geen Xbox360 gekocht...)

  Dit nieuwtje is inderdaad meer dan welkom, een Elite voor €400 is misschien nog wel het overwegen waard! En anders een gunstig pakket voor dezelfde prijs...

  Maar goed, ik wacht rustig af op nieuwe bevestigingen..
   
 7. Test driver

  Test driver Active Member

  Berichten:
  6
  Leuk Bevonden:
  0
  Beste mensen,

  ik heb een vraag,

  Ik ben nog niet zo heel lang xbox 360 bezitter dus weet niet echt goed wat de mogelijkheden er mee zijn,

  Maar kan het kwaad om mn 360 console in handoeken ingewikkelt..voorzichtig in mn rugzak op de fiets te vervoeren?

  Is het schadelijk een hoe groot is de kans dat ie stuk kan gaan?

  alvast bedankt

  met vriendelijke groet, Test Driver
   
 8. alleycat

  alleycat OnlyInItForTheMoney

  Berichten:
  210
  Leuk Bevonden:
  0
  Moet kunnen, je kan er trouwens ook mee gamen of een dvd afspelen of gebruiken als media center extender.
   
 9. Metal Mark

  Metal Mark VIP Dino XBW.nl VIP

  Berichten:
  9.661
  Leuk Bevonden:
  443
  Held :cool:

  Test Driver, zolang jij niet met je tas gaat gooien op wat dan ook moet het wel kunnen.
   
 10. Rimlight Racer NL

  Rimlight Racer NL GTA

  Berichten:
  1.711
  Leuk Bevonden:
  0
  Wel heel voorzichtig met die rugzak zijn dan, maar ik denk dat het best wel zwaar zal zijn. Maak er geen gewoonte van, en luister goed naar de juf :+
   
 11. RedDevil_NL

  RedDevil_NL Ginger Kid

  Berichten:
  2.274
  Leuk Bevonden:
  0
  Dr zijn ook van die speciale tassen.. Consoleshop heeft er een paar
   
 12. Test driver

  Test driver Active Member

  Berichten:
  6
  Leuk Bevonden:
  0

  Daar was ik inmiddels wel achter.. haha

  aangezien ik de grote broer van de 360 ook heb staan en nog steeds veel lol van heb.:D

  Grtz,
  Test driver.
   
  Laatst bewerkt: 29 jul 2007
 13. ps3vs360

  ps3vs360 Active Member

  Berichten:
  17
  Leuk Bevonden:
  0
  Heel mooi allemaal, prachtig. En met die mogelijke prijsdaling nog eens extra interessant. Geen enkele console die betere games heeft naar mijn idee. Het liefst loop ik snel naar de winkel om vervolgens relaxt op live te gamen.

  Maar...:) (Hoop dat deze vraag hier thuishoort) Hoe groot bestaat de kans dat mijn xbox 360 crasht vanwege overhitting? Ik heb geen tijd om met helpdesken te bellen enzo.
   
 14. alleycat

  alleycat OnlyInItForTheMoney

  Berichten:
  210
  Leuk Bevonden:
  0

  Percentage failures is onduidelijk ligt ergens tussen de 3 en 10 % lijkt me. maar euh wat helpt het als je dit op voorhand weet ?? (als je nog geen xbox hebt komt deze laatste vraag natuurlijk te vervallen)
   
 15. Magneto 360

  Magneto 360 XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  2.478
  Leuk Bevonden:
  0
  dan heb je waarschijnlijk ook geen tijd om te gamen...... :+
   
 16. Gerjan

  Gerjan XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  6.651
  Leuk Bevonden:
  13
  en nog één:

  [​IMG]

  Zit er wel degelijk aan te komen (8aug) iig in de USA

  We've heard that the Core will be dropping to $279, Premium to $349 and the Elite to $459 US.
   
 17. ps3vs360

  ps3vs360 Active Member

  Berichten:
  17
  Leuk Bevonden:
  0
  3 tot 10% is iets anders dan 30%. Het is wel eventjes belangrijk om te weten inderdaad, heb nog geen 360.

  Hoeveel garantie zit er op zo'n xbox, een jaarte ofzo?

  Ik wil een stukje geruststelling dat het apparaatje in ieder geval de potentie heeft om minimaal 5 jaar mee te gaan zonder omkijken. Misschien dat de elite versie wat minder riskant is.
   
 18. Gerjan

  Gerjan XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  6.651
  Leuk Bevonden:
  13
  In elk geval 2 jaar, en op de 3 red lights error 3 jaar.

  Failure rate weet niemand precies, maar het is eerder 10% dan 3% ;)
   
 19. matjodo

  matjodo Active Member

  Berichten:
  5
  Leuk Bevonden:
  0
  kan iemand mij vertellen hoe ik aan een andere voedingskabel kan komen voor de xbox 360 want ik heb de mijne in italë gekocht en die heeft 3 pinnen inplaats van 2 iemand enig idee
   
 20. ps3vs360

  ps3vs360 Active Member

  Berichten:
  17
  Leuk Bevonden:
  0
  Alleen in 't weekend een beetje, helpdesk is dan wel gesloten:)
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina