Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nintendo Wii [deel 18]

Discussie in 'Algemeen' gestart door Fiasco, 13 jan 2011.

 1. Fiasco

  Fiasco Innit fam XBW.nl VIP

  Berichten:
  18.505
  Leuk Bevonden:
  2.587
  Xbox 360 - Playstation 3 - Nintendo Wii - Overige informatie -

  [​IMG]

  Xbox 360 vs. Playstation 3 vs. Nintendo Wii [deel 18]

  [gb]Xbox 360:[/gb]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Xbox 360 Slim 4GB, €199.99 ~ Xbox 360 Slim 250GB, €249.99
  Launchdatum ~ 2 December 2005
  Officiele website

  [​IMG]
  De oude Xbox 360 versies: Core/Arcade, Premium en Elite.

  [​IMG]
  De Xbox 360 Slim, verkrijgbaar in een 4GB en 250GB versie. Eventueel met Kinect in een pack te koop.

  Online Gaming:
  Online gamen gaat bij de Xbox 360 via Xbox Live!, een service waarvoor je jaarlijks €50-60 (Of via internet voor €30/40! :+) voor moet betalen. Hiervoor krijg je een hoop functies en natuurlijk de mogelijkheid om online tegen al je vrienden te spelen. De voornaamste extra functies van Live! zijn:

  [​IMG]

  Xbox Live Marketplace:
  Bij veel Xbox 360 gamers bekend en onmisbaar, de Xbox Live Marketplace.
  De Xbox Live Marketplace is je winkel op Xbox Live. Je kunt er van alles en nog wat downloaden: game-content, demo’s, trailers, arcade-games, kaart- en bordspelletjes, thema’s en gamerafbeeldingen en films.

  [​IMG]

  Xbox Live Arcade:
  De virtuale arcadehal van Xbox Live.
  Ga naar Xbox Live® Arcade om kleinere games te vinden, downloaden, uitproberen en kopen voor de Xbox 360™-console. Er zijn al vele simpele maar verslavende games beschikbaar, zoals puzzelgames, kaart- en bordspellen, retro arcadefavorieten en actiegames, maar er komen er binnenkort nog meer. Alle games zijn ingebouwd op Xbox Live, zodat je je hoogste scores kunt posten en zelfs in bepaalde games on line met vrienden kunt spelen. Je kunt zo beginnen, het maakt niet uit of je een Xbox Live Gold of Silver lid bent. Ga naar je Xbox 360 Games Blade en kies de optie Xbox Live Arcade. Begin maar met browsen. Je kunt van elke game een gratis demo downloaden voordat je hem koopt. Als je zover bent, kun je de volledige game betalen met Microsoft Points, zodat je ook geen creditcard nodig hebt.

  [​IMG]

  Gamescore:
  Laat aan al je vrienden zien hoe goed jij bent in de games die je in je collectie hebt. Iedereen kan zien hoe ver jij bent in de games die je gespeeld hebt. Bij de meeste games kan je 1000 punten in totaal halen, bij sommige is dit vrij simpel om te doen, maar bij veel games is het bijna onmogelijk om daadwerkelijk 1000/1000 te halen. Omdat iedereen kan meekijken naar jouw prestaties, geeft het een grote kick om zoveel mogelijk Gamerscore te halen, en geeft iedere game meer Replaywaarde!

  [​IMG]

  Avatars:
  Je online identiteit begon met een gamertag, nu is het gegroeid naar je persoonelijke game avatar! Je kan je eigen stijl maken, ben je naar de kapper geweest? Verander dat ook met je avatar! Of koop een toffe sneeuwbeer outfit en doe hem aan, vergeet niet je hond te kopen die je bij je avatar kan plaatsen. Of beter, win avatar awards in sommige games en doe die kleding aan!

  [​IMG]

  Kinect:
  Kinect is de camera van Microsoft, voor de Xbox 360. Met deze camera is het de bedoeling dat je geen controller meer nodig zult hebben; de camera registreert al je bewegingen en zet ze 1 op 1 om naar de game. Jij bent de controller! Kinect brengt games en entertainment op een heel bijzondere manier tot leven, waarbij je hele lichaam meedoet. Armen, benen, voeten en handen, met Kinect zijn er geen controllers, alleen jij. Het is zo natuurlijk, zo intuïtief dat de technologie in het niets verdwijnt, zodat de natuurlijke magie die in ons allemaal zit, stralend naar buiten komt. Alles wat je hoeft te doen, is: Jump in het topic van Dulle.

  [​IMG]

  Top vijf beste Xbox 360 games volgens Gamerankings:
  1. The Orange Box 96.19%
  2. Grand Theft Auto IV 96.17%
  3. Mass Effect 2 95.66%
  4. BioShock 94.95%
  5. Red Dead Redemption 94.18%
  ^top

  [gb]Playstation 3:[/gb]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Playstation 3 Slim 160 GB, €299.99 ~ Playstation 3 320 GB met een game (Killzone 3 of Little Big Planet 2 bijvoorbeeld), €349.99
  Launchdatum ~ 23 maart 2007
  Officiele website

  [​IMG]
  De oude Playstation 3 versie: PS3 Fat

  [​IMG]
  De Playstation 3 Slim, verkrijgbaar in een 160GB versie en 320GB versie. Eventueel met Playstation Move in een pack te koop.

  Online gaming:
  Online gaming op de Playstation 3 verloopt via het Playstation Network (PSN). PSN is de tegenhanger van Xbox Live en in tegenstelling tot Xbox Live is PSN en dus online gaming gratis en beschikbaar voor iedereen. Vanaf nu is er ook PSN+, voor meer informatie zie hier.

  [​IMG]

  Playstation Home:
  Home biedt een gestroomlijnde en moderne omgeving die je kunt verkennen, boordevol features die de grenzen van het digitale entertainment verleggen. Naast de ruime gemeenschappelijke gedeeltes, kan iedere gebruiker ook een eigen appartement of huis ontwerpen en dit vervolgens met een heleboel verschillende items aankleden. Je kunt zelfs je eigen video's, afbeeldingen en andere digitale media die op de Harde Schijf van je PS3 zijn opgeslagen in je eigen ruimte onderbrengen voordat je anderen in je smaakvol ingerichte en weloverwogen omgeving uitnodigt.

  Hoe je je Home ook inricht, dankzij de vele mogelijkheden is communiceren met anderen heel gemakkelijk. Bovendien worden er ook gedeeltes aan specifieke games gewijd. Hier kunnen fans samenkomen en hun favoriete games bespreken of in een unieke gemeenschappelijke omgeving de nieuwste trailers bekijken. Kom nadat je je Home hebt ingericht bijeen en begin een multiplayer-sessie van je favoriete game.

  Home is een unieke sociale ervaring die door niets of niemand kan worden geëvenaard. Kom de komende maanden dus regelmatig terug voor updates over deze spannende nieuwe gemeenschap.

  Meer info over Home, zie hier.

  [​IMG]

  Playstation Store:
  De PlayStation Store is een virtuele winkel waar alle downloads voor de PlayStation 3 verzameld worden. Om de winkel te bezoeken moet je naar het Network deel van je XMB menu gaan. Daar kies je dan voor de PlayStation Store, je zult dus een PlayStation Network account nodig hebben om toegang te krijgen tot de winkel. Alle trailers, demo's, PlayStation 1 games, PlayStation Netwerk spellen en extra content voor games worden hier geplaatst. (Later zul je dit ook kunnen vinden in het Home gedeelte van die bepaalde game.) Trailers en demo's zullen natuurlijk gratis worden aangeboden, maar voor de rest moet je betalen waarbij alle prijzen worden aangeduid in de plaatselijke valuta. Zie het PS Store topic voor meer informatie.

  [​IMG]

  Playstation Trophies:
  Achievements zijn op de Xbox 360 een groot succes gebleken. Sony kon daarom niet achterblijven en heeft in een update de Trophies geïntroduceerd. Ze geven je geen gamerscore, maar daarvoor in de plaats is er een medaillesysteem. Trophies zijn er in brons, zilver, goud en platinum en worden per niveau bij elkaar opgeteld. Het nadeel is dat Sony Trophies pas later geïntroduceerd zijn. Dat betekent dat veel oude games geen trophies bevatten.

  [​IMG]

  Playstation Move:
  De PlayStation Move-bewegingscontroller biedt een ongekende bewegingsgevoelige game-ervaring in high definition die je nergens anders kunt vinden. SCE brengt tegelijk met de bewegingscontroller ook de PlayStation Move-subcontroller uit om met deze twee controllers personages en objecten in de game op intuïtieve wijze te kunnen besturen. Met PlayStation Move kunnen zowel snelle als subtiele bewegingen worden gedetecteerd en kan de gebruiker dus zowel een tenniswedstrijd spelen als een schilderij maken. Met de PlayStation Move-bewegingscontroller kunnen gebruikers voor directe input de actietoetsen en analoge joystick gebruiken terwijl ze tegelijkertijd van het systeem via de trilfunctie fysieke feedback en via de bol, die allerlei verschillende kleuren kan weergeven, visuele feedback krijgen. Bovendien kan de PlayStation Eye-camera de stem en het evenbeeld van de speler vastleggen, zodat er een virtuele wereld voor de speler opengaat. Alles wat je hoeft te doen, is: Het topic van WinterBase bezoeken.

  [​IMG]

  Top vijf beste Playstation 3 games volgens Gamerankings:
  1. Grand Theft Auto IV 97.01%
  2. Uncharted 2: Among Thieves 96.41%
  3. Red Dead Redemption 94.76%
  4. LittleBigPlanet 94.67%
  5. LittleBigPlanet: Game of the Year Edition 94.57%
  ^top

  [gb]Nintendo Wii[/gb]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Nintendo Wii Zwart, €174.99 ~ Nintendo Wii Zwart + Wii Sports + Wii Mario Kart + Stuur, €199.99
  Launchdatum ~ 8 december 2006
  Officiele website

  [​IMG]
  De exclusieve rode versie

  Wii channel:
  Een van de ontwikkelconcepten voor de Wii was het 'vergroten van het aantal tv-kanalen op de tv in de huiskamer'. De Wii is een spelsysteem, dus je kunt nog steeds een speldisk opstarten om een spel te spelen. Maar net zoals we PictoChat in de Nintendo DS hebben verwerkt, zit er ook interne software in de Wii. Deze programma’s noemen we kanalen. Er zijn kanalen die WiiConnect24 gebruiken om informatie te verspreiden, creatieve kanalen die samenwerken met je spellen, kanalen die gebruikmaken van een SD-geheugenkaart, enzovoorts. Net zoals je een tv-kanaal kiest met de afstandsbediening van je tv, maak je met de Wii-afstandsbediening een keuze uit de verschillende Wii-kanalen. In de toekomst wordt het aanbod nog uitgebreid.

  [​IMG]

  Virtual console:
  In de meer dan twintig jaar die verstreken zijn sinds de komst van de NES, zijn er diverse spelsystemen en ontelbaar veel videogames uitgebracht. Wii blaast deze spellen nieuw leven in met de Virtual Console. Daarmee kunnen gebruikers (tegen een vergoeding) gemakkelijk veel van hun favoriete games voor de NES, SNES, Nintendo 64, TurboGrafx, Mega Drive en zelfs de MSX van internet downloaden en spelen op de Wii.

  [​IMG]

  Wii connect:
  Zet het systeem aan als je een spel wilt spelen en zet het weer uit als je klaar bent. Zo ging dat altijd bij traditionele spelsystemen. De Wii daarentegen slaapt niet eens als je hem uit zet. In plaats daarvan gaat hij in stand-by, een stand met laag stroomverbruik waarin hij ongeveer zoveel energie gebruikt als een kleine gloeilamp en toch een verbinding met internet in stand houdt. WiiConnect24 bezorgt nieuwe content, zelfs als de gebruikers slapen of niet thuis zijn. Dit levert 'nieuwe ervaringen waarvan iedereen dagelijks kan genieten' en legt de basis voor een levensstijl waarin de Wii deel uitmaakt van het dagelijks leven van het hele gezin.

  [​IMG]

  WiiWare:
  WiiWare is verkrijgbaar via het Wii-winkelkanaal en opent de deuren naar een scala aan volledig nieuwe titels, speciaal ontwikkeld om te downloaden op de Wii. Al vanaf 500 Wii Points bieden WiiWare-titels innovatieve en gevarieerde spelervaringen, gecreëerd door een groot aantal verschillende ontwikkelaars.
  Als je Wii-systeem verbonden is met het internet, stelt WiiWare je in staat om te genieten van exclusieve titels. Van betoverende avonturen tot creatieve en bijzondere uitdagingen, ze zijn allemaal ontwikkeld met in het achterhoofd de unieke eigenschappen van de Wii. Net als de Virtual Console open je WiiWare door simpelweg het juiste icoontje te kiezen in het Wii-winkelkanaal. WiiWare heeft voor elk wat wils. Bereid je voor om de nieuwste stap in de ontwikkeling van de Wii te ervaren met WiiWare en om je te vermaken met een grote verscheidenheid aan fantasierijke titels voor betaalbare prijzen.

  [​IMG]


  Top vijf beste Wii games volgens Gamerankings:
  1. Super Mario Galaxy 97.46%
  2. Super Mario Galaxy 2 97.12%
  3. The Legend of Zelda: Twilight Princess 94.51%
  4. World of Goo 94.00%
  5. Super Smash Bros. Brawl 92.75%
  ^top

  [gb]Overige Informatie:[/gb]

  - Netjes gedragen
  - Respecteer elkaar en elkaars mening
  - Geen geflame
  - Niet offtopic posten
  - Fanboys krijgen klappen met de Wii remote

  Vorige deeltjes:

  Deel 1
  Deel 2
  Deel 3
  Deel 4
  Deel 5
  Deel 6
  Deel 7
  Deel 8
  Deel 9
  Deel 10
  Deel 11
  Deel 12
  Deel 13
  Deel 14
  Deel 15
  Deel 16

  Deel 17

  ^top

   
 2. Tyrant

  Tyrant XBW Fuhrer

  Berichten:
  11.124
  Leuk Bevonden:
  5.435
  Nice work!

  Iemand een lijstje van alle exclusives in 2011?
   
 3. Lenny-t

  Lenny-t Melted Forest XBW.nl VIP

  Berichten:
  12.445
  Leuk Bevonden:
  79
  Nice Fii,

  @Tyrant, moet je dan niet in Dulle's 2011 topic zijn? :p
   
 4. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  975
  Werd ik nou in het vorige deel uitgemaakt voor ps3 fanboy? :+

  Heb de 360 vanaf launch, zeker 4x meer spellen op, speel er meer op omdat ik alle mp spellen daar op speel, maar goed......

  Om terug te komen op de discussie mbt de lijst met exclusives. Doorgaans wordt de discussie hier gevoerd op het niveau welke partij het in het algemeen het beste voor elkaar heeft en als je kijkt naar de line-up dan is dat voor gamers (geen Kinecters :+) duidelijk bij Sony het geval.

  Ik hoop echt dat de 360 ook nog meer een non-casual geluid gaat laten horen
   
 5. Stephan123

  Stephan123 Active Member

  Berichten:
  2.780
  Leuk Bevonden:
  1
  Ja, je werd uigemaakt voor Fanboy :+

  Ik denk zelf wel dat Microsoft nog wat leuke games uitbrengt dat geen kinect nodig heb . Om mijn mening nog wat meer informatie te geven .

  Mij maakt het dus geen bal uit welk spel op welke console komt, liefst allemaal multiplatform. Maar je moet ook kijken naar de Services die consoles bieden. De Wii bied een eetkanaal aan, de PS3 een Vidzone met allemaal videoclips en de Xbox360 een Zune Videomarketplace met allerlei films (zonder ondertiteling :+)

  Het zou wel leuk zijn als er 1 console komt , met een Videomarketplace/Music marketplace en een eetkanaal
   
 6. E-lite Victoria

  E-lite Victoria Active Member

  Berichten:
  983
  Leuk Bevonden:
  0
  Jij kunt 't mooi vertellen... :+
   
 7. Graveheart

  Graveheart Groovy XBW.nl VIP

  Berichten:
  10.385
  Leuk Bevonden:
  1.539
  Sorry, een eetkanaal?

  Are you shitting me?
   
 8. Vegetom

  Vegetom whojow!

  Berichten:
  1.810
  Leuk Bevonden:
  3
  Dit zijn tegenwoordig de big announcements (zo werd ie door Major Nelson aangekondigd) waar MS ons blij mee maakt...
   
 9. Stephan123

  Stephan123 Active Member

  Berichten:
  2.780
  Leuk Bevonden:
  1
  In Japan nog wel het liefst, :+

  Kan je van alles bestellen wat met eten te maken heeft
   
 10. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  975


  prima dat je het denkt, maar is het ook nog ergens op gebasseerd? O-)
   
 11. E-lite Victoria

  E-lite Victoria Active Member

  Berichten:
  983
  Leuk Bevonden:
  0
  Joh, je bent Moderator op een XBOX forum en je woont in Groningen. Lijkt me Logisch. Toch? :+
   
 12. Modder-Eter

  Modder-Eter XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  19.370
  Leuk Bevonden:
  2.821
  Nieuwe Nintendo IP? :eek:

  [​IMG]

   
 13. Vegetom

  Vegetom whojow!

  Berichten:
  1.810
  Leuk Bevonden:
  3
  De GDC begint op 28 februari. Microsoft zal in de week van 21 februari al een keynote houden inclusief aankondigingen van nieuwe games!
   
 14. Stephan123

  Stephan123 Active Member

  Berichten:
  2.780
  Leuk Bevonden:
  1
  Halo Kinect
  Gears of War Kinect
  Hello Kitty 3 : The Evil rises again
   
 15. Ferry34

  Ferry34 games/gadgets addict

  Berichten:
  4.272
  Leuk Bevonden:
  34
  Als Gears of War te spelen is met Kinekt en controller, zou dit fantastisch zijn. \o/
  (Mits ze t goed implementeren).

  Dat zou Kinect n enorje boost geven en haal ik m meteen.
   
 16. Cryton NL

  Cryton NL Active Member

  Berichten:
  1.506
  Leuk Bevonden:
  0
  Eerst zien, dan geloven.
   
 17. Kevf

  Kevf Hardcore poster

  Berichten:
  16.896
  Leuk Bevonden:
  975
  GoW komt ws een on-rails versie van :)
   
 18. Vegetom

  Vegetom whojow!

  Berichten:
  1.810
  Leuk Bevonden:
  3
  [​IMG]
  Het is alleen wel een maandje uitgesteld. :')
   
 19. Modder-Eter

  Modder-Eter XBW.nl VIP XBW.nl VIP

  Berichten:
  19.370
  Leuk Bevonden:
  2.821
  Als de achtergrond er iets mee te maken heeft lijkt dat wel een plattegrond van een kantoor ofzo.

  En ik ken weinig 'best games ever made' die zich in een office afspelen.

  Een van de weinige mogelijkheden is dan Syndicate. Rainbow Six of SWAT zou ook kunnen, maar die horen niet in het rijtje best games ever made.
   
 20. DulleNL

  DulleNL I'm a little teapot Magic Member

  Berichten:
  36.665
  Leuk Bevonden:
  313
  Hoeft toch niet persé een kantoor zijn? Misschien is het een random blueprint.
  Al moest ik eigenlijk eerder denken aan een circuit board. Maar die zijn groen...
  [​IMG]
  (waarom in de VS thread, dit is toch een gerucht/nieuwtje?)

  edit:
  Is de zoveelste keer dat Microsoft dit flikt. 8)

  edit2: Of het is niet Microsoft..
  Syndicate? Daar zijn ook al heel lang geruchten over.
  [​IMG]
   
  Laatst bewerkt: 15 feb 2011

Deel Deze Pagina